Residentie Orkest: Piccolo / 2e en 3e fluit

Het Residentie Orkest in Den Haag zoekt een Piccolo / 2e en 3e fluit voor 50% | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 04-03-2024Het Residentie Orkest Den Haag, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest is gevestigd in Amare, het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex, in het hart van Den Haag. Naast de symfonische canon voert het orkest ook nieuw werk en cross-over programma’s uit. Het orkest is veelvuldig te horen op de grote podia in Nederland en diverse podia in het buitenland. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden, Neeme Järvi en Nicholas Collon als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble.

Anja Bihlmaier is sinds 2021 chef-dirigent en Richard Egarr en Jun Märkl zijn als vaste gastdirigent aan het orkest verbonden.

Een van de speerpunten in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en maatschappelijk programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag feestdagen zoals kerst, nieuwjaar, Koningsdag, Prinsjesdag en Divali. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Amare, Nederlands Danstheater, Koninklijk Conservatorium, Festival Classique, Paard, De Nationale Opera, Nederlandse Opera Academie en de omroepseries van AvroTros en NTR.

Het orkest werkt hiernaast met talloze partners in de stad samen in het kader van maatschappelijke activiteiten met en voor de community.

Het Residentie Orkest heeft per direct een vacature voor een

Piccolo / 2e en 3e fluit (50%)

50%

De fluitgroep bestaat momenteel uit twee aanvoerders en een 2e fluitist / piccolo. In aanvulling hierop zoeken wij een piccolo-speler / tutti fluit. Naast het spelen van symfonisch werk in orkestverband ben je inzetbaar voor (educatieve en maatschappelijke) activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Functie eisen
Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als piccolo-speler / fluitist, waarbij je in staat bent je aan te passen aan de speelstijl en klankkleur van de aanvoerder. Wij vinden het essentieel dat elke collega een ambassadeur voor ons orkest is en naast de collectieve podiumactiviteiten meewerkt aan educatieve en maatschappelijke activiteiten en producties in ensembleverband. Je kenmerkt je als een positief geëngageerde teamspeler die de juiste balans weet te vinden tussen eigenheid en het collectief.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 4 maart 2024 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier via onderstaande button

Het proefspel voor deze functie vindt plaats op dinsdag 9 en woensdag 10 april 2024.

Verplichte werken:

  • Piccolo
    • Sonate van F. Poulenc in e voor fluit en piano 2e deel (op piccolo)
    • Rondo van W.A. Mozart in D (op piccolo)
  • Fluit
    • Sonate van S. Prokofiev in D opus 94 voor fluit en piano, deel 1 en 4.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge, Hoofd Personeel & Organisatie: sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 88 00 212.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Als je deze niet hebt, dan kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen.

Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.