Blender: Financieel Manager

Blender in Amsterdam zoekt een Financieel Manager voor 16 tot 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenBij Blender hebben we als doel om ’s werelds beste 3D technologie als vrije open source software beschikbaar te maken voor creatievelingen, en daar geweldige dingen mee te doen. Blenders missie statement is: ‘The Freedom to Create’. Wij beschermen de belangen van creatieve makers en kleine teams, zodat ze in volle vrijheid kunnen werken en deelnemen aan het economisch verkeer – zowel met de software als met essentiële content libraries.

Onze bijdrage aan vrije software en digitale cultuur wordt internationaal hoog gewaardeerd, door zowel de industrie als door miljoenen mensen. Simpel gezegd: we geven alles weg en hebben geen klanten, maar we weten hier toch een goed inkomen te verdienen – vooral dankzij donaties en lidmaatschapsgelden.

Omdat onze huidige financieel manager naar pensionering gaat toewerken, zijn we op zoek naar een proactieve en zelfstandig opererende financiële manager voor 16 tot 20 uur per week, met eventuele uren uitbreiding naarmate het takenpakket groeit.

Financieel Manager

16 tot 20 uur per week

De financieel manager

 • Beheert en houdt overzicht over alle uitgaven binnen de organisatie, van kantoorkosten tot vergoedingen aan internationale vrijwilligers.
 • Beheert en houdt overzicht over alle inkomsten binnen de organisatie, met name donaties (internationaal) en lidmaatschapsgelden.
 • Werkt samen met de Blender HR-manager en de (externe) loonadministratie van BDO, om zorg te dragen voor correcte afhandeling salarissen en salarisadministratie.
 • Heeft ervaring met belastingregels ten aanzien van expats (30% regeling, huisvesting).
 • Bouwt verder aan een hoge kwaliteit payrolling voor werknemers in het buitenland (Duitsland, Frankrijk, USA, Canada, Australië).
 • Begeleidt subsidietrajecten, zoals de fiscale WBSO-regeling.
 • Is verantwoordelijk voor beleid en uitvoering van fiscaal-administratieve aspecten voor alle activiteiten, inclusief BTW en Vpb, en het correct beheren en scheiden van stichting-zaken en de werkmaatschappijen.
 • Is vertrouwd met internationale regelgeving ten aanzien van factureren en betalingen.
 • Neemt de lead in de totstandkoming van de jaarbegrotingen en alle relevante interne en externe handelingen daartoe.
 • Neemt de lead in de totstandkoming van de jaarrekeningen.
 • Is eindverantwoordelijk voor de financiële interne en externe rapportages, onder andere de financiële status van projecten, liquiditeitsplanning, winst en verliesrekening, jaarverslagen.
 • Draagt bij aan de ontwikkeling en kwaliteit van de organisatie.
 • Is verantwoordelijk voor financiële strategie in de toekomst.

Een financieel manager kan bij Blender (op basis van 40 uur per week) een salaris verwachten van tussen de € 4.700,- en € 6.850,- per maand (plus vakantiegeld), afhankelijk van ervaring en anciënniteit.

Blender werkt hybride, een deel van de werktijd mag vanuit huis. We hebben zeer flexibele werktijden en een royale vakantieregeling. We zoeken iemand die minimaal twee dagen in de week beschikbaar is in Amsterdam, vooral in de begintijd. Om die reden is een woonplaats in de buurt van Amsterdam een belangrijke vereiste.

Solliciteren
Wil jij werken aan onze bijzondere missie met leuke en gemotiveerde collega’s? Stuur dan je motivatie en cv naar ton@blender.org.

De gewenste startdatum: april 2024.

Ook voor inhoudelijke vragen over deze functie kan je contact opnemen met ton@blender.org.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.