Koninklijk Concertgebouworkest: Senior Accountmanager Corporate Partnerships

Het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam zoekt een Senior Accountmanager Corporate Partnerships voor 29 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-12-2023Het Koninklijk Concertgebouworkest wordt wereldwijd gezien als een van de meest toonaangevende symfonieorkesten. Wij geven jaarlijks 125 concerten onder leiding van wereldberoemde dirigenten voor een enthousiast publiek op de belangrijkste podia in Nederland en ver daarbuiten. In ons werk gaan we voor topkwaliteit. Dit is te zien in al onze artistieke en zakelijke activiteiten, van communicatie tot evenementen. Hierdoor kan het orkest zich op wereldniveau als leidend orkest blijven presenteren. We zorgen ervoor dat onze medewerkers – 125 musici en 50 medewerkers op kantoor – hun werk met plezier uitvoeren.

De afdeling Development bestaat uit een team corporate partnerships en team particuliere fondswerving. Het team corporate partnerships zet zich actief in om inkomsten te werven die het orkest ondersteunen in het streven om op het allerhoogste niveau uitvoeringen van orkestmuziek te kunnen blijven geven, als Nederlands ambassadeur voor internationale excellentie wereldwijd.

Ben jij op zoek naar een wervende en op relaties gerichte functie in de culturele wereld? Past het bij je persoonlijkheid om zowel het prachtige Concertgebouworkest bij bedrijven onder de aandacht te brengen als om relaties met mensen aan te gaan en te onderhouden in een dynamische werkomgeving? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wegens het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een

Senior Accountmanager Corporate Partnerships

29 uur per week (0,8 fte)

Hoe ziet jouw functie eruit?
Het Concertgebouworkest is trots op zijn twaalf corporate partners, waarvan sommigen al zeer lang verbonden zijn aan het orkest. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het behouden van deze partnerships en het vinden van de gemene deler door middel van relatiebeheer en proactief accountmanagement. Je initieert nieuwe creatieve ideeën, bijvoorbeeld op het gebied van evenementen als ook contentcreatie, en je bent continu bezig om de gezamenlijke doelen te behalen voor het orkest en de verschillende partners. Samen met de junior accountmanager en de evenementenorganisator organiseer je diverse activiteiten en events. Dit betekent dus zowel zelfstandig als in teamverband opereren. Veel events vinden rondom de concerten plaats in Het Concertgebouw of op locatie. Je werkt dus geregeld in de avond en bent vaak op pad. Naast het behoud van de partners, lever je een bijdrage aan de ontwikkelingen van de strategische doelstellingen van het team en het binnenhalen van nieuwe corporate partners.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over hbo of academisch werk- en denkniveau en hebt ruime ervaring met accountmanagement (behoud) en het werven van corporate partners.
 • Daarnaast beschik je over organisatorische vaardigheden ten behoeve van de verschillende evenementen en activiteiten, heb je financiële kennis en beschik je over projectmanagement-vaardigheden.
 • Je bent graag de spin in het web tussen de verschillende stakeholders en de interne organisatie, en je bent goed in verbinding leggen tussen commercieel en artistiek.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift.
 • Je bent communicatief, flexibel, energiek, initiatiefrijk/proactief, een doorzetter, stressbestendig, accuraat, in staat om prioriteiten te stellen, representatief en een teamspeler.
 • Affiniteit met kunst en cultuur is wenselijk en ervaring in de culturele sector met diverse partnershipactiviteiten is een pre.
 • Verder is het nodig dat je bereid bent om in avonden en weekenden te werken en dus geen 9-5 mentaliteit hebt.

Naast bovenstaande zaken zijn wij op zoek naar een nieuwe collega die het een uitdaging vindt en er plezier in heeft om met veel verschillende relaties goede contacten te onderhouden, mooie ontmoetingen tot stand te brengen, het orkest te promoten en de geformuleerde resultaten te behalen. Dit alles tezamen met het team dat wordt aangestuurd door de manager corporate partnerships.

Wat bieden wij jou?

 • Een dynamische functie bij de afdeling Development. Daarnaast werk je veel samen met collega’s van andere afdelingen zoals Marketing, Communicatie & Verkoop, artistiek en ook de musici.
 • Als de samenwerking wederzijds goed bevalt, bestaat na een jaar de mogelijkheid tot een vast dienstverband.
 • Een salaris van minimaal € 3.650,- en maximaal € 4.840,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek (fulltime) afhankelijk van jouw ervaring. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld.
 • Een plek in een organisatie waar veel ruimte is voor opleiding en coaching.
 • Een keer per week kun je samen met je collega’s yogalessen volgen en je kunt terecht bij onze fysiotherapeut.
 • Een mobiele telefoon, laptop, een thuiswerk- en reiskostenvergoeding.
 • Uiteraard is er volop ruimte om aanwezig te zijn bij onze concerten.

Hoe kun je reageren?
Ben je enthousiast om aan de slag te gaan? Dan ontvangen we graag uiterlijk 3 december 2023 jouw cv en motivatie. Deze kun je mailen naar Carien Hietkamp (hoofd Personeel & Organisatie) via peno@concertgebouworkest.nl.

Heb je nog vragen? Dan kun je contact opnemen met Anne Christin Erbe, hoofd afdeling Development, 020-3051010.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 6 december en de tweede gespreksronde op 12 december 2023.

Bij je indiensttreding vragen wij je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en een concurrentiebeding maakt deel uit van de arbeidsovereenkomst.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.