de Bibliotheek Utrecht: Teamleider Vestigingen

De Bibliotheek Utrecht in Utrecht zoekt een Teamleider Vestigingen voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 03-12-2023De Bibliotheek Utrecht met 13 vestigingen, 97.100 leden en duizenden bezoekers per dag, is van grote waarde voor de inwoners van Utrecht. We dragen eraan bij dat elke inwoner mee kan doen door in te zetten op lezen, digitale vaardigheden en burgerschap. Samen met de Utrechters maken we de bibliotheek.

Wil je meebouwen? We zijn op zoek naar een enthousiaste collega voor de functie van

Teamleider Vestigingen

32 uur per week

Onze 13 bibliotheekvestigingen wisselen in omvang en karakter en elke speelt een belangrijke rol in de wijk, als centrale plek van leren, lezen en ontmoeting.

De bibliotheken zijn onderverdeeld in vier rayons. Ieder rayon wordt gerund door een team dat de dagelijkse werkzaamheden in de bibliotheek uitvoert – van het uitlenen van boeken, het beantwoorden van vragen in het Informatiepunt Digitale Overheid tot het zelf organiseren van activiteiten en het faciliteren van anderen daarin – en wordt geleid door de teamleider. Een rayonteam bestaat uit ongeveer 20 tot 30 collega’s – bibliotheekmedewerkers, bibliotheek-assistenten, roostermakers, toezichthouders en programmamakers. Er werken ook vrijwilligers en stagiaires.

Flexkrachten helpen onze roosters rond te breien. Veel programma-activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd in samenwerking met partnerorganisaties én met Utrechters.

Wat ga je doen?

 • Met het team geef je hart en ziel aan de bibliotheken in jouw rayon. Je zorgt voor een goede dienstverlening en programma. Daarbij werk je in co-creatie met vele professionele partners en individuele Utrechters. Je signaleert kansen daarvoor, probeert nieuwe werkwijzen uit en evalueert deze met je teamleden en de manager vestigingen.
 • Je bouwt aan een succesvol team en helpt dit verder ontwikkelen. Dit doe je door de juiste samenstelling te creëren als het gaat om ervaring, competenties en diversiteit, maar ook door de juiste mix van vaste medewerkers, inhuur, stagiairs en vrijwilligers. Je zorgt dat je medewerkers hun werk goed en met plezier kunnen doen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van het jaarplan van je rayon. Daarbij houd je balans tussen de belangen van je eigen team en de belangen van de gehele organisatie. Je werkt hierin nauw samen met je manager en andere teamleiders.
 • Je onderzoekt actief de mogelijkheden voor aanvullende financiering voor bijzondere projecten en levert bijdragen aan subsidieaanvragen.

Wie ben jij?

 • Je bent een energieke, inspirerende en open persoonlijkheid. Je kunt goed organiseren en bent mens- en resultaatgericht. Je staat stevig in je schoenen.
 • Je kunt schakelen in leiderschapsstijl; je creëert rust en overzicht wanneer dat nodig is maar kunt teamleden ook uitdagen iets nieuws uit te proberen en ze meenemen in de veranderingen. Je hebt meerdere jaren leidinggevende ervaring.
 • Je denkt in kansen en mogelijkheden en weet anderen daarin ook te enthousiasmeren, zowel binnen als buiten de bibliotheek. Je bouwt op een vanzelfsprekende en natuurlijke manier netwerken op in de wijk.
 • Je werkt projectmatig en draagt bij aan het verbeteren van programma’s en processen.
 • Je hebt affiniteit met de uiteenlopende doelgroepen van de bibliotheek, weet hoe je drempels verlaagt en inspireert anderen dat ook te doen. Je bent een enthousiaste ambassadeur van de bibliotheek.
 • Je volgt algemene maatschappelijke ontwikkelingen en hebt affiniteit met de maatschappelijke opdracht van de bibliotheek.
 • Je woont in Utrecht of hebt een sterke binding met Utrecht.

Wat bieden wij?

 • Werken in een sector – bibliotheken – waarvoor toenemende aandacht en waardering is, en die zich beweegt op het kruispunt van cultuur, welzijn en onderwijs en bijdraagt aan actuele en urgente thema’s van onze samenleving. Bibliotheken zijn sterk in ontwikkeling, je krijgt de kans om met jouw ideeën en professionele ervaring hier een bijdrage aan te geven.
 • Een inspirerende werkomgeving in het hart van de wijken, waar dagelijks de meest uiteenlopende Utrechters komen, met een prettige informele werksfeer.
 • Flexibele werktijden.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling o.a. door middel van interne trainingen.
 • Salarisschaal 10 (Cao Openbare Bibliotheken): minimaal € 3.786,- tot maximaal € 4.956,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Wij bieden een functie van 32 uur per week.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met bij goed functioneren zicht op een vaste aanstelling.

Hebben we je interesse gewekt?
We zien je brief en cv (twee aparte bijlagen) uiterlijk 3 december 2023 tegemoet. Je kunt het sturen naar vacature@bibliotheekutrecht.nl.

De eerste gesprekken vinden plaats op 8 december 2023. Het eventuele tweede gesprek vindt plaats op 11 december 2023. Een assessment is onderdeel van de procedure en vindt plaats op 18 of 19 december 2023.

Bij indiensttreding vragen wij een VOG aan.

Inlichtingen
Meer informatie over deze vacature is te verkrijgen bij Mieke Franssen (manager vestigingen, te bereiken via M.Franssen@bibliotheekutrecht.nl of door een belafspraak in te plannen via Karin Telleman, K.Telleman@bibliotheekutrecht.nl.

De Bibliotheek Utrecht is van en voor iedereen: verschillende achtergronden en perspectieven maken ons beter in ons werk. Wij moedigen dan ook mensen met verschillende culturele en diverse achtergronden aan om te solliciteren.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wil je meer weten over wat de Bibliotheek Utrecht allemaal doet? Kijk dan op onze website of lees ons meerjarenbeleidsplan.