Van Gogh Museum: Projectleider Tentoonstellingen

Het Van Gogh Museum in Amsterdam zoekt een ervaren Projectleider Tentoonstellingen voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 05-12-2023Het Van Gogh Museum inspireert een divers publiek met het leven en werk van Vincent van Gogh en zijn tijd’. Alle medewerkers leveren met hun eigen expertise een bijdrage aan deze missie. Samen maken we mooie stappen en staan we open voor wat er gebeurt om ons heen. We lopen graag voorop, en doen dit graag in samenwerking met anderen. We richten ons zowel op onze directe omgeving als op de internationale wereld.

Ben jij die bevlogen projectleider die kwaliteit en visie combineert tot boeiende tentoonstellingen in zowel het Van Gogh Museum als in De Mesdag Collectie voor jong en oud? Houd je van een uitdaging en ben je in staat nieuwe (museale) trends te vertalen naar het publiek? Ben je dé ambassadeur van Projectmatig werken en volg je de trends van projectmanagement?

Projectleider Tentoonstellingen

36 uur per week

De afdeling Tentoonstellingen is onderdeel van de groep Presentatie & Educatie. De groep heeft de ambitie om de kunst én het leven van Vincent van Gogh middels tentoonstellingen toegankelijk en inzichtelijk te maken voor zoveel mogelijk doelgroepen.

De Projectleider Tentoonstellingen is onderdeel van Team Tentoonstellingen. Dit team is verantwoordelijk voor de gehele tentoonstellingscoördinatie en aansturing van de uitvoering: van idee naar uiteindelijke tentoonstelling en is daarbij afhankelijk van de expertise van verschillende onderdelen van de organisatie. Om zo optimaal mogelijk van de expertises gebruik te maken, kent elke tentoonstelling een eigen projectteam dat gedurende de gehele aanloopperiode naar de tentoonstelling toe, onder leiding van de projectleider, periodiek samenkomt.

Per jaar worden er 3 tot 4 tentoonstellingen in de Kurokawa vleugel & 4 presentaties in het Rietveldgebouw in het Van Gogh museum georganiseerd. En jaarlijks wordt er 1 tentoonstelling georganiseerd in De Mesdag Collectie te Den Haag.

Wat ga je doen?
Als ervaren projectleider geef je actief invulling aan deze programmalijnen. Zo draag jij bij aan een succesvol museum en heb je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Realiseren van vastgestelde projectdeliverables met het projectteam;
 • Aansturen van het project;
 • Bewaken van de gestelde eisen aan kwaliteit, tijd en kosten;
 • Evalueren van de projecten op organisatorisch, financieel en inhoudelijk gebied;
 • Proactief signaleren van mogelijke kansen en issues;
 • Verantwoordelijk voor het Kernteam Tentoonstellingen;
 • Bewaken van de gehele tentoonstellingsplanning en informatievoorziening.

Wie ben jij?
Als projectleider neem jij het voortouw. Jij inspireert en activeert de mensen om je heen.

 • Je hebt tenminste een HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 tot 7 jaar ervaring met het samenstellen van tentoonstellingen in een museale omgeving en tentoonstellingen met een internationaal component
 • Ruime ervaring met projectmanagement-methodes;
 • Ruime ervaring met begroten, budgetbeheersing en planning;
 • Ervaring met het creatief omzetten van concepten naar tentoonstellingen;
 • Ervaring in het samenstellen van een online tentoonstelling is een pre;
 • Ervaring met het opzetten en of werken in een projectbureau;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels;
 • Je bent creatief, stressbestendig, initiatiefrijk en een echte teamplayer.

Waar kom je terecht?
Je komt terecht in een culturele organisatie met een grote variëteit aan mensen en expertises, waar je alle kansen kunt aangrijpen om het beste uit jezelf en je team te halen! De Museum CAO is van toepassing. Het fulltime salaris (36 uur) ligt tussen € 4.170,- en maximaal € 5.768,- bruto per maand (schaal 12) afhankelijk van opleiding en ervaring.

Verder krijg je bij ons onder andere

 • 8% vakantiegeld;
 • 3,4% eindejaarsuitkering;
 • Iphone en laptop met de mogelijkheid tot hybride werken;
 • Museumkaart;
 • Gezondheidsregeling (€ 150,- in 2023);
 • Aantrekkelijke korting op de Van Gogh merchandise.

Stap je in?
Heb je deze vacature met enthousiasme gelezen en sluit je je graag aan bij ons team? Stap ook in! Ook als je niet compleet aan het profiel van de functie voldoet, nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature. We zoeken iemand met enthousiasme en relevante werkervaring, maar wat er relevant is, kan jij zelf het beste bepalen. Als jij kunt aantonen dat je de vaardigheden en het enthousiasme hebt dat wij zoeken, laten we ons graag overtuigen.

Solliciteren kan via onderstaande sollicitatiebutton. Wij ontvangen jouw motivatiebrief met cv (als pdf bestand) graag vóór 6 december 2023.

Inlichtingen
Mocht je nog meer willen weten, dan kun je terecht bij Amanda Vollenweider, Senior Manager Educatie & presentatie op tel. 06-15462700.

De eerste ronde gesprekken vindt plaats op donderdag 14 december 2023.

Wij zijn een organisatie voor iedereen waar we de grootste variatie van mensen omarmen. Variëteit ligt volgens ons ten grondslag aan creativiteit, relevantie en innovatie. Elke dag weer werken we aan onze missie om een divers publiek te inspireren en mensen nieuwe betekenis en waarde aan hun leven te geven. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit welke naam je draagt, waar je vandaan komt, hoe je eruit ziet of waar je in gelooft. We zijn er dus ook voor jou en je bent van harte welkom te solliciteren!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.