Cineville: Algemeen Directeur

Cineville in Amsterdam zoekt een Algemeen Directeur voor 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 29-02-2024Cineville is een snelgroeiende en ondernemende filmclub. Met meer dan 80.000 pashouders en ruim anderhalf miljoen filmbezoeken per jaar vormen we een unieke community die houdt van goeie films in alle vormen en maten. Dat zijn meer dan 70 filmtheaters in Nederland, en met ons partner-abonnement ook 13 filmtheaters en 7.500 pashouders in België. In onze kleine organisatie van ongeveer 30 medewerkers krijgt iedereen de kans diens stem te laten horen en verantwoordelijkheid te nemen. Naast verdere groei in Nederland, zal in de komende periode op directie- en managementniveau extra aandacht uitgaan naar de verdere ontwikkeling van onze eigen software en de professionalisering van onze marketing en communicatie. Als algemeen directeur geef je leiding aan beide ontwikkelingen.

Cineville is een toegankelijke organisatie die staat voor grenzeloze creativiteit, innovatie en diversiteit. Onze missie is duidelijk: met de Cinevillepas bieden we onbeperkt toegang tot de meest inspirerende en onvergetelijke films uit alle hoeken van de wereld. In samenwerking met Vereniging Cineville, bestaande uit meer dan 70 filmtheaters in Nederland, zijn we uitgegroeid tot een populaire filmclub. Maar onze toekomstambities gaan verder. Verschillende andere organisaties (in binnen- en buitenland), zoals de Podiumpas in Nederland en filmabonnement non-stop in Oostenrijk, maken inmiddels ook gebruiken van onze diensten en zelfontwikkelde software. Onder leiding van een nieuwe, meerkoppige directie willen we de komende jaren deze activiteiten verder uitbouwen.

Cineville is op zoek naar een filmliefhebber, gedreven door ondernemerschap en met een scherp oog voor bedrijfsstrategie en innovatie. Iemand die de leiding neemt om samen met ons team en onze partners grote ambities waar te maken.

Algemeen Directeur

40 uur per week

Over deze functie
Als nieuwe algemeen directeur kom je binnen in een opwindende tijd. De huidige directeur was één van de oprichters van Cineville, en neemt na 15 jaar afscheid als drijvende kracht van de organisatie. Zijn vertrek maakt ruimte voor een meerkoppige directie, waarvan de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur de eerste stap is.

Onze ambitie is om Cineville in Nederland verder te versterken en uit te bouwen. Centraal hierin staan de wensen van onze leden, de aangesloten filmtheaters. Ons doel is dan ook een significante groei van het aantal pashouders. Daarnaast willen we onze diensten, software en merk verder uitrollen in Europa. Onze formule is – zeker in én na coronatijd – succesvol gebleken, wat zorgt voor veel interesse in het buitenland.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheid als directeur is het leiden van onze organisatie tijdens een periode van groei en professionalisering. Je werkt nauw samen met verschillende partners, aandeelhouders en het Cineville-team om de visie van Cineville B.V. te verwezenlijken. Je onderhoudt onze goede relaties met Vereniging Cineville en andere (Europese) opdrachtgevers als non-stop en Podiumpas, en gaat op zoek naar nieuwe kansen en samenwerkingen in binnen- en buitenland. Er liggen unieke kansen in de ontwikkeling van software en de uitrol naar andere Europese landen, waarmee we onze B.V. verder kunnen verbreden en internationaliseren; tegelijkertijd blijft ons Nederlandse netwerk prioriteit.

Als algemeen directeur speel je daarnaast een sleutelrol in het waarborgen van effectief en menselijk teammanagement. Zonder een goed samenwerkend team, kunnen de gestelde doelen immers niet worden gehaald. Je wordt uitgedaagd om een inspirerende werkomgeving te creëren, waarin teamleden worden aangemoedigd om zichzelf te zijn en hun volledige potentieel te benutten.

