Fonds voor Cultuurparticipatie: Strategisch Adviseur

Het Fonds voor Cultuurparticipatie in Utrecht zoekt een Strategisch Adviseur voor 32-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 03-12-2023Ben je een verbindende inhoudelijke adviseur die vooruit kan kijken, overzicht weet te bewaren en draagvlak creëert? Lukt het jou om complexe vraagstukken te overzien en kun je relevante ontwikkelingen en behoeften duiden en vertalen in beleid? Heb je een warm hart voor de culturele sector en ben je op zoek naar een uitdagende baan? Dan komen we graag in gesprek met jou!

Het Fonds voor Cultuurparticipatie is een Rijkscultuurfonds dat actieve cultuurdeelname in het Koninkrijk der Nederlanden stimuleert. We maken culturele projecten mogelijk door het verstrekken van subsidies. Bijvoorbeeld voor het verstevigen van cultuuronderwijs op scholen, het organiseren van een theaterfestival in de wijk of voor een creatieve aanpak van nieuwe media en erfgoed. We zijn actief op het terrein van cultuureducatie, co-creatie, amateurkunst en talentontwikkeling. We dragen bij aan een gelijk speelveld voor verschillende cultuurmakers, vormen van cultuur en manieren van cultuur maken. We werken daarbij intensief samen met landelijke en lokale partners.

Met een organisatie van ruim vijftig medewerkers zetten wij ons vanuit de kernwaarden laagdrempelig, betrokken, lef, inclusief en verbindend in voor dat wat ons drijft: de kracht van kunst en cultuur.

Cluster Ontwikkeling
Je werkt binnen het cluster ontwikkeling samen met twee andere strategisch adviseurs, de ontwikkelaars en de coördinator onderzoek. De manager ontwikkeling is je leidinggevende. De belangrijkste contacten binnen het Fonds zijn daarnaast met de directeur-bestuurder, de manager bedrijfsvoering en de manager realisatie. Buiten het Fonds heb je onder andere contact met adviesraden, belangenorganisaties, het ministerie van OCW en collega’s bij de andere Rijkscultuurfondsen.

Bij het Fonds voor Cultuurparticipatie zijn we op zoek naar een

Strategisch Adviseur

32-36 uur per week

Functie
Als strategisch adviseur signaleer jij politieke en maatschappelijke ontwikkelingen en vertaal je deze naar toekomstscenario’s en concrete beleidsvoorstellen. Je draagt zorg voor strategische ontwikkellijnen en bewaakt, monitort en evalueert de uitvoering van het strategische beleidsplan en de impactdoelstellingen. Hiertoe onderhoud je een extern netwerk en haal je kennis op uit onder andere onderzoeken en bijeenkomsten. Je bent ook programmamanager van het tienjarige programma Fonds in de regio.

In jouw portefeuille ligt de focus op amateurkunst, talentontwikkeling en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Op deze domeinen ontwikkel je en monitor je het beleid. Daarbij geef je specifieke aandacht aan de beleidslijn spreiding. Het programma Fonds in de Regio maakt hier een belangrijk deel van uit. Je bent het aanspreekpunt voor MT, subsidiecoördinatoren en communicatie voor wat betreft de afstemming van dit beleid.

Het functieprofiel van strategisch adviseur bij het Fonds komt overeen met het functieprofiel (Senior) Adviseur in het Functiegebouw Rijk. Een uitwerking van dat profiel inclusief resultaten, gedragsindicatoren en competenties vind je hier.

Profiel
Jij hebt wo werk- en denkniveau en minstens vier jaar relevante werkervaring in meerdere adviesrollen, bijvoorbeeld bij overheden, kenniscentra of belangenbehartigers. Hier heb je ruime kennis van en inzicht in maatschappelijke, strategische en bestuurlijke verhoudingen opgedaan. Je werkt proactief, secuur en koersvast, zodat je overzicht houdt en met overtuigingskracht de juiste mensen weet te betrekken om doelen te bereiken. Je maakt hierbij realistische inschattingen ten aanzien van benodigde tijd, capaciteit en middelen en bewaakt de voortgang. Als natuurlijk netwerker beweeg jij je gemakkelijk en graag binnen een politiek netwerk. Jij weet bovendien, met kennis van zaken en visie op cultuurbeleid, draagvlak te creëren voor nieuw beleid en beleidstrajecten en houdt daarbij telkens oog voor het grotere verhaal.

Wij streven ernaar om als fonds een afspiegeling te zijn van de samenleving. Als je eraan bijdraagt dat dat ook in onze personele samenstelling weerspiegeld wordt, dan moedigen we je graag aan om te solliciteren en wegen we dat mee in onze beslissing.

Wij bieden
Het Fonds voor Cultuurparticipatie biedt een uitdagende culturele werkomgeving met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En ook:

  • Ervaren, leuke professionals als collega’s en korte lijnen.
  • Een jaarcontract voor 32-36 uur per week, met de intentie tot verlenging met nog een jaar. Na evaluatie zal worden beoordeeld hoe deze functie vanaf 2026 wordt ingevuld.
  • De functie is gewaardeerd in functieschaal 12 van de cao Rijk. Afhankelijk van opleiding en ervaring bedraagt het salaris minimaal € 4.278,07 en maximaal € 6.320,43 bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Let op: voor de overige arbeidsvoorwaarden volgen wij ons eigen arbeidsvoorwaardenreglement en niet de cao Rijk.
  • 25 vakantiedagen op basis van een contract voor 36 uur.
  • Een informele sfeer, een prettig kantoor en de mogelijkheid tot hybride werken onder voorwaarden.
  • Een uitstekend pakket aan aanvullende arbeidsvoorwaarden.

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je een verklaring omtrent gedrag (VOG) kunt overleggen bij indiensttreding. Het Fonds vergoedt deze verklaring.

Solliciteer
Kun jij je vinden in bovenstaand profiel en ben je op zoek naar een uitdagende baan? Dan zien we jouw reactie (motivatie en cv) graag tegemoet op uiterlijk zondag 3 december 2023. De eerste gesprekken vinden plaats op 11 december, de tweede ronde gesprekken vindt plaats op 18 december 2023.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met manager Maarten Bul via m.bul@cultuurparticipatie.nl of 030-233 60 30.

Let op: solliciteren doe je via onderstaande button die leidt naar het sollicitatieformulier.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.