Centraal Museum: Projectcoördinator

Centraal Museum in Utrecht zoekt een Projectcoördinator (zwangerschapsverlof) voor gemiddeld 24 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP, Tijdelijk | Sluitingsdatum: 15-12-2023Als oudste stedelijk museum van Nederland willen we iedereen welkom heten. Het Centraal Museum bezit de grootste Rietveld-collectie ter wereld, maar ook een reconstructie van het originele Dick Bruna-atelier. Van de Utrechtse caravaggisten tot Marlene Dumas, en van Iris van Herpen tot het indrukwekkende zeventiende-eeuwse poppenhuis: wij willen met onze verhalen de blik van de bezoeker verruimen.

Utrecht is onze basis, de wereld is ons speelveld. Een museum waar je altijd geïnspireerd vandaan komt, met een actief verzamel- en presentatiebeleid op het gebied van kunst en geschiedenis. Het nijntje museum, het allerleukste museum voor peuters en kleuters, en het Rietveld Schröderhuis maken deel uit van de Stichting Centraal Museum. Zowel in als buiten het museum vinden diverse rondleidingen en activiteiten plaats. Ook bieden wij locaties voor evenementen: de Tuinzalen, de museumtuin en de naastgelegen Nicolaïkerk.

Onze locaties samen trekken jaarlijks ruim 350.000 bezoekers. Wij werken met meer dan honderd collega’s en een even grote groep vrijwilligers op verschillende plekken en in verschillende functies binnen het museum. Kijk hier naar ons profiel.

Voor de periode 1 maart tot en met 31 oktober 2024, zoeken wij een

Projectcoördinator

(zwangerschapsverlof)

gemiddeld 24 uur per week / opdracht van 800 uren

Wie ben jij?
Als projectcoördinator heb je dagelijks te maken met uiteenlopende taken, veelal in projectteamverband, met soms complexe inhoud. Dat vraagt kennis en flexibiliteit.

Je bent een enthousiaste verbinder, hebt als voorzitter van de projectgroep oog voor de sfeer binnen het projectteam. Je werkt daarbij nauw samen met de conservator en andere teamleden. Je kunt gemakkelijk schriftelijk en mondeling communiceren op uiteenlopende niveaus, zowel binnen als buiten de organisatie.

Je bent precies en gestructureerd en je hebt ervaring met Office 365. Ook ben je zorgvuldig in het opstellen en up-to-date houden van de begroting en de planning.

Het Centraal Museum is een diverse en inclusieve organisatie. Het maakt ons niet uit waar je geboren bent, wat je lichamelijke beperkingen zijn, waar je in gelooft, van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talent en hoe jij het verschil kunt maken voor onze organisatie.

Wat vragen we van je?
Als projectcoördinator coördineer je en geef je uitvoering aan werkzaamheden gericht op de realisatie van een modetentoonstelling en een tentoonstelling als onderdeel van een festival. Dit betekent dat je de organisatie, afstemming en administratie van de bruikleenaanvragen en transporten verzorgd, de projectbegroting en -planning opstelt en zorgdraagt voor correcte opdrachtverstrekkingen. Ook leid je als voorzitter van de projectvergadering de projectteamvergadering, je bereidt deze samen met de conservator voor en zorgt voor verslaglegging.

Waar kom je te werken?
Binnen het team projectcoördinatoren gaan we op een informele wijze met elkaar om. Je staat als projectcoördinator in nauw contact met veel collega’s van andere afdelingen en ziet dus veel verschillende kanten van het museum.

Het team projectcoördinatoren valt bij het Centraal Museum direct onder de zakelijk directeur en minimaal één keer per maand voeren we gezamenlijk overleg. De kracht van ons team is dat we kennis met elkaar delen en betrokken zijn bij elkaars projecten.

Wat wij bieden
We bieden je passende arbeidsvoorwaarden conform de Museum-cao. De functie is ingeschaald in schaal 9, op een trede die afhangt van de kennis en ervaring die je meebrengt (dit betekent een salaris van € 3.187,- tot € 4.141,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Het pensioen is ondergebracht bij het ABP.

In verband met de duur van de opdracht is het ook mogelijk om deze als zzp’er uit te voeren.

Hoe solliciteer je en vraag je meer informatie?
Voor meer informatie over de vacature en de arbeidsvoorwaarden kun je contact opnemen met Renske de Vriend, projectcoördinator. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06-20 88 21 87 (maandag tot en met donderdag), of per e-mail op rvriend@centraalmuseum.nl.

Sollicitaties ontvangen wij tot en met 15 december 2023. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 10 januari 2024. Je kunt je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per e-mail sturen naar vacatureprojectbureau@centraalmuseum.nl.

Bij indiensttreding / opdrachtaanvaarding vragen we je een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.