Wie zoeken wij?
Onze nieuwe directeur is iemand met visie en ondernemerschap en met een scherp oog voor bedrijfsstrategie en innovatie. Iemand die gedreven is om onze organisatie verder te helpen professionaliseren, en de ambities voor de komende vijf jaar waar te maken; en bij voorkeur natuurlijk een filmliefhebber is.

 • Je kunt een sterke bedrijfsstrategie vormgeven en bent in staat om nieuwe activiteiten en producten te identificeren en te ontwikkelen.
 • Je bent ondernemend en innovatief. Met jouw passie voor innovatie en groei ben je bereid om nieuwe kansen te verkennen en de organisatie voortdurend te laten evolueren.
 • Je bent communicatief sterk en kunt de belangen van Cineville vertegenwoordigen bij diverse interne en externe belanghebbenden. Denk aan aandeelhouders, leden, medewerkers, subsidiegevers en partners.
 • Je bent daadkrachtig en deinst er niet voor terug om beslissingen te nemen.
 • Je bent mensgericht en weet teams te inspireren. Je hebt ervaring in het aantrekken en motiveren van getalenteerd personeel en weet hoe je een cultuur van samenwerking bevordert.
 • Je hebt goede ideeën over hoe Cineville software en nieuwe technologie kan inzetten voor onze verdere groei en ontwikkeling.
 • Je hebt kennis van financiële aspecten zoals begrotingen, cashflowbeheer en financieringsmogelijkheden. Je bent in staat om financiële afspraken met partners te beheren en hebt ervaring in personeelsbeleid en juridische aangelegenheden.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt affiniteit met en kennis over de filmsector, en de voor deze sector belangrijke ontwikkelingen.

Herken jij jezelf in deze vaardigheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat hebben wij je te bieden?
We vragen niet alleen wat van je, maar we hebben ook écht iets te bieden. Om te beginnen, een salaris tussen € 5.769 en € 8.077 bruto per maand bij een 40-urige werkweek, plus 8% vakantietoeslag per jaar. De hoogte stemmen we af op je ervaring én potentie, maar we bespreken ook graag groeidoelen. Hierbij hoort verder een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden. We willen een goede werkgever zijn en daarom mag je vertrouwen op:

 • Een veilige omgeving en informele werksfeer.
 • Tijd en budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling.
 • 25 vakantiedagen, flexibel ouderschapsverlof en een duurzaam belegd pensioen.
 • De mogelijkheid om af en toe thuis te werken en een budget om jouw thuiswerkplek zo fijn mogelijk te maken.
 • Een fijne werkplek op een mooi kantoor in het centrum van Amsterdam, inclusief een gratis biologische lunch en zo veel koffie, thee en fruit als je maar nodig hebt.
 • En natuurlijk een Cineville pas waarmee je zo vaak als je wil naar de film kan.

Wij geloven in de kracht van meerstemmigheid, ook in ons personeelsbestand en zijn daarom op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een sterk team te kunnen vormen.

Ben je enthousiast over deze vacature en herken je jezelf in wie wij zoeken? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. De headhunters en recruiters van DDJ& begeleiden deze procedure en zijn ook verantwoordelijk voor de eerste screening. Wij streven met hen naar een zo eerlijk mogelijke beoordeling en gelijke kansen voor iedereen. Dat is ook de reden dat we kandidaten geen motivatiebrief vragen te schrijven, maar in plaats daarvan enkele praktijkvragen voorleggen.

Klik op de sollicitatiebutton, upload je cv en je antwoorden op de vragen vóór donderdag 29 februari 2024. We zijn benieuwd naar je ideeën en aanpak. Mocht je worden uitgenodigd voor een kennismaking met de sollicitatiecommissie, noteer dan alvast deze momenten voor de twee interviewrondes: dinsdag 12 maart en 19 maart 2024. We hopen 1 mei en uiterlijk 1 juli 2024 onze nieuwe collega te mogen begroeten.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.