SPRING Performing Arts Festival: Festival Marketeer

SPRING Performing Arts Festival in Utrecht zoekt een Festival Marketeer voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 03-12-2023SPRING Performing Arts Festival is een tiendaags internationaal festival met vernieuwende dans, theater, performances en meer in de stad Utrecht. Je vindt SPRING in het theater, op bijzondere locaties en in de openbare ruimte. Op het festival zie je ruim 25 avontuurlijke en urgente voorstellingen van zowel dichtbij als ver, die vragen durven te stellen over de staat van de wereld. Laat je verrassen door nieuwe artistieke vormen en andere manieren van kijken naar de wereld om je heen. Tijdens SPRING ontmoeten makers en een nieuwsgierig publiek elkaar voor uitwisseling, discussie, inspiratie en plezier. De volgende editie van SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van 23 mei tot en met 1 juni 2024.

Voor onze aankomende festivaleditie zoeken wij

Festival Marketeer

32 uur per week (half januari 2024 tot en met half juni 2024, op locatie)

Wat ga jij doen?
Het kernteam van SPRING werkt het hele jaar door aan de organisatie van het SPRING Performing Arts Festival. Vanaf januari breidt Marketing & Communicatie richting het festival uit naar een team bestaande uit een hoofd, drie marketeers plus een stagiair. Samen met het team werk je aan een opvallende campagne voor het festival en programma, goede zichtbaarheid zowel online als offline, het vergroten van de betrokkenheid bij (potentieel) publiek en het trekken van volle zalen tijdens het festival. Je bent verantwoordelijk voor de online positionering van het festival, passend bij de missie en visie van SPRING. Je stelt een online marketingplan op en voert dit ook uit. Je beheert en optimaliseert de vernieuwde website (lancering begin 2024), social media kanalen, app, nieuwsbrief en servicemails.

Wie ben jij?

  • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring in (online) marketing & communicatie.
  • Je bent thuis in diverse social media platformen en CMS-systemen (WordPress).
  • Je hebt ervaring met online & social advertising, data-analyse en e-mailmarketing (MailChimp en ActiveMailer).
  • Je hebt een professionele beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je hebt affiniteit met het culturele veld, (podium)kunsten, theater en dans.
  • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om teksten te schrijven.
  • Je werkt zelfstandig, zorgvuldig en secuur.
  • Je bent stressbestendig, ook wanneer het werk zich opstapelt.
  • Je bent bereid om in aanloop naar en tijdens het festival van 23 mei tot en met 1 juni lange(re) dagen te draaien.
  • SPRING omarmt de grootste variëteit aan mensen en volgt de Codes Cultural Governance, Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. Wij nodigen daarom iedereen met interesse van harte uit te reageren.

What’s in it for you?
SPRING biedt een geweldige kans om in korte tijd jouw kennis en ervaring in te zetten voor een dynamische festivalorganisatie. Je bent onderdeel van team Marketing & Communicatie en werkt samen met ervaren en bevlogen collega’s. Bovendien kun je jouw professionele netwerk in de culturele sector in Utrecht verder uitbouwen. Het kantoor van SPRING bevindt zich in centrum Utrecht aan de Ganzenmarkt boven Theater Kikker op loopafstand van Utrecht Centraal. We hebben een informele werkomgeving met korte lijnen en een gezamenlijke lunch.

De opdracht kan worden uitgevoerd op freelance-basis of in tijdelijk dienstverband. Uitgangspunt is de cao Theater en Dans (schaal 6). Inschaling op basis van opleiding en ervaring.

Periode: half januari tot en met half juni 2024 voor vier dagen per week en tijdens het festival (23 mei tot en met 1 juni 2024) fulltime. Precieze aanvang en aantal dagen in overleg.

Interesse? Laat van je horen!
Stuur uiterlijk zondag 3 december 2023 jouw motivatie en cv onder vermelding van ‘Festival Marketeer’ naar Pleunie de Wild, hoofd Marketing & Communicatie naar sollicitatie@springutrecht.nl.

Heb je vragen? Dan kun je ook bij dit mailadres terecht.

De gesprekken vinden plaats op donderdag 7 december 2023, houd daar alvast rekening mee in jouw agenda. Wij kijken ernaar uit je te leren kennen.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.