Residentie Orkest: Tutti 1e Viool

Het Residentie Orkest in Den Haag zoekt een Tutti 1e Viool voor 75% (2 posities) | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 12-01-2024Het Residentie Orkest Den Haag, één van de meest innovatieve orkesten in Nederland, bewijst meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis is. Het orkest is gevestigd in Amare, het nieuwe onderwijs en cultuurcomplex, in het hart van Den Haag. Naast de symfonische canon voert het orkest ook nieuw werk en cross-over programma’s uit. Het orkest is veelvuldig te horen op de grote podia in Nederland en diverse podia in het buitenland. In de rijke geschiedenis van het orkest waren dirigenten als Hans Vonk, Evgenji Svetlanov, Jaap van Zweden, Neeme Järvi en Nicholas Collon als chef-dirigent verbonden aan het internationaal opererende ensemble.

Anja Bihlmaier is sinds 2021 chef-dirigent en Richard Egarr en Jun Märkl zijn als vaste gastdirigent aan het orkest verbonden.

Een van de speerpunten in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 30.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatie- en maatschappelijk programma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.

Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag feestdagen zoals kerst, nieuwjaar, Koningsdag, Prinsjesdag en Divali. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Theater, Amare, Nederlands Danstheater, Koninklijk Conservatorium, Festival Classique, Paard, De Nationale Opera, Nederlandse Opera Academie en de omroepseries van AvroTros en NTR.

Het orkest werkt hiernaast met talloze partners in de stad samen in het kader van maatschappelijke activiteiten met en voor de community.

Het Residentie Orkest heeft per direct een vacature voor een

Tutti 1e Viool

75% (2 posities)

De functie
Als tutti-speler in de 1e vioolgroep ben je één van de noeste musici die bijdraagt aan de rijke en heldere orkestklank. Wekelijks wordt een productie voorbereid en uitgevoerd. Je plek binnen de groep rouleert per productie. Daarnaast ben je inzetbaar voor (educatieve en maatschappelijke) activiteiten en podiumpresentaties in kleinere bezetting.

Functie-eisen
Het spreekt voor zich dat je je onderscheidt als violist. Wij vinden het essentieel dat elke collega een ambassadeur voor ons orkest is en naast de collectieve podiumactiviteiten meewerkt aan educatieve en maatschappelijke activiteiten en producties in ensembleverband. Je kenmerkt je als een positief geëngageerde teamspeler die de juiste balans weet te vinden tussen eigenheid en het collectief.

Solliciteren en procedure
Graag ontvangen we uiterlijk 12 januari 2024 je sollicitatie in de vorm van een volledig ingevuld sollicitatieformulier via onderstaande sollicitatie-button.

Het proefspel voor deze functie vindt plaats op maandag 26 februari (voor- en eerste ronde) en woensdagmiddag 28 februari (finaleronde) 2024. Verplichte werken:

  • Mozart: Uit vioolconcert nr. 4 (KV 218) of nr. 5 (KV 219): 1e deel met cadens;
  • Keuze uit een romantisch vioolconcert (1e deel met cadens): Beethoven, Brahms, Tsjaikovski, Sibelius, Dvorak of Mendelssohn;
  • Nader te bepalen orkestpartijen.

De selectiecommissie behoudt zich het recht voor uit de schriftelijke sollicitaties een voorselectie te maken. Een sollicitatiegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Sana van Iddekinge, Hoofd Personeel & Organisatie: sana.van.iddekinge@residentieorkest.nl of (070) 88 00 212.

Overige informatie
Om voor deze baan in aanmerking te komen, geldt de voorwaarde dat als je afkomstig bent uit een niet-EU-land, je moet beschikken over een onbeperkt geldige werk- en verblijfsvergunning voor Nederland. Als je deze niet hebt, dan kunnen we je sollicitatie niet in behandeling nemen. Bij benoeming vragen we om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.