Motel Mozaïque: Content Creator

Motel Mozaïque in Rotterdam zoekt een Content Creator voor 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 10-12-2023Tijdens het jaarlijkse MOMO Festival neemt Stichting Motel Mozaïque – MOMO de stad Rotterdam over met livemuziek, kunst, performance en guided tours. MOMO festival is er voor de kunst deep-divers en de muziekliefhebber met een cross-over aan genres. Artiesten als KOKOROKO, Big Thief, Balimaya Project, Black Country, New Road, Yussef Dayes en Amenti Theatre Company zijn eerder onderdeel van de line-up geweest, naast vele andere nationale en internationale artiesten. We werken met een klein en open team aan het festival, dat zich rond de tijd van MOMO festival uitbreidt tot een grote productie, waarmee we samen MOMO Festival neerzetten.

Voor ons Marketing & Communicatie-team zoeken wij vanaf 1 januari een

Content Creator

20 uur per week

Team marketing is een klein team waar veel gebeurt: van het bedenken van socialmedia-concepten tot het interviewen van de artiesten, en alle communicatie daartussen. Als content creator werk je nauw samen met het Hoofd Marketing aan de content op alle kanalen: van de website tot de socials. Je bedenkt concepten voor nieuwe content en maakt en edit video’s. Je werkt grafische ontwerpen uit voor MOMO Festival en schrijft (korte) teksten – zoals captions voor posts of teksten voor onze website. Je krijgt ruimte voor het bedenken van eigen concepten en ideeën voor content. Daarnaast werk je mee aan goede communicatie in tekst en beeld over het festival, samen met de rest van het team.

Een overzicht van wat je onder andere gaat doen

 • Bedenken en produceren van social media content, zoals: filmen en editen van interviews met artiesten en andere social content;
 • Uitwerken van grafisch design binnen de design guidelines;
 • Teksten schrijven voor onder andere op de website, captions voor posts en nieuwsbrieven;
 • Ondersteunen van hoofd marketing in het managen van communicatie(kanalen);
 • Tijdens MOMO Festival: creëren van visuele content, zoals behind-the-scenes video’s, samenwerken met het video-team en met het team werken aan communicatie rondom het festival (op praktisch en creatief level).

Dit is wie je bent
Je bent multidisciplinair en je hebt affiniteit met de artiesten die wij programmeren. Je hebt oog voor design en een creatieve mindset. Je bent een Adobe Suite pro, en je gaat graag proactief op pad om zelf (video) content te maken. We zoeken iemand die het leuk vindt om veel verschillende dingen te doen en ervoor open staat om nieuwe dingen te leren.

 • Je hebt ervaring met het maken van video’s (met telefoon en camera);
 • Je houdt ervan om interviews te doen en bent proactief in het oppakken van contacten;
 • Je bedenkt en produceert graag nieuwe creatieve concepten;
 • Je hebt ervaring met Adobe Suite: Premiere Pro, Photoshop, Illustrator, InDesign en houdt van de uitdaging om nieuwe programma’s te leren kennen (zoals Mailchimp, ons CRM systeem, WordPress);
 • Je houdt ervan om (social media) content te maken en te managen, zowel visueel als copy-writing;
 • Je hebt een goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal. Voorkeur voor native English speakers.

Je bent 20 uur per week beschikbaar gedurende de periode voor het festival en ruime beschikbaarheid in de weken voor, tijdens en de week na MOMO Festival (18-20 april). Fijn als je in Rotterdam (of omgeving) woont.

Dit is wat je krijgt

 • Een dynamisch team, met persoonlijke en open samenwerkingen. We hebben een warm team waar je de ruimte krijgt jezelf te zijn en eigen inbreng te geven;
 • Een brede werkervaring en een netwerk in muziek en kunst;
 • Ruimte voor creatieve inbreng, en om jouw ideeën tot uitvoering te brengen
 • De full MOMO-Festival-ervaring, van begin tot eind. Omdat we een klein team zijn, werk je nauw samen met het festivalteam: van productie tot programma;
 • Een passende vergoeding volgens de inschaling van de brancheorganisatie VNPF
 • De functie kan zowel op zzp-basis als tijdelijk in loondienst worden vervuld.

Fijn als je op vaste dagen inzetbaar bent, aan de andere kant zal er wel wat flexibiliteit nodig zijn, vooral de weken voor en in de week van MOMO Festival. Wij moedigen het ook aan om te solliciteren als je nog niet een heel vol portfolio hebt, maar wel een match ziet. We zijn vooral op zoek naar iemand die goed bij ons past.

Zie jij dit helemaal voor je? Dan ontvangen wij graag het volgende

 • Een motivatiebrief OF een link naar een korte motivatie-video (maximaal 90 sec.) waarin je uitlegt waarom jij de perfecte match bent;
 • Een korte opdracht: Imagine: een van jouw favoriete artiesten komt op MOMO Festival spelen! Schrijf een korte social media caption voor de post hierover – in een stijl die je bij MOMO vindt passen. Kies daarbij een passende foto;
 • Een bestand met of link naar portfolio/website/werk.

We kijken er heel erg naar uit om jouw creatieve ideeën te zien! Surprise us!

Voor meer informatie over deze vacature kan je contact opnemen met Katrien van Leeuwen, Hoofd Marketing van Stichting Motel Mozaïque via katrienvl@motelmozaique.nl. Lees over Motel Mozaique en MOMO Festival op onze website.

Reageren kan tot en met zondag 10 december 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 20 december 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.