espaço agora now | Stichting Pássaros: Producent Rotterdam Pilot

espaço agora now | Stichting Pássaros in Rotterdam zoekt een Producent Rotterdam pilot voor gemiddeld 12 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 15-12-2023espaço agora now is een nieuw onafhankelijk project voor de podiumkunsten dat radicale verbeelding en radicale makers viert als verlichtende en stimulerende krachten in het hart van de samenleving. Makers overal ter wereld hebben ons verteld dat zij tijd, ruimte en resources nodig hebben om te experimenteren. Samen met een groeiende beweging van meer dan 300 uitzonderlijke makers die 49 nationaliteiten vertegenwoordigen en verschillende partners, zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw model voor residenties. Deze ruimtes gaan onderdak bieden aan makers die er de tijd, verwantschap en resources vinden om ideeën vanaf het begin in het creatieve proces te verkennen en uit te proberen. espaço agora now is een initiatief van Naomi Russell en Stichting Pássaros, een culturele ANBI.

In november 2023 zijn we begonnen in Rotterdam met de eerste stads pilot. Het concept in Rotterdam zal, terwijl het is afgestemd op de behoeften van deze stad en haar lokale podiumkunstensector en gemeenschap, invloed hebben op de vorming van het espaço agora now model in de andere steden mondiaal. De volgende steden zijn in ontwikkeling: Lissabon en Buenos Aires en hubs in Belgrado, Maputo en VK.

espaço agora now | Stichting Pássaros zoekt een

Producent Rotterdam Pilot

gemiddeld 12 uur per week

We zijn op zoek naar een producent met minimaal 3 jaar werkervaring in de podiumkunsten. Je hebt een internationale en ondernemende mindset en bent enthousiast om deel uit te maken van een innovatieve en onafhankelijke creatieve start-up gemaakt voor en met uitvoerende kunstenaars en lokale gemeenschappen. Een belangrijk onderdeel van de rol van de producent zal zijn om twee ‘slow’ residencies te produceren, actief te werken met onze lokale artiest faculteit van 5 makers voor het publiek programma en aan het opbouwen van de lokale gemeenschap van makers, het identificeren van punten van verbinding en gemeenschappelijk belang. Er wordt van je verwacht dat je hands-on werkt om het project te promoten en het werven van fondsen en investeringen om espaço agora now te realiseren te ondersteunen. Je werkt ook samen met Naomi Russell, oprichter, die de pilot heeft opgezet.

Dit is een unieke kans in een innovatieve start-up voor de wereldwijde podiumkunstensector.

We willen iemand vinden die:

 • Een hart voor makers heeft en de uitvoeringspraktijk, genres en interdisciplinair grootschalig werk begrijpt
 • Zelfstandig en in teamverband kan werken
 • Goed is in het plannen van werk, en kan anticiperen op mogelijke uitdagingen voordat ze zich voordoen
 • Ervaring heeft met budgetbeheer en fondsenwerving,
 • Verschillende projecten naast elkaar kan beheren en stressbestendig is
 • Uiting kan geven aan ideeën en out of the box kan denken
 • Bij voorkeur in Rotterdam woont, maar in ieder geval een netwerk in de stad heeft
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd en kunt goed autonoom werken
 • Je brengt gemakkelijk structuur aan in de projecten
 • Bovenal ben je een ambitieus talent dat de energie en goesting heeft om deel uit te maken van iets nieuws, en dat bereid is om te groeien en extra uitdagingen aan te gaan in deze nieuwe en groeiende onderneming.
 • Je moet vloeiend Nederlands en Engels spreken en schrijven. Andere talen, vooral Spaans of Portugees is een pre

Wij bieden:

 • Een freelance functie voor gemiddeld 12 uur per week, ten eerste voor een periode van 8 maanden tussen februari t/m september 2024, met een ondergrens van 8 en bovengrens van 20 uur. Honorarium in overleg (conform de ZZP normen in de culturele sector volgens CAO Theater en Dans)
 • De rol is in eerste instantie voor 9 maanden, met de mogelijkheid tot verlenging
 • De mogelijkheid om je eigen functie uit te breiden indien je hiervoor ook funding weet te realiseren
 • Toegang naar een netwerk van peers en collega’s over de hele wereld voor verbindingen, kennisuitwisseling en leren

Meer informatie over de Rotterdam pilot zie link: https://issuu.com/espacoagoranow/docs/en_rotterdam_pilot_press_release_7_nov_23?fr=xKAE9_zU1NQ

Interesse?
Je kunt jouw motivatie brief (max 2 A4 bladen) en CV sturen naar Naomi Russell (oprichter Stichting Pássaros | espaco agora now): naomi@espacoagora.space

Graag ontvangen we je sollicitatie voor 15 december 2023. Kennismakingsgesprekken worden gepland online de week van 8 januari.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.