VRIJDAG: Business Controller

VRIJDAG in Groningen zoekt een Business Controller voor 0,6 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenIedereen in Groningen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. VRIJDAG biedt in de gemeente Groningen lessen, cursussen en workshops in muziek, theater en beeldende kunst. Ook verzorgen we aanbod voor het onderwijs en zijn we in de wijken actief met cultuurcoaches. In de hele provincie Groningen stimuleren we met POPgroningen popmuziek van Groningse bodem. En via het KultuurLoket maakt VRIJDAG amateurkunst mogelijk met advies en ondersteuning.
We zijn een organisatie met een brede waaier aan activiteiten en een keur aan projecten.

Wij zijn per direct op zoek naar een gedreven

Business Controller

0,6 fte

Ben jij klaar om als Business Controller mede verantwoordelijkheid te nemen voor hoe we de maatschappelijke waarde (financiële en niet financiële) van VRIJDAG kunnen verbeteren?

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de begroting en het verzorgen van drie forecasts per jaar. Dit doe je natuurlijk op basis van de financieel administratieve gegevens maar vooral ook in samenwerking met de budgethouders en projectleiders. Daarnaast adviseer je gevraagd en ongevraagd het managementteam over zeer diverse onderwerpen. Je bent het financiële geweten van het bedrijf en daarmee een sparring partner voor de directeur-bestuurder. Je kijkt waar verbeteringen in de besturing mogelijk zijn en bent, waar van toepassing, zelf verantwoordelijk voor de implementatie daarvan.

Jij krijgt positieve energie van

 • Inzicht creëren in de planning en de prestaties van de organisatie (financieel, maar ook niet-financieel).
 • Het doorgronden van en adviseren over het businessmodel.
 • Collega’s (zoals projectleiders) helpen om de financiële middelen optimaal in te zetten.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Opstellen van de begroting en de forecasts.
 • Beheren van de planning & control-cyclus.
 • Analyseren van de resultaten en proactief adviseren.
 • Sparring partner voor de directeur-bestuurder.
 • Leidinggevende van de afdeling Financiën.

Samen impact maken
Bij VRIJDAG willen we dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt, niet ondanks, maar dankzij onze verschillen.. We streven naar een inclusieve cultuur waarin diversiteit en gelijkwaardigheid net zo vanzelfsprekend is als duurzaamheid. We vinden elkaar in ons gemeenschappelijke doel: dat meer mensen meedoen aan kunst en cultuur.

VRIJDAG is een grote culturele organisatie: 90 medewerkers in loondienst (50 fte), zo’n 200 zzp’ers, omzet 5 M€. De Afdeling Financiën faciliteert de organisatie door administratie en controlling. De afdeling wordt geleid door de controller en bestaat uit een coördinator financiële administratie, een medewerker crediteurenadministratie, een medewerker debiteurenadministratie en een salarisadministrateur.

Wij zoeken iemand met

 • Relevante werkervaring, bij voorkeur in semipublieke organisaties.
 • Een HBO-diploma op het gebied van finance & control of accountancy.
 • Bij voorkeur kennis van AFAS.
 • Sterke communicatieve vaardigheden: je bent goed in staat je keuzes te beargumenteren en het verhaal achter de analyses uit te leggen.
 • Een proactieve analytische attitude.
 • Scherpte, maar altijd constructief en oplossingsgericht.
 • Het vermogen om coachend leiding te geven.
 • Gerichtheid op samenwerking.

VRIJDAG biedt jou een uitdagende parttime functie binnen een professionele, inspirerende, informele werkomgeving met grote vrijheid in het plannen van je eigen werk. De salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO KE, indeling in schaal 11. De werktijden zijn flexibel en je werkplek is in het centrum van Groningen.

Procedure
Je motivatiebrief voorzien van cv kun je mailen naar vacatures@bijvrijdag.nl. Met vragen over de functie kun je terecht bij Pim Luiten, directeur, via 050-3051401 of 0620006928.

Inlichtingen
Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Coby Hofstede, p&o adviseur, via 06 16730351.

Wij hanteren voor deze vacature geen sluitingstermijn. Met geschikte kandidaten plannen we direct een gesprek in. Als de functie vervuld is, halen we de vacature offline, dus reageer snel.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.