Gemeente Hoeksche Waard: Archeoloog

De Gemeente Hoeksche Waard in Maasdam zoekt een Archeoloog voor 24 tot 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenWerken voor de Hoeksche Waard betekent werken in een unieke streek, waarbij jij het verschil kan maken voor 90.000 inwoners. Bij ons telt iedereen en kijken we naar elkaar om. Wij geloven in gelijkwaardigheid en denken in mogelijkheden. Daarom werken we samen aan een inclusieve samenleving, waaraan iedereen meedoet en waarde heeft. Dat doe je samen met 800 collega’s die verschillend zijn in karakter, talenten en dromen. Maar met een gedeelde passie voor hun werk. Bij ons krijg je alle ruimte mee te werken aan een gemeentelijke organisatie met eigentijdse uitdagingen die het beste in jou naar boven halen. Daarnaast vinden wij het belangrijk om volop kansen voor een persoonlijke en professionele ontwikkeling te bieden.

Durf jij vanuit verschillende richtingen te kijken en wil je met jouw vakmanschap impact hebben op de ontwikkeling van de Hoeksche Waard? Kom dan werken bij gemeente Hoeksche Waard, want jij maakt het echt!

Archeoloog

24 tot 32 uur per week

Waar kom je te werken?
Als gemeentelijk archeoloog ga je aan de slag bij team Omgeving dat bestaat uit 26 collega’s. Je geeft vorm aan en adviseert over het beheer en behoud van het archeologisch erfgoed binnen de grenzen van gemeente Hoeksche Waard.

Binnen de gemeentelijke organisatie ben je het eerste aanspreekpunt op het gebied van archeologie. Je adviseert bij ruimtelijke plannen over archeologie en werkt samen met de adviseurs ruimtelijke ordening en vergunningverleners om archeologie goed te verankeren in bestemmingsplannen en vergunningen. Namens de gemeente bepaal je of archeologisch onderzoek noodzakelijk is en in welke vorm dit moet worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van archeologische rapporten binnen de ruimtelijke procedure en de gesprekspartner voor projectontwikkelaars en schrijvers van archeologische rapporten. Daarbij behoort ook bestuurlijke advisering over de archeologische aspecten van projecten.

Het opstellen van een archeologische onderzoeksagenda, welke richting zal geven aan het toekomstige archeologiebeleid, behoort ook tot de functie. Daarnaast begeleidt je de binnen de gemeente actieve (lokale) archeologische verenigingen. In samenwerking met de archeologische verenigingen geef je voorlichting over archeologie en vergroot je de zichtbaarheid van het archeologisch erfgoed van de Hoeksche Waard.

Wat ga je doen?

 • Je bent het eerste aanspreekpunt voor archeologie binnen de gemeentelijke organisatie.
 • Je bent verantwoordelijk om bij opgravingen de juiste keuzes te maken waarin je alle belangen in overweging neemt en de keuze die je maakt binnen de wet past. Hierin heb je een pragmatische werkwijze en bekijk je de mogelijkheden.
 • Je managet leveranciers van archeologische diensten en levert een belangrijke bijdrage bij de specificaties van deze diensten bij aanbestedingen.
 • Je biedt advisering aan de Omgevingstafel voor het domein erfgoed en archeologie.
 • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoer en evaluatie van het huidige erfgoedbeleid.
 • Je geeft algemene advisering over erfgoed/archeologische onderwerpen.

Wie ben jij?

 • Je beschikt over de senior KNA-status (actorregistratie).
 • Je hebt een relevante opleiding op het gebied van Archeologie op wo-niveau, bij voorkeur Noordwest-Europese archeologie.
 • Aantoonbare ervaring in het archeologische werkveld in de (post-) Middeleeuwse archeologie is een pre.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in de archeologie, bij voorkeur bij gemeentelijke organisaties.
 • Je hebt ervaring met advisering op het gebied van archeologie, cultuurhistorie en ruimtelijke ordening.
 • Je bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen in het ruimtelijk domein en beschikt over aantoonbare kennis van en ervaring met de relevante en actuele wet- en regelgeving op het gebied van erfgoed en de Omgevingswet.
 • Je bent pragmatisch, creatief en volwaardig gesprekspartner. Je komt overtuigend over, weet waar je over praat en trekt dit door in je advisering. Ook neem je het voortouw in projecten, kan je adequaat handelen en ben je digitaal- en systeemvaardig (MS365/Teams).

Waarom kies je voor ons?
Naast een uitdagende baan met veel ontwikkelingsmogelijkheden, bieden wij jou ook een vernieuwende organisatie die constant in ontwikkeling is. Gemeente Hoeksche Waard hanteert drie kernwaarden: persoonlijk, vakmanschap en durf. Deze kernwaarden zeggen iets over het karakter en de ambities van gemeente Hoeksche Waard. Ook in onzekere tijden durven wij met jouw persoonlijke situatie mee te denken om jouw vakmanschap het beste tot zijn recht te laten komen. Daarnaast bieden wij jou:

 • Een salaris dat minimaal € 4.020,00 en maximaal € 5.725,00 (schaal 11, HR21 medewerker ontwikkeling III) bruto per maand bedraagt bij een 36-urige werkweek.
 • Een informele sfeer met sociale en gedreven collega’s die samenwerken belangrijk vinden.
 • Een intern opleidingsaanbod (Hoeksche Campus) met diverse trainingen & opleidingen die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
 • Mogelijkheid tot hybride werken.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioen bij het ABP, reiskostenvergoeding en/of thuiswerkvergoeding, mobiele telefoon, laptop en een Individueel Keuzebudget (IKB). Hierin zit je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt dit budget uit laten betalen wanneer jij dat wilt, gebruiken om extra verlof te kopen of inzetten voor een externe opleiding voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Reageren
Word jij enthousiast van deze functie? Reageer dan snel! Want wij sluiten onze vacatures zodra wij de geschikte kandidaat gevonden hebben en misschien ben jij dat wel.

Vragen?
Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met de medewerkers van de Hoeksche Campus, telefoonnummer 088 – 6471868.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.