Hogeschool der Kunsten Den Haag: Medewerker Planning

Hogeschool der Kunsten Den Haag in Den Haag zoekt een Medewerker Planning voor 1 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 01-12-2023Het Koninklijk Conservatorium (KC) en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) vormen samen de Hogeschool der Kunsten Den Haag. De Hogeschool biedt een breed scala aan kunstopleidingen aan circa 1800 studenten. Daarnaast verzorgen we vooropleidingen aan jonge leerlingen in combinatie met primair en voortgezet onderwijs. In samenwerking met de Universiteit Leiden is de Academie der Kunsten opgericht, waar minorprogramma’s, masteropleidingen en doctoraatstrajecten worden gegeven. De Hogeschool is gevestigd op twee locaties in het centrum van Den Haag.

Studeren aan het Koninklijk Conservatorium betekent studeren aan het oudste conservatorium van Nederland, waar experiment en vernieuwing hand in hand gaan met traditie en ambacht. Een inspirerende leeromgeving waar internationale topmusici en topdansers lesgeven. Ons onderwijs en onderzoek gaat over scheppen, herscheppen en presenteren. Dat gebeurt in huis en daarbuiten, samen met andere organisaties, instellingen en vakgenoten in binnen- en buitenland. De leeromgeving en de professionele muziek- en danspraktijk lopen voortdurend in elkaar over. De opleidingen zijn gebaseerd op een sterke driepoot van onderwijs, onderzoek en productie. Deze elementen vormen het DNA van ons instituut. Begin 2022 is het Koninklijk Conservatorium verhuisd naar haar nieuwe prachtige ‘thuis’ genaamd Amare in het centrum van Den Haag. Daar delen we de faciliteiten met het Residentie Orkest en het Nederlands Dans Theater.

De afdeling Education Service Centre (ESC)  is in verband met het vertrek van een collega naar een ander intern team binnen het ESC op zoek naar een

Medewerker Planning

1 fte

De werkzaamheden

 • Het proactief ondersteunen van medewerkers, studenten en leidinggevenden bij het (her)plannen van lessen, reserveringen en examens.
 • Het coördineren en bewaken van de processen rondom de projectplanningen, de (toelatings)examens en het roosteren van de groepslessen van het komende studiejaar.
 • Het signaleren van knelpunten en het doen van voorstellen van procesverbetering.
 • Het verwerken van de gegevens met betrekking tot de planning en roostering in het rooster-systeem Asimut.
 • Actief bijdragen aan en doen van voorstellen voor een efficiënte samenwerking met de studentenadministratie, de afdelingshoofden en coördinatoren en de receptie.
 • Aanspreekpunt voor studenten en docenten aan de balie en via mail en telefoon.

Jouw profiel

 • Wij zoeken een kandidaat met minimaal hbo-werk- en -denkniveau, die vaardig is in het werken met computersystemen, bij voorkeur met rooster-software, en die helder en begrijpelijk communiceert in het Nederlands en Engels.
 • Je zoekt de verbinding met zowel je collega’s uit het team, als met andere collega’s en studenten en hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je gaat graag de uitdaging aangaat om met een beperkte beschikbaarheid van lokalen alle lessen en overige onderwijsactiviteiten in te roosteren.
 • Je bent een creatieve, klantgerichte puzzelaar die alles op alles zet om een stukje maatwerk te leveren aan docent en student. Je staat hierbij stevig in je schoenen en weet je hoofd koel te houden, ook tijdens piekmomenten.
 • Je organiseert je werk efficiënt en kunt anticiperen en inspelen op wijzigingen. Je laat je niet uit het veld slaan door de zoveelste wijziging in de planning, want je bent je bewust van verschillen in belangen en houdt hiermee rekening in je handelen.
 • Je levert graag een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van de afdeling. Hiervoor kijk je met een verse en kritische blik naar bestaande processen.
 • Je bent in de jaarlijkse piekperiode in de maanden juli en augustus beschikbaar.
  Onze voorkeur gaat uit naar een kandidaat die woonachtig is in de regio.

De afdeling
Het Education Service Centre (ESC) bestaat uit vier teams waarin twaalf mensen werkzaam zijn. De Studentenadministratie, de Planning, International Office en Functioneel Beheer. Het ESC is een centrale afdeling die sterk in ontwikkeling is en die openstaat voor vernieuwingen met aandacht voor de klant.

Bij de planning worden de studenten- en docentenlesroosters gemaakt. De audities worden ook door planning gemaakt en ook de overgangs- en eindexamens zijn onderdeel van de jaarlijkse planningscyclus. Wij draaien mee in de baliediensten, zodat we weten wat er leeft bij de studenten en docenten. In ons hechte team van vier collega’s heerst een goede sfeer. Er is ruimte voor eigen inbreng en zeker ook de nodige humor op zijn tijd.

Wat bieden wij jou
Een veelzijdige functie in een klein team met veel ruimte voor eigen inbreng en goede ontwikkelmogelijkheden. De functie wordt gewaardeerd in schaal 8 van de cao-hbo (maximaal € 4.085,57 bruto op fulltime basis). Het betreft een structurele functie, waarbij gestart wordt met een jaarcontract. De cao-hbo kent een ruime verlofregeling, 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Ook kun je deelnemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Je krijgt van ons een Museumjaarkaart en een gunstige reiskostenregeling voor ov. We bieden de mogelijkheid om – in goede onderlinge afstemming – hybride te werken.

Informatie en sollicitatie
Nadere inlichtingen over de functie kun je vragen bij Daphne van den Berge, Hoofd Education Service Center via e-mail: d.vandenberge@koncon.nl. Jouw sollicitatie kun je tot en met 1 december 2023 sturen aan werving@hdkdenhaag.nl, onder vermelding van vacaturenummer 23-067.

Binnen de Hogeschool der Kunsten werken we aan een gemeenschap waarbij diversiteit en inclusie als uitgangspunt gelden. We willen dat binnen onze Hogeschool het unieke van elk individu wordt (h)erkend en verwelkomd. We nodigen je daarom van harte uit om te solliciteren en zijn benieuwd naar wie jij bent!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.