Samenwerkings-organisatie De Wolden Hoogeveen: Strategisch Beleidsadviseur Cultuur

Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen in Hoogeveen zoekt een Strategisch Beleidsadviseur Cultuur voor 32 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenSamen bevorderen we de leefbaarheid voor alle mensen die wonen, werken en meedoen in De Wolden en in Hoogeveen. Wij vertrouwen onze medewerkers op hun expertise, zij doen hun werk en dragen zo bij aan ons gezamenlijke doel; het leveren van passende dienstverlening. Daarbij is het van belang dat het vertrouwen van en in elkaar groot is, zodat we weten wat we aan elkaar hebben. Wij zorgen voor een veilige werkomgeving. Dit doen we samen en de verbinding met elkaar is daarin heel belangrijk. We proberen een hechte en coöperatieve werkomgeving te creëren waarin iedereen zich onderdeel voelt van het team. We maken niet alleen verbinding met onze collega’s, maar ook met onze inwoners, ondernemers en (keten)partners om samen tot de beste oplossingen voor onze gemeenten te komen.

Het team is onderdeel van de eenheid Strategisch Beleidscentrum (SBC) van de samenwerkingsorganisatie (SWO). Het SBC werkt aan beleidsontwikkeling, projecten en programmasturing. Daarbij gaat het om maatschappelijke opgaven en vraagstukken met bestuurlijke betrokkenheid. Voor zowel de gemeente Hoogeveen als voor de gemeente De Wolden leveren we maatwerk.

Werken bij SWO is een prachtige kans om je wereld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.

Het Strategisch Beleidscentrum (SBC) van de Samenwerkingsorganisatie werkt aan beleidsontwikkeling, projecten en programmasturing. Daarbij gaat het om maatschappelijke opgaven en vraagstukken met bestuurlijke betrokkenheid. Daarom zijn wij op zoek naar een:

Strategisch Beleidsadviseur Cultuur

32 tot 36 uur per week

Wat ga je doen?
Stap in de boeiende wereld van cultuurbeleid in de gemeente Hoogeveen en geef vorm aan de rijke culturele toekomst van de regio. Als Strategisch Beleidsadviseur Cultuur heb je de centrale rol in het culturele domein en draag je bij aan de verwezenlijking van de ambitieuze cultuurvisie (2021-2025) genaamd ‘Van, voor en door’. Jouw taken en verantwoordelijkheden zijn:

  • Cultuurbeleid: Je leidt het cultuurbeleid, waarbij de cultuurvisie als leidraad fungeert. Je zorgt ervoor dat cultuur verbindt en bijdraagt aan talentontwikkeling in Hoogeveen.
  • Monitoring en Bijsturing: In samenwerking met de cultuurcoach volg je de voortgang van het uitvoeringsprogramma cultuur en stuurt waar nodig bij.
  • Verbinding: Je speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van het cultuuraspect binnen het sociaal domein en in het bijzonder het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA). Hierbij bepaal je hoe cultuurcoaches ingezet worden, stel je de benodigde formatie vast en regel je cofinanciering.
  • Culturele Partnerships: Als accounthouder onderhoud je contacten met belangrijke culturele instellingen zoals de Stichting Bibliotheek Hoogeveen, Cultuurklik, de Stichting Cultuurhuis Hoogeveen en partners op het gebied van culturele vorming. Je beheert het subsidieproces en draagt verantwoordelijkheid voor de verantwoording in de jaarrekening en begroting.
  • Efficiënte Huisvesting: Samen met culturele partners werk je aan plannen voor efficiënte en toekomstige huisvesting van onder ander het theater en de bibliotheek. Ook ben je nauw betrokken bij de verbouwing van het poppodium in 2024.
  • Grootschalige programma’s: Als aanspreekpunt ben je betrokken bij grootschalige programma’s en evenementen zoals ‘Van Gogh’.
  • Regionale samenwerking: Je neemt actief deel aan regionale beleidsoverleggen en projecten in de regio Zwolle.
  • Provinciale Betrokkenheid: Je vertegenwoordigt Hoogeveen in provinciale overleggen en neemt actief deel aan het provinciale projectteam Van Gogh in Drenthe.

Samen met je collega’s draag je zorg voor de samenhang tussen verschillende beleidsterreinen en ben je verantwoordelijk voor projectplannen, resultaatbewaking, deadlines en verantwoordingsverslagen binnen jouw beleidsvelden. Deze functie biedt een uitgelezen kans om cultuur toegankelijk en verrijkend te maken voor de inwoners van Hoogeveen en de regio.

Wat vragen wij?
Voor deze functie heb je een afgeronde relevante opleiding op academisch of hbo-niveau. Je beschikt over minimaal drie jaar werkervaring op het gebied van strategisch (cultuur)beleid bij een overheidsinstelling. Daarnaast ben je een stevige persoonlijkheid, zakelijk ingesteld en ben je in staat om relaties met diverse stakeholders op te bouwen. Ook beschik je over een goed ontwikkelde bestuurlijk/politieke sensitiviteit voor de advisering aan het college en de directie en ben je in staat om bij urgentie snel te handelen. Werk je zelfstandig, gestructureerd en houd je het overzicht zonder de details uit het oog te verliezen? Dan nodigen we je uit om te reageren op deze vacature.

We moedigen je aan om te solliciteren, zelfs als je niet volledig aan alle vereisten voldoet. We staan open voor een gesprek om te verkennen hoe jouw vaardigheden en ervaringen een waardevolle aanvulling kunnen zijn op de functie, zelfs als deze niet expliciet in de omschrijving worden genoemd.

Jij en jouw toekomstige collega’s
Samen met jouw SBC-collega’s ben je de inhoudelijke sparringpartner van de bestuurlijke opdrachtgevers. Jullie staan midden in de samenleving met als doel: resultaat op straat. SBC-ers zijn ondernemend, creatief en ambitieus. Er is een plezierige werksfeer waarin de samenwerking versterkt wordt door elkaar scherp te houden, uit te dagen en te inspireren. Daarbij sta je samen met je collega’s altijd in nauwe verbinding met het bestuur, inwoners, bedrijven en instellingen, samenwerkingspartners en natuurlijk met de eigen organisatie.

Wat bieden wij?
Wij bieden een prettige werksfeer in een team van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 11 (€ 4.020 tot € 5.725 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil januari 2023). Je wordt ingeschaald op basis van je ervaring, hierbij kan een aanloopschaal van toepassing zijn.

Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar die bij goed functioneren wordt omgezet naar een vaste aanstelling.

Voor meer informatie over onze arbeidvoorwaarden ga je naar https://www.werkenbijdeswo.nl/werken-bij-de-swo/arbeidsvoorwaarden

Wil je voorafgaand aan jouw sollicitatie meer weten over deze vacature?
Neem dan contact op met Martijn Schuring, teamleider via 06 29 10 52 70. Ook kan Jose Reinholtd je geheel vrijblijvend tijdens een (digitaal) kopje koffie meer vertellen over deze functie en je toekomstige collega’s. Je kan haar bereiken via j.reinholtd@dewoldenhoogeveen.nl en 06-36416659.

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure mag je contact opnemen met Yvonne van ’t Oever, Corporate Recruiter. Te bereiken via 06-41112245 (ook via Whatsapp).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.