Cultuurmarketing: Stagiair(e) Redactie en Content

Cultuurmarketing in Amsterdam zoekt een Stagiair(e) Redactie en Content voor 32 tot 40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 10-12-2023Ben jij een enthousiast schrijftalent met een hart voor cultuur? Zoek je een stage waar je je passie voor schrijven kunt combineren met het creëren van boeiende online content? Dan is Cultuurmarketing op zoek naar jou!

For the English version of this internship, please visit: cultuurmarketing.nl

Bij Cultuurmarketing staan we in het hart van de culturele sector. We zijn een dynamisch platform dat professionals voorziet van de nieuwste kennis, onmisbare vaardigheden, en inspirerende connecties om cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Onze artikelen over actuele trends en ontwikkelingen, zoals AI, diversiteit, inclusie en vernieuwende marketingcampagnes, zijn een bron van informatie voor marketeers in musea, theaters, en andere culturele instellingen in Nederland en België.

Voor de periode februari 2024 tot en met juni 2024 zijn wij op zoek naar een leergierige

Stagiair(e) Redactie en Content

32 tot 40 uur per week

Je krijgt de kans om jouw schrijfvaardigheden te ontwikkelen, artikelen te schrijven en te publiceren, te leren over de boeiende wereld van cultuurmarketing en veel culturele organisaties te leren kennen.

Taken en verantwoordelijken

 • Onderzoek: Duik in diverse onderwerpen en ontrafel de verhalen die nog verteld moeten worden. Jouw onderzoek legt de basis voor onze content.
 • Storytelling: Schrijf relevante artikelen, waaronder interviews, praktijkverhalen en verslagen.
 • Kwaliteitsbewaking: de eindredactie van blogs en artikelen, waarbij je nauwgezet zorgt voor een perfecte afwerking en kwaliteit.
 • Digital Publisher: Beheer de publicatie van artikelen in ons Content Management Systeem (WordPress).
 • Social Media: Laat onze content op sociale media opvallen door boeiende posts te publiceren op Instagram en LinkedIn.
 • Ideeën Generator: Breng frisse, creatieve ideeën voor nieuwe artikelen en content in.
 • Ondersteunende kracht: het ondersteunen van dagelijkse teamactiviteiten, waaronder communicatie en vormgeving.
 • Persoonlijke Groei: Grijp de kans om je takenpakket uit te breiden met gebieden waar je meer over wilt leren, zoals communicatie of onderzoek.

Dit is wat de stage je oplevert
Aan het einde van de stage:

 • Ben je doordrongen van kennis over marketing en communicatie specifiek gericht op de culturele sector.
 • Heb je op eigen titel een flink aantal artikelen gemaakt en gepubliceerd, waarmee je jouw kennis en schrijfvaardigheden op een breed cultureel platform laat zien.
 • Kan je AI tools zoals ChatGPT en Midjourney professioneel gebruiken.
 • Ben je vaardig met essentiële digitale tools zoals een CMS, CRM en social media tools als Canva en Hootsuite. Deze tools zijn onmisbaar in hedendaagse functies in de culturele sector.
 • Ken je de belangrijkste spelers in de culturele sector en heb je waardevolle professionele connecties opgebouwd.
 • Heb je inzicht in de actuele uitdagingen en ontwikkelingen in de culturele sector, waardoor je een strategisch inzicht ontwikkelt dat je in je toekomstige carrière kunt toepassen.

Wat bieden wij
Wij bieden een inclusieve werkomgeving in een hecht team. Hieronder een overzicht van wat je nog meer kunt verwachten:

 • Professionele begeleiding; Cultuurmarketing is erkend als Erkend Stagebedrijf voor HBO / WO door Stichting ELBHO, je kan rekenen op goede begeleiding en coaching om jezelf te ontwikkelen.
 • Stagevergoeding; Een eerlijke vergoeding van € 400,- bruto per maand op basis van 40 uur.
 • Flexibiliteit: je krijgt de mogelijkheid om 1 dag per week thuis te werken
  Apparatuur: Een Macbook Air in bruikleen voor de duur van je stage.
 • Reiskostenvergoeding; Voor de dagen dat je naar ons kantoor in Amsterdam komt, krijg je een reiskostenvergoeding indien je geen studenten ov chipkaart hebt.
 • Professionele ontwikkeling: Je krijgt de kans om een training naar keuze van ons opleidingsaanbod te volgen en kunt daarnaast ongeveer drie Cultuurmarketing events bijwonen.
 • Comfort en gezelligheid; Een zit / sta bureau, lekkere koffie en goede gesprekken tijdens de gezamenlijke lunches wanneer je op kantoor bent.
 • Flexibele vrije dagen: Je hebt de vrijheid om zelf te bepalen op welke feestdagen je vrij wilt nemen.

Dit is onze ideale kandidaat
Als schrijven en cultuur jouw passie zijn en je een HBO of universitaire opleiding volgt, zien wij een match. Kennis van of een studie in marketingcommunicatie en/of de cultuursector is een pre, maar geen must. Dit is een meewerkstage, in overleg kan een kleinschalige onderzoeksopdracht onderdeel uitmaken van de stage.

Voldoe je niet aan alle wensen, maar denk je dat je alsnog van waarde kunt zijn voor onze organisatie? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

“Mijn keuze voor de stage bij Cultuurmarketing hing samen met het feit dat ik schrijven wilde combineren met mijn interesse voor de culturele sector. Ik heb veel verschillende soorten teksten kunnen schrijven en mocht snel zelfstandig aan de slag met interviews en praktijkcases. Zo leerde ik de cultuursector beter kennen en heb ik beter leren schrijven. De fijne werkomgeving bij Cultuurmarketing biedt ruimte om al je ideeën aan te dragen.”
– Marloes, oud-stagiaire (23 jaar, master communicatie- en informatiewetenschap bij de Vrije Universiteit Amsterdam)

Over het team
Dit zijn de vijf collega’s waarmee jij samenwerkt in de fijnste creatieve broedplaats van Amsterdam, Cinetol: Dorien verbindt culturele professionals aan Cultuurmarketing door prikkelende content te delen via de website, op social media en in de nieuwsbrieven. Chiara is als internationale stagiaire enthousiast om meer te leren over de Nederlandse taal en cultuur en deelt haar diverse culturele achtergrond in haar werk en met haar team. Patricia is gedreven om leden te werven én behouden en krijgt er energie van om nieuw aanbod te ontwikkelen. Eva is onderzoeksstagiaire en haalt daarbij het onderste uit de kan. Hilde is als ambitieuze ondernemer de aanjager van ideeën en gaat voor inclusie en persoonlijke groei binnen het Cultuurmarketing team.

Praktisch

 • Periode: februari 2024 – juni 2024 (5 maanden).
 • Aantal uren: minimaal 32 en maximaal 40 uur per week.
 • Niveau: HBO/WO.

Reageren
We ontvangen je CV en korte motivatie graag zo snel mogelijk en uiterlijk op 10 december 2023 ter attentie van Hilde Smetsers via hilde@cultuurmarketing.nl.

Liever eerst even overleggen?
Geen probleem. Je kan Hilde ook bereiken via 020-2614727.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.