Vendu Rotterdam: Cataloguer

Vendu Rotterdam in Rotterdam zoekt een Cataloguer voor een nader te bepalen aantal uren per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenVendu Rotterdam heeft inmiddels een historie van ruim 200 jaar. Senioriteit en jong talent staan hier echt zij aan zij. Met een team van 12 collega’s is kennisoverdracht een belangrijke waarde binnen de organisatie. Klaar staan voor elkaar en door humor wordt verbinding gezocht. Hard werken, aanpakken, dóen. Ons veilinghuis is een ware doorvoerhaven van Oude Meesters tot Moderne Kunst, van zilver tot juwelen, van antiek tot design, van Europese tot Aziatische kunst en kunstnijverheid.

Momenteel organiseren wij ongeveer 20 veilingen per jaar. Daarnaast verzorgen we taxaties voor verzekering en verdeling bij successie.

Word jij onze nieuwe Cataloguer? Heb je affiniteit met de kunst- en antiekwereld? Wij zoeken een nieuwe collega om onze boedels te verwerken en te helpen bij het inrichten van de kijkdagen voor onze kunst- en antiekveilingen.

Cataloguer

een nader te bepalen aantal uren per week

Hoe ziet jouw werk eruit
Als Cataloguer krijg je dagelijks te maken met zeer gevarieerde boedels welke verwerkt moeten worden. Samen met onze specialisten beoordeel jij de boedels en zorg je ervoor dat deze nauwkeurig gecatalogiseerd worden. Je maakt omschrijvingen van de stukken en verwerkt deze onder het juiste lotnummers. Het is fijn dat jij met al jouw kennis en passie voor het vak de items zo nauwkeurig mogelijk weet te omschrijven.

Meerdere keren per jaar organiseren wij algemene veilingen. Daarnaast zijn er meerdere specifieke veilingen gericht op kunst- en antiek, juwelen, moderne kunst, design en mode. Jij bent er om te helpen met het inrichten van de veiling voor de kijkdagen en op de kijkdagen ben je er om bezoekers gastvrij te ontvangen, te informeren en adviseren en natuurlijk om hen enthousiast te maken voor biedingen op onze stukken óf om stukken in te brengen voor de volgende veilingen.

Het kunnen drukke dagen zijn, deze worden afgewisseld met de dagelijkse koffiemomenten en lunch met je collega’s. Wij werken als een klein en hecht team nauw met elkaar samen om als eindresultaat steeds weer een goede veiling neer te zetten. Als team hebben we naast het werk ook oog voor elkaar en voor elkaars verhaal.

Jouw werk in het kort

 • Het verweken en catalogiseren van binnengekomen boedels.
 • Het opstellen van catalogusteksten.
 • Het inrichten van de veilingen ten behoeve van de kijkdagen.
 • Assisteren bij veilingen en kijkdagen (ook buiten kantoortijden) waarbij je jouw communicatie skills kunt gebruiken om onze klanten zo goed mogelijk voor te lichten.
 • Indien nodig help je jouw collega’s bij het verplaatsen of uitleveren van stukken.

Wie ben jij
Je past goed binnen ons team wanneer je je herkent in onze Rotterdamse aanpakkersmentaliteit. Wij zijn doeners en zien dat ook graag bij jou terug. Het is een veelzijdige functie waarbij je de prioriteiten goed in de gaten moet kunnen houden en in de drukte toch nauwkeurig moet kunnen blijven werken.

Wij zijn servicegericht en kijken graag over de grenzen van onze eigen functie heen. Die eigenschappen zien we ook graag bij jou terug. En natuurlijk zoeken we naar jouw kennis en enthousiasme als kunstkenner. Tot slot zoeken wij natuurlijk naar een gezellige collega met humor, een goede werksfeer is voor ons immers ook heel belangrijk!

Ons wensenlijstje in het kort

 • Minimaal twee tot vijf jaar ervaring binnen een veilinghuis of binnen de kunst- en antiekwereld.
 • Sterk in (schriftelijke) communicatie in het Nederlands. Vaardig in het Engels is een pre.
 • Accuraat, oplettend, servicegericht en een representatieve teamspeler.

Wij hebben natuurlijk ook veel te bieden

 • Een functie die fulltime of parttime ingericht kan worden (Onze fulltime werkweek is 37,5 uur!) met veel afwisseling en eigen verantwoordelijkheid.
 • Je wordt onderdeel van een jong en enthousiast team met aanpakkersmentaliteit en teamspirit.
 • Een werkomgeving met een rijke historie, in hartje centrum met bijzondere veilingen.
 • Aanvangssalaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en ligt tussen de € 2.750,- en € 3.500,- bruto per maand op fulltime basis.

Ben je enthousiast?
Wij zien jouw sollicitatie graag tegemoet. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie via w.moerman@vendurotterdam.nl.

Inlichtingen
Je kunt telefonisch contact opnemen voor meer informatie Met de heer Wim Moerman (directeur) via telefoon 010-4118544.

Let op: De aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag is noodzakelijk bij het aangaan van een dienstverband bij Vendu Rotterdam.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.