Nieuwe Instituut: Stagiair Productie Evenementen

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een Stagiair Productie Evenementen voor 32 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: geenNieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de Rijkscollectie voor Nederlandse Architectuur en Stedenbouw, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Nieuwe Instituut werkt met een kern van enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van tijdelijke opdrachtnemers. Als goed werkgever stimuleert de organisatie de ontwikkeling van kennis en vaardigheden van haar medewerkers. De organisatie biedt functies voor professionals in verschillende stadia van hun carrière, van startende talenten tot ervaren experts. Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: nieuwsgierig, meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam / regionaal / nationaal / internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Nieuwe Instituut zoekt vanaf februari 2024 ter ondersteuning van de afdeling Programma een

Stagiair Productie Evenementen

32 uur per week

Wat is het doel van de stage?
Als Stagiair Productie Evenementen draai je vol mee in het team, en treed je op als assistent-producent bij de voorbereiding en productie van evenementen.

Wat ga je doen?

 • Assisteren bij de organisatie en uitvoering van diverse evenementen;
 • Stressbestendig omgaan met de dynamische aard van evenementenproductie;
 • Zorgvuldig en gestructureerd plannen en coördineren van taken;
 • Effectief samenwerken met collega’s, partners, en sprekers;
 • Bereidheid om hands-on mee te werken aan de op- en afbouw van evenementen;
 • Het optimaliseren van de werkwijze rondom eventproducties;
 • Het gastvrij ontvangen van bezoekers;
 • Houd rekening met een flexibel werkschema, evenementen vinden vooral plaats in de avonden en af en toe in het weekend.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt affiniteit met cultuur, architectuur, design en digitale cultuur;
 • Je bent ingeschreven bij een hbo- of wo-studie, bij voorkeur cultureel georiënteerd (het betreft een stageplaats, geen werkervaringsplaats);
 • Je hebt organisatietalent en en hands-on-mentaliteit, kunt resultaatgericht werken en goed communiceren;
 • Je bent stressbestendig en flexibel bij het verrichten van werkzaamheden onder tijdsdruk;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Goede beheersing van het Nederlands en het Engels is een pre.

Wij bieden
Als Stagiair Productie Evenementen krijg je de kans om te groeien in een inspirerende en dynamische omgeving. Je leert tijdens je stage over het werken in een culturele instelling en je zult je netwerk binnen de culturele sector vergroten. Je bent betrokken bij de productie van diverse evenementen en speelt een waardevolle rol in ons team. Daarnaast ontvang je een maandelijkse stagevergoeding van € 500,- (bij een fulltime stage) of een vergoeding voor woon-werkverkeer. De periode van de stage is drie tot zes maanden, minimaal vier dagen per week. De exacte periode kan in overleg worden afgestemd. Een start per februari 2024 heeft de voorkeur.

Meer weten?
Voor vragen over de stageplaats kun je contact opnemen met Ben Shamier, teamleider Productie, via b.shamier@nieuweinstituut.nl.

Reageren
Stuur een beknopte motivatie, cv, duur van je stage en gewenste periode naar Ben Shamier, teamleider Productie, via b.shamier@nieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof et cetera) is een belangrijk aandachtspunt van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.