VSC: Community Manager / Event Coördinator

VSC – vereniging van wetenschapsmusea en science centers in Amsterdam zoekt een Community Manager / Event Coördinator voor 0,9 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 29-11-2023De VSC – vereniging van wetenschapsmusea en science centers is een samenwerkingsverband van 45 wetenschapsmusea, science centers, sterrenwachten, natuurmusea en maakplaatsen verspreid over heel Nederland. In 2022 ontvingen onze leden ruim 4,5 miljoen bezoekers.

De missie van de VSC is het brede publiek nieuwsgierig te maken naar de rol van wetenschap en technologie in onze cultuur en natuur. Door middel van wetenschapscommunicatie, -educatie, talentontwikkeling en het bevorderen van wetenschappelijke geletterdheid wil de VSC een open en nieuwsgierige houding onder het publiek bevorderen. De VSC vertegenwoordigt de leden, initieert en faciliteert samenwerkingsprojecten, kennisdeling en verbinding en zorgt voor ontwikkeling en innovatie in en buiten de sector. De VSC is een actieve en groeiende sectororganisatie die financiële ondersteuning ontvangt van het ministerie van OCW. De VSC is gevestigd in Amsterdam en heeft vier medewerkers in vaste dienst. De VSC is onder andere lid van de internationale koepel Ecsite.

Vanaf 1 februari 2024 hebben wij plek voor een enthousiaste

Community Manager / Event Coördinator (m/v/x)

0,9 fte (32 uur per week)

Wie zoeken wij?
Wij zoeken een bevlogen, creatieve en servicegerichte community manager. Jij weet van aanpakken en zorgt als verbindende factor voor het organiseren van grotere en kleinere (online) evenementen waarin je veel inhoudelijke inbreng hebt, zoals de VSC-ledendag, de ‘Maand van het meekijken’, het VSC-directeurendiner, de Nationale Wetenschapscommunicatiedag en inspiratiebezoeken bij onze leden. In 2024/2025 viert de VSC het 25-jarig jubileum. Er staat veel op de planning!

Wat ga je doen?
Je zoekt proactief het contact met de leden en bent op de hoogte van hun activiteiten, vragen en uitdagingen waar zij aan werken. Je zit bijeenkomsten voor met de VSC-programmaraad en werkt mee aan strategieën om de samenwerking tussen en met onze leden te vergroten, o.a. op gebied van wetenschapscommunicatie en wetenschapseducatie. Dit doe je door het initiëren en uitvoeren van projecten tussen VSC-leden en/of in samenwerking met sectorpartners, zoals het Weekend van de Wetenschap, de Museumvereniging en vakgenoten uit de wetenschapscommunicatiesector.

Wat breng je mee?
Je hebt een grote affiniteit met de sector van wetenschapsmusea en science centers. Kennis van wetenschapscommunicatie en -educatie zijn echt een pre, evenals kennis van of netwerk binnen de museale sector. Je hebt zicht op de (maatschappelijke) ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Je bent een sterke verbinder die oog heeft voor de behoeften van onze leden. Je bent een natuurtalent in het stellen van prioriteiten en je werkt met verantwoordelijkheidsgevoel. Projectmanagement en helder communiceren zijn essentiële vaardigheden. Je bent iedereen het liefst net een stap voor.

Je bent een zelfstandige en harde werker op minimaal HBO werk- en denkniveau met tenminste 3 tot 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Je bent een open en toegankelijk persoon. Verder is het belangrijk dat je goed functioneert in een klein, dynamisch team, waarin we veel en snel schakelen en aan uiteenlopende projecten werken qua omvang en partners, van lokaal tot Europees.

Wat bieden wij?
Wij werken vanuit Lighthouse, een van de mooiste locaties op het Marineterrein in Amsterdam. De VSC biedt een plezierige, informele werkomgeving waarin je meewerkt aan de realisatie van onze meerjarige ambities en plannen. Het is een veelzijdige functie waarin je volop kansen krijgt jezelf te ontwikkelen en te groeien. Het werk is flexibel in te delen met mogelijkheden om deels vanuit huis te werken. De VSC kent naast goede arbeidsvoorwaarden (pensioenregeling, eindejaarsuitkering, NS-businesscard en Museumjaarkaart). De functie is ingeschaald in schaal 9 van de museum CAO.

Kom jij ons team versterken?
Stuur ons dan uiterlijk op woensdag 29 november a.s. jouw motivatiebrief en CV.

De VSC hecht grote waarde aan diversiteit en inclusie en werkt actief aan een sector die voor iedereen toegankelijk is. Niet je gender, leeftijd, culturele achtergrond, van wie je houdt of wat je gelooft, maar wie je bent en wat je meebrengt is relevant voor deze functie!

We verwelkomen jouw sollicitatie en zijn benieuwd naar je visie, motivatie, passie en talenten.

De eerste gespreksronde is op 6/7 december a.s. en op 12/13 december is de tweede ronde.

Heb je nog vragen?
Stel ze gerust aan Menno Tummers, directeur VSC: menno@vsc-netwerk.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.