NPO: Communicatieadviseur

NPO in Hilversum zoekt een Communicatieadviseur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 03-12-2023Werken bij NPO betekent samen bouwen aan een sterke publieke omroep in Nederland. Een publieke omroep die voortdurend in ontwikkeling is en meebeweegt met de behoeften van ons publiek. Met ruim 600 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in. In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij.

Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij NPO te komen werken. Benieuwd naar wat NPO jou te bieden heeft? Je kiest zelf over welk thema je meer wilt weten. Kortom, jij hebt de regie!

Communicatieadviseur

36 uur per week

Word jij enthousiast van een veelzijdige en leerzame communicatiebaan in het hart van de media? Een baan waarin je als junior alle kans krijgt jezelf te ontwikkelen als maker van verhalen rond de activiteiten van de NPO? Solliciteer dan naar de functie van junior communicatieadviseur!

Team Corporate Communicatie
Als junior communicatieadviseur kom je te werken in het team Corporate Communicatie van de NPO , een hecht en gezellig team van ervaren professionals op het gebied van woordvoering, interne communicatie, eventproductie en stakeholdermanagement. Graag willen we dit team versterken met een nieuwe collega, die de NPO op een eigentijdse manier kan positioneren als een dynamische, aantrekkelijke en toekomstgerichte mediaorganisatie.

In jouw rol als junior communicatieadviseur help je onze organisatie communicatiever te maken en ben je elke dag bezig met het vergroten van de proactieve communicatiekracht van de NPO. Je helpt onze organisatie communicatiever te maken door de communicatiekracht van de NPO te vergroten. Jouw focus zal liggen op de onderdelen arbeidsmarktcommunicatie, innovatie en talentbeleid. Samen met de collega’s van deze afdelingen werk je samen om doelstellingen praktisch en creatief te vertalen naar communicatie met impact.

Dit ga je bij ons doen

 • Je schrijft mee aan communicatieplannen voor arbeidsmarktcommunicatie, innovatie en talentbeleid en voert ze met veel passie uit;
 • je voorziet collega’s van praktische communicatieadviezen;
 • je ontwikkelt effectieve content en schrijft en redigeert teksten voor onze website, sociale media, brochures, persberichten en events. Je kunt verhalend denken, in woord en beeld;
 • je volgt actief maatschappelijke ontwikkelingen die relevant zijn voor de publieke taak van de NPO en hebt affiniteit met employer branding, innovatie en talentontwikkeling;
 • je coördineert je plannen, zorgt dat alles op tijd af is en stuurt projecten bij waar nodig;
 • je wilt het samen doen. Fijn samenwerken vinden we belangrijk in deze rol.

Middels arbeidsmarktcommunicatie help je de NPO als aantrekkelijke werkgever te positioneren. Samen met de collega’s van recruitment en ons externe bureau voor employer branding geef je invulling aan de contentkalender en ontwikkel je campagnes om de impact, cultuur en waarden van de NPO voor het voetlicht te brengen. Samen met team Innovatie zorg je voor de zichtbaarheid van alle innovatieprojecten en programma’s (zoals AI en media), die bijdragen aan de reputatie en profilering van een innovatieve en toekomstbestendige publieke omroep. Binnen de diverse talentprojecten van de NPO en de omroepen zie jij kansen om de publieke omroep als kweekvijver en springplank van Nederlands mediatalent te profileren.

Hier herken je jezelf in
Als junior communicatieadviseur heb je een passie voor storytelling en content creatie. Je kent de weg op social media en hebt affiniteit met de media- en omroepwereld.

Je bent bevlogen en krijgt energie van anderen verder helpen. Als er iets moet gebeuren, zorg jij ervoor dat het ook echt gebeurt. Je ziet nieuwswaardige kansen en met jouw enthousiasme stimuleer je collega’s om hierover te communiceren. Je helpt ze daarbij op een creatieve manier. Je schakelt snel en wordt blij van verschillende werkzaamheden. Je bent gewend te werken met deadlines. Je bent flexibel en de afwisseling tussen zelfstandig en in teamverband werken vind je fijn. Tot slot ben je als junior communicatieadviseur ontwikkelingsgericht. Je weet jezelf te ontwikkelen op heel veel gebieden: binnen de organisatie, je functie of op persoonlijk vlak.

Daarnaast beschik je over:

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding, bij voorkeur in de richting van communicatie, marketing, creative media of vergelijkbaar;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling;
  vaardigheden in contentcreatie en vormgeving (minimaal basis).

Arbeidsvoorwaarden

 • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn;
 • bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • De functie van junior communicatieadviseur is een vaste baan voor 36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract en het salaris ligt tussen de € 2.869,- en € 4.377,- bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van junior communicatieadviseur neem dan contact op met Michiel Hendrikx, Manager Corporate Communicatie via 06 31 74 92 27. Je kunt ook appen of bellen met Jolanda Janssen, recruiter, via 06 23 63 71 31. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur jouw cv en motivatiebrief (t.a.v. Michiel Hendrikx).

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met zondag 03 december 2023 solliciteren.

 • 05 december 2023: terugkoppeling sollicitatie
 • 08 december 2023: eerste sollicitatiegesprekken
 • 11 december 2023: terugkoppeling eerste sollicitatiegesprekken
 • 13 december 2023: tweede sollicitatiegesprekken
 • 14 december 2023: terugkoppeling tweede sollicitatiegesprekken
 • 14 december 2023: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per email)

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.