Stichting doubleA: Creative Producer

Stichting doubleA in Amsterdam zoekt een Creative Producer voor gemiddeld 16 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 10-12-2023Stichting doubleA ontwikkelt producties van componist en regisseur Michel van der Aa die veelal in samenwerking met internationale coproducenten tot stand komen. Dit leidt tot baanbrekende muziektheaterproducties – zoals de recente opera Upload in coproductie met Nationale Opera & Ballet – en vernieuwende presentatievormen, zoals VR-opera-installatie Eight. Technologische, filosofische en ethische vraagstukken zijn een belangrijk bestanddeel van het werk. DoubleA bestaat uit een vast kernteam en een hechte groep creatieve en technische freelancers en gooit met haar producties internationaal hoge ogen.

Wij zoeken een veelzijdige

Creative Producer

gemiddeld 16 uur per week

Concreet ga je:

 • Research & Development sprints opzetten en begeleiden. In deze sprints wordt door developers, experts en Michel van der Aa geëxperimenteerd met nieuwe technologische toepassingen en ontwikkelen we nieuwe vertelvormen en visuele lagen voor de podiumproducties. Je bent hierbij ook verantwoordelijk voor de planning en het budgetbeheer. Ook zoek je samen met de zakelijk leider naar nieuwe partnerships en financieringsmogelijkheden voor R&D.
 • Het maakproces van een werk van de eerste ideeën tot de première en daarna toegankelijker en zichtbaarder maken voor een nieuw publiek. Je bedenkt, maakt en organiseert programma’s met denkers, wetenschappers en experts, en je vindt nieuwe publieksgroepen. Je doet in samenspraak met Michel van der Aa onderzoek naar interessante invalshoeken en sprekers, en speelt eventueel ook een rol in het redactieproces. Ook hierbij ben je verantwoordelijk voor de planning en het budgetbeheer.

Je brengt mee:

 • Ervaring in het programmeren en produceren van live evenementen.
 • Ervaring in projectmanagement, waarbij planning en budgetbeheer belangrijke onderdelen zijn.
 • Affiniteit met het werk van Michel van der Aa, met livemuziek, theater én technologie.
 • Begrip van en interesse in complexe materie. Je denkt graag mee over de inhoud (denk aan AI, de rol van technologie in relatie tot menselijkheid)
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd en kunt goed autonoom werken
 • Je brengt gemakkelijk structuur aan in de projecten
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Nederlands en Engels
 • Je houdt van samenwerken

Wij bieden:

 • Een autonome, vrije functie en de mogelijkheid om veel vanuit huis te doen, maar ook in de studio van Michel te komen werken
 • Een freelancefunctie voor gemiddeld 16 uur per week, met een ondergrens van 8 en bovengrens van 20 uur. Honorarium in overleg (conform de ZZP normen in de culturele sector)
 • De mogelijkheid om je eigen functie uit te breiden indien je hiervoor ook funding weet te realiseren
 • Je draait mee in een internationaal succesvol productieteam

Interesse?
Je kunt jouw motivatie en cv sturen naar Rosita Wouda (zakelijk leider Stichting doubleA): fd@doubleA.net.

Graag ontvangen we je sollicitatie voor 10 december 2023. Kennismakingsgesprekken worden gepland in de weken hierna.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.