NTR: Muzieksamensteller Radio

De NTR in Hilversum zoekt een Muzieksamensteller Radio voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2023Heb jij een passie voor klassieke muziek? Volg jij de klassieke muziekwereld op de voet? Bereikt het laatste nieuws uit de klassieke sector jou altijd als eerst en snap jij als geen ander welke concerten, musici en verhalen een groot podium verdienen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De NTR is de omroep achter veelgeprezen titels als Het Klokhuis, Andere Tijden, Dream School en Kunststof. Op het gebied van cultuur, informatie, educatie en wetenschap bieden we content voor alle doelgroepen, met programma’s en platforms die inspireren en leiden tot nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

NTR Klassiek zet de deuren van de klassieke muziekwereld open voor het grote publiek. Met eigen liveconcerten, actuele en informatieve radioprogramma’s, podcasts en muzikale specials houden we klassieke muziek levend op tv, radio en online.

Voor NTR Podium, het zes-dagelijkse actuele klassieke muziekprogramma op NPO Klassiek, zoeken we per januari 2024 een

Muzieksamensteller Radio

20 uur per week

Dit ga je doen

 • Zorgdragen voor de muzikale invulling, het draaiboek en de radioregie van het radioprogramma Podium;
 • Redactievergaderingen naar een hoger plan tillen met eigen nieuws uit de klassieke wereld en originele ideeën voor gasten, interviews en invalshoeken;
 • Nauw contact onderhouden met zowel de redacteur als presentator van dienst;
 • Pakkende presentatieteksten schrijven.

Dit ben jij

 • Een professional met liefde voor klassieke muziek en radio;
 • Goed op de hoogte van wat er speelt in het klassieke muziekleven, je hebt een relevant netwerk dat daaraan bijdraagt;
 • In het bezit van aantoonbare en uitgebreide kennis van de verschillende stijlperiodes in de klassieke muziek, waardoor je op inhoud redactionele afwegingen kunt maken;
 • Iemand die verantwoordelijkheid neemt, makkelijk contact maakt, helder communiceert en even consequent als vanzelfsprekend opvolging geeft aan gemaakte afspraken;
 • Een enthousiaste collega die met eigen inbreng, ideeën en in uitwisseling met collega’s elke dag het best mogelijke programma wil maken;
 • Kalm en scherp ongeacht de dynamiek achter de schermen, ook bij laatste nieuws tijdens live-uitzendingen en onder tijdsdruk bewaar jij het overzicht;
 • Bereid en beschikbaar om op onregelmatige tijden te werken.

En dit bieden wij
Een contract vanaf 1 januari 2024 voor de periode van een half jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Deze functie wordt, afhankelijk van kennis en ervaring, gehonoreerd binnen salarisklasse G (€3.118,48 – €4.757,41) van de CAO voor het omroeppersoneel.

Verder wacht jou een gemotiveerd en creatief team dat bestaat uit ambitieuze en ervaren professionals op het gebied van klassieke muziek.

Ambitie zien we graag en we dragen met veel plezier bij aan jouw ontwikkeling. Wil je doorgroeien, iets anders proberen of wat nieuws leren? Intern biedt NTR hier veel gelegenheid voor, maar dankzij onze opleidingsbudgetten en jouw persoonlijke loopbaanbudget (€1.000,- per 5 jaar) gaat de verrijking wat ons betreft ook buiten de werkvloer verder.

NTR heeft een decemberuitkering van 6%, 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding, ruim 5 weken vakantie op jaarbasis, jaarlijkse periodieke groei in je salaris, een collectieve pensioenregeling en een maandelijkse tegemoetkoming voor je ziektekostenverzekering.

Klimaatbewust werken is een groot goed bij NTR. Samen met de collega’s van andere publieke omroepen doen we mee aan het duurzaamheidsprogramma ALBERT, waarmee we voorwaarden creëren om te kunnen streven naar een minimale CO2-voetafdruk bij alles wat we maken.

NTR streeft tot slot naar een inclusieve organisatiecultuur die de diversiteit van onze maatschappij weergeeft. Een sfeer waarin iedereen zich thuis en verbonden voelt draagt bij aan het werkplezier en biedt maximaal ruimte voor inspiratie en creativiteit. Wij geloven in de meerwaarde van ieder individu, onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Vragen?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jane van Laar, eindredacteur Radio Klassieke Muziek, 06 10716930.

Enthousiast geworden? Reageer dan!
Ben je enthousiast en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Reageer dan uiterlijk 1 december met je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton!

Smaakt het naar nog meer?
Voor NTR Podium zoeken we niet alleen een Muzieksamensteller, maar ook een Redacteur (16 uur per week). Check hier onze andere vacature om te zien of deze baan misschien nog beter bij jou past – een combinatie van beide functies is ook bespreekbaar!

Heb je gesolliciteerd?
We hopen onze nieuwe collega snel te vinden en zullen daarom direct na de sluitingsdatum starten met de eerste gespreksronde. Je hoort dus hoe dan ook spoedig van ons over het vervolg van de sollicitatieprocedure!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.