Stichting de Kubus: Docent Muziek

Stichting de Kubus in Lelystad zoekt een Docent Muziek voor 0,3 tot 0,4 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Parttime | Sluitingsdatum: 29-02-2024Stichting de Kubus is hèt centrum voor kunst en cultuur. De stichting omvat:

 • Kubus, centrum voor kunsteducatie, cultuurparticipatie en amateurkunst (bestaande uit 2 afdelingen: Onderwijs & Samenleving en Kunst in Uitvoering),
 • Kunstlink Flevoland,
 • FleCk, expertisecentrum cultuureducatie Flevoland.

Stichting de Kubus heeft de lokale en provinciale functie om culturele activiteiten te initiëren, ontwikkelen en uit te voeren. Daarnaast is De Kubus de culturele ontmoetingsplaats voor amateurs, professionals en andere geïnteresseerden in kunst en cultuur. Stichting de Kubus is een ambitieuze instelling, implementeert op dit moment een veranderslag richting cultureel ondernemerschap en wil met overtuiging haar rol in de gemeenschap vervullen. De stichting heeft ca. 70 medewerkers, met relatief veel parttimers en 40 vrijwilligers.

De afdeling Kunst in Uitvoering richt zich op het organiseren van culturele activiteiten in het kunstencentrum. De afdeling Onderwijs & Samenleving verzorgt cultuuronderwijs voor alle niveaus, van basisscholen tot en met mbo-scholen. Voor het basisonderwijs biedt Kubus zelfs een 5e schooldag aan, waarin naast Kunst en Cultuur ook vakken zoals Wetenschap & Techniek, Mens & Maatschappij en diverse andere leergebieden worden aangeboden. Aanvullend op deze onderwijsactiviteiten is Kubus actief in het sociale domein. In samenwerking met Sportbedrijf Lelystad en Welzijn Lelystad wordt er een uitgebreid naschools programma aangeboden.

Voor al deze activiteiten zoekt Kubus een enthousiaste en breed inzetbare

Docent Muziek

0,3 tot 0,4 fte

Je bent energiek en communicatief, je hebt didactische kwaliteiten en hart voor leerlingen die door hun achtergrond geen affiniteit hebben meegekregen met cultuur en muziek. Je bent bevlogen in je vak en wil dit enthousiasme graag doorgeven.

Inhoud van de functie

 • werken met diverse doelgroepen vanaf 4 jaar;
 • workshops en lessenseries op scholen;
 • naschoolse lessen (meestal tussen 14.15 – 16.15 uur);
 • muziekoriëntatie-lessen;
 • Muziek op schoot cursus (optioneel).

Wij vragen

 • een relevante opleiding (Docent Muziek, Musician 3.0 of vergelijkbaar);
 • ervaring als docent in het basisonderwijs is een pre;
 • iemand die bij voorkeur woonachtig is binnen de regio.

Wij bieden

 • Opname in onze docentenpoule (ZZP of 0-uren contract) voor 0,3 – 0,4 fte;
 • een regelmatige output van werk (aansluitende lessenseries van 6 tot 10 weken);
 • gratis begeleiding en supervisie indien gewenst;
 • vergoeding vergelijkbaar met CAO kunsteducatie, schaal 8.

We zijn benieuwd naar jou!
Iedereen is anders en juist de verschillen in mensen helpen ons om nog beter te worden. Daarom zijn we benieuwd naar wie jíj bent!

Interesse?
Mail dan je motivatie en CV uiterlijk 29 februari 2024 naar Stichting de Kubus, t.a.v. Ineke van Enk, manager Onderwijs & Samenleving via info@dekubuslelystad.nl.

Voor meer informatie: Ineke van Enk, manager Onderwijs & Samenleving (i.v.enk@dekubuslelystad.nl / 06 46 72 26 64).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.