Restaura: Restaurator Keramiek (en glas)

Restaura in Heerlen zoekt een Restaurator Keramiek (en glas) voor 24 tot 40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 15-12-2023Stichting Restaura is een (inter)nationaal en toonaangevend restauratieatelier voor archeologische objecten in Heerlen. Het atelier is gehuisvest in de Vondst, het archeologisch centrum van de Provincie Limburg. In dit centrum is ook het provinciaal depot voor archeologische bodemvondsten ondergebracht. Restaura bestaat uit een team van diverse specialisten dat archeologische en historische voorwerpen conserveert en restaureert. We zetten ons in voor het behoud en beheer van archeologisch erfgoed. Wij zijn een open atelier en werken achter glas, onder het toeziend oog van het publiek.

Restaurator Keramiek (en glas)

24 tot 40 uur per week

Wie zoeken wij?
Een gepassioneerd restaurator met kennis en ervaring in het conserveren van keramische objecten. Ervaring met het conserveren van glas is een meerwaarde. Specifieke materiaalkennis is belangrijk, maar ook vragen wij een meer brede kijk. Restaura restaureert veel verschillende materialen (onder andere aardewerk, steen, metaal, glas en organisch materiaal) uit alle tijdsperioden.

Wat kan Restaura bieden?
In ons goed geoutilleerd atelier werken gemotiveerde collega’s met veel kennis en werkervaring. De werkomgeving is prettig, het werk is afwisselend en vaak zeer verrassend. Intern en extern zijn er mogelijkheden voor aanvullende opleidingen en/of deskundigheidsbevordering. Het gaat om een parttime (minimaal drie dagen) of fulltime functie met navenante beloning en secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie wordt ingevuld per 2 januari 2024.

Denk je een geschikte kandidaat te zijn?
Neem dan contact met ons op en stuur je motivatie met cv vóór 16 december 2023 naar info@restaura.nl. Wij zullen je mail beantwoorden en mogelijk uitnodigen voor een gesprek om nader kennis te maken en te onderzoeken of je de geschikte kandidaat bent voor deze functie.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.