Ricciotti ensemble: Communicatie-medewerker

Het Ricciotti ensemble in Amsterdam zoekt een Communicatiemedewerker voor een nader te bepalen aantal uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2023Het Ricciotti ensemble is een straatsymfonieorkest dat voor mensen speelt die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Sinds de oprichting in 1970 spelen we overal en voor iedereen: op straat, in het asielzoekerscentrum, in verzorg- en verpleegtehuizen, in het vliegtuig of de gevangenis, maar ook in het buitenland. Zo tourden we de afgelopen jaren naar Cuba, Georgië en Spanje.

Het Ricciotti ensemble bestaat uit 43 jonge, geestdriftige professionele en amateurmusici die als vrijwilliger meespelen. De mobiliteit van het orkest is uniek: het Ricciotti heeft geen podium nodig en kan zich opstellen in minder dan twee minuten. Het Ricciotti gaat drie keer per jaar op tournee. We treden gemiddeld vier tot vijf keer per dag op, zodat we in totaal rond de 100 optredens per jaar geven. Hiermee worden ruim 20.000 mensen bereikt. Op het kantoor van het Ricciotti werken acht medewerkers, samen goed voor 3,5 fte. Het kantoor is gevestigd in hartje Amsterdam.

Het Ricciotti ensemble zoekt per 1 januari 2024 een Medewerker Marketing en Communicatie (aantal fte nader te bepalen), die ons eigenzinnige ensemble stevig weet te profileren. Kom jij tot bloei in een spannende muzikale omgeving, schrijf je graag en snel en voel jij jezelf thuis in de onlinewereld? Dan zoeken wij jou!

Communicatiemedewerker

een nader te bepalen aantal uur per week

Taakomschrijving
De werknemer is in het kader van de functie verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van het ensemble. De werknemer voert daartoe onder andere de volgende taken uit:

 • Uitwerken en uitvoeren van het communicatiebeleid, in lijn met het gestelde beleidsplan 2021-2024.
 • Coördineren van de productie van publicaties als magazines, flyers, posters, digitale nieuwsbrieven.
 • Ontwikkelen en plaatsen van content voor de website en de social media kanalen.
 • Opzetten en coördineren van fotoshoots.
 • Kansen creëren voor free publicity.
 • Bewaken van de marcombudgetten.
 • Bijhouden van de website in samenwerking met een externe webontwikkelaar.
 • Bijhouden van de donateursbestanden in ons CRM-systeem.
 • Medeverantwoordelijk voor groeiende landelijke en internationale zichtbaarheid waarbij je de on- en offline betrokkenheid inzichtelijk maakt via terugkerende rapportages.
 • Vertegenwoordigen van het Ricciotti ensemble bij specifieke marketingzaken.

De Communicatiemedewerker werkt nauw samen met de andere collega’s van het team en legt verantwoording af aan de Zakelijk Leider. Tijdens binnenlandse tournees reist de communicatiemedewerker enkele dagen mee om online uitingen te creëren. Meereizen tijdens buitenlandse tournees is in overleg. Er is bij het Ricciotti veel ruimte voor eigen inbreng.

Functie-eisen

 • Heeft affiniteit met en/of kennis van muziek.
 • Voelt zich verbonden met de artistieke, maatschappelijke en educatieve doelstellingen van het Ricciotti.
 • Is een goede, vlotte tekstschrijver, schrijft energiek en toegankelijk.
 • Heeft ervaring met het beheren van websites en kennis van CMS en SEO.
 • Heeft ervaring met Mailchimp.
 • Heeft ervaring met het samenwerken met fotografen, webbouwers en ontwerpers.
 • Heeft ervaring met het schrijven voor verschillende doelgroepen.
 • Heeft ervaring met het opzetten van promotiecampagnes.
 • Haalt plezier uit de optredens en specifiek uit het verwoorden en in beeld brengen van de bijzondere interactie tussen het orkest en het publiek.
 • Is oplossingsgericht en kan goed samenwerken.

Vanwege de veranderende samenstelling van Nederland heeft het Ricciotti een ambitieuze diversiteitsagenda geformuleerd voor de komende jaren. Kandidaten met een multiculturele achtergrond worden aangemoedigd om te reageren.

Aanbod
Het aantal uur voor de baan is nog nader te bepalen en in overleg. De tourneedagen maken integraal deel uit van de werkzaamheden. Het salaris is afhankelijk van leeftijd en ervaring en is gebaseerd op de cao voor Toneel en Dans. Daar komt ook vakantiegeld bij en er is een pensioenregeling. Werkdagen zijn in overleg.

Solliciteren
Herken je jezelf in deze vacature en wil je ons team komen versterken? Stuur dan uiterlijk 1 december 2023 jouw motivatie en cv naar Remco Menting via zakelijkleider@ricciotti.nl. Ook voor vragen ben je hier aan het goede adres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.