Kasteel de Haar: Medewerker Publiekszaken

Kasteel de Haar in Haarzuilens zoekt een Medewerker Publiekszaken voor gemiddeld 27 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-12-2023Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de horeca, de tentoonstellingen of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke persoon schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren. Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en was tot 2000 privébezit van de familie van Zuylen, waarvan de nazaten nog steeds jaarlijks op De Haar verblijven. Jaarlijks ontvangt Kasteel de Haar ruim 400.000 binnen- en buitenlandse gasten.

Het team Publiekszaken opent 363 dagen per jaar de deuren van het kasteelmuseum en staat vervolgens klaar om onze bezoekers met alle egards te ontvangen. Kom jij vanaf 1 januari 2024 onze bezoekers verwelkomen?

Wij zoeken namelijk een

Medewerker Publiekszaken

gemiddeld 27 uur per week

Werkdagen: maandag, woensdag en zondag.
In juli, augustus en alle schoolvakanties ook op donderdag.

Wie zoeken wij?
Iemand die met enthousiasme en plezier alle bezoekers gastvrij ontvangt en kundig helpt, zowel in het entreegebouw als in het kasteel. De ene dag verschaf je informatie over kasteel- en parkbezoek en verzorg je de toegangscontrole voor bezoekers. De andere dag assisteer je de dagcoördinator kasteel, die verantwoordelijk is voor de openstelling van het kasteelmuseum en de aansturing van de vrijwilligers op die dag. Ook help je mee bij het afhandelen van inkomend telefoon- en emailverkeer. Doordat je vaak het hele kasteel van onder tot boven doorloopt en altijd klaarstaat voor onze bezoekers in het entreegebouw, verkeer je in goede fysieke conditie.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit

 • Verwelkomen en informeren van bezoekers (volwassenen en kinderen);
 • Uitvoeren van ticketcontrole en kassawerkzaamheden;
 • Meehelpen bij de openstelling van het museum (openen en sluiten, begeleiden vrijwilligers en bezoekers gedurende de dag);
 • Ontvangen van leveranciers, zakelijke afspraken en bruidsparen;
 • Assisteren bij het beantwoorden van telefoon en email;
 • Assisteren bij het aannemen en verwerken van reserveringen in ons reserveringssysteem.

Wat vragen wij van de kandidaat

 • Een aanpakker die goed functioneert in teamverband;
 • Een representatieve en open houding en een behulpzame instelling naar bezoekers toe;
 • Stressbestendigheid: wanneer het druk is door de vele bezoekers, functioneer jij op je best;
 • Zeer goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels;
 • Een groot probleemoplossend vermogen;
 • Flexibel om in te vallen bij drukte, ziekte of vakanties van collega’s (en dus extra te werken);
 • Werkervaring in een dienstverlenende sector is een pre;
 • Ervaring met het werken met een kassa- en/of reserveringssysteem is een pre.

Kasteel de Haar biedt
Een uitdagende en afwisselende baan in een klein informeel team op een zeer bijzondere locatie, waar je veel kunt leren. Het salaris bedraagt minimaal € 2.258,78 en maximaal € 2.465,02 bruto per maand bij 40 uur per week.

Reageren
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je fantastisch om in zo’n prachtige werkomgeving met leuke collega’s te werken? Wij komen graag in contact met je! Aarzel niet en stuur een motivatiebrief met jouw persoonlijke gegevens en cv voor 1 december 2023 naar Ilse Pel (HR-adviseur) hrm@kasteeldehaar.nl.

Wil je eerst meer informatie of heb je vragen?
Dan kun je per mail contact opnemen met Regina van ’t Hek (teamleider Frontoffice).

De aanvraag van een VOG-verklaring is onderdeel van de procedure.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.