Cappella Amsterdam: Medewerker Marketing en Communicatie

Cappella Amsterdam in Amsterdam zoekt een Medewerker Marketing en Communicatie voor 0,8 fte | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 15-12-2023Cappella Amsterdam is een professioneel kamerkoor en zingt op het hoogste niveau (koor)muziek. Het koor zingt het reguliere koorrepetoire en ook de onbekende(re) koorwerken, uit alle tijdsperioden en uit heel de wereld. Bij Cappella Amsterdam kun je in één cultuurseizoen werken horen van bijvoorbeeld Giaches de Wert, J.S. Bach, Calixto Álvarez, Aftab Darvishi, Sami Yusuf en David Lang.

Het kantoorteam van Cappella Amsterdam werkt nauw samen en bestaat uit een hoofd productie, een productieleider, een marketing- en communicatiemedewerker en een zakelijk leider. Vanuit het kantoor in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam produceert Cappella Amsterdam zelf concerten: deze concerten kunnen a capella zijn, of met andere musici, maar ook multidisciplinair. Ook is het koor regelmatig te gast bij orkesten en andere ensembles in het binnenland en buitenland. Per seizoen zingt het koor gemiddeld 15 producties, met circa 60 concerten in grote en kleine (concert)zalen.

Vrijwel jaarlijks brengt Cappella Amsterdam een nieuwe DC uit en veel van onze CDs hebben goede recensies ontvangen en mooie prijzen gewonnen. Onder de titel ‘Cappella Amsterdam bespreekt’ brengen wij podcastafleveringen uit.

Om ons team te versterken zoeken we een

Medewerker Marketing en Communicatie

0,8 fte

Samen met onze digitale strateeg vorm je een sterk duo. Jullie laten Cappella Amsterdam op alle podia, media en platforms stralen.

Wat je gaat doen
De afdeling Marketing & Communicatie zorgt voor publiciteit voor Cappella Amsterdam en haar concertreeksen, en maakt het koor naamsbekend. Ook werk je aan de (doelgroep)marketing en de ondersteuning van het merk Cappella Amsterdam. Met je collega breng je eenheid aan in de diversiteit aan programma’s, activiteiten en het verhaal van het koor.

Voor jou en jouw directe collega staan de doelstellingen voor Marketing & Communicatie voorop, maar natuurlijk word jij – net als de andere collega’s – gevraagd om mee te denken over bredere vraagstukken, zoals duurzaamheid, diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Door de organisatie word je aangespoord om je goede, (on)realistische, wilde ideeën te delen en te verwezenlijken.

Jouw taken zijn onder andere

 • Het (mee)bedenken en uitvoeren van acties om concerten onder de aandacht te brengen van ons publiek of specifieke communities.
 • Meedenken en bijdragen aan corporate uitingen en campagnes, onder andere employer branding.
 • Het ontwikkelen, onderhouden en verbeteren van content: content maken (met behulp van externe partijen voor het creëren van print- en online uitingen) en schrijven, en content verzamelen.
 • Copywriting: doelgroepgerichte mailingen en persberichten schrijven.
 • Het contact leggen, onderhouden en verbeteren met pers, partners en het publiek.
 • Incidenteel organiseren van evenementen, zoals donateursbijeenkomsten en randprogramma’s.
 • In samenwerking met je directe collega beheer je de social mediakanalen van Cappella Amsterdam.

Wat we van jou verwachten

 • Je kan wervend schrijven, bent taalvaardig in Nederlands en hebt oog voor detail.
 • Je hebt affiniteit met cultuur.
 • Je bent niet schuw en houdt van netwerken met collega-instellingen, pers, donateurs en nieuwe relaties.
 • Je ziet mogelijkheden om rond een concert extra publiciteit te realiseren door bijvoorbeeld een nieuwe campagne te bedenken.
 • Je wil proberen, ontdekken en leren.
 • Je bent communicatief en zoekt graag de samenwerking met collega’s.
 • Je bent proactief ingesteld.
 • Je hebt oog voor culturele en maatschappelijke ontwikkelingen.
 • Je hebt enkele jaren gerelateerde werkervaring.

Cappella Amsterdam biedt
Wij omarmen de filosofie een team te bouwen dat de samenleving om ons heen weerspiegelt. Gelijke kansen op basis van kwaliteit, ongeacht sekse, gender identiteit, etniciteit, leeftijd, religie, handicap of seksuele voorkeur.

Cappella Amsterdam vindt goed werkgeverschap essentieel. Wij bieden een dienstverband van 0,8 fte met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en een goede werksfeer met enthousiaste collega’s. Vanzelfsprekend bieden we een marktconform salaris met bijbehorende vakantiedagen. De functie wordt gehonoreerd in schaal 6 van de cao Muziekensembles, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Bij een dienstverband 0,8 fte heb je 20 vakantiedagen. Wij betalen 60% van jouw pensioenpremie en een vakantietoeslag van 8%. Ook bieden wij je een maandelijkse lunch, een vrije dag op je verjaardag en natuurlijk kun je heel veel concerten bezoeken. Daarnaast kennen we ook ruime opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en krijg je een goede laptop ter beschikking. Zo nu en dan thuiswerken behoort tot mogelijkheden.

Solliciteren
Wil je ons team versterken? Stuur ons dan een motivatiebrief met jouw cv naar vacature@cappellaamsterdam.nl. Indiensttreding bij voorkeur vanaf 1 januari 2024 of zo snel als mogelijk.

Heb je vragen?
Schrijf dan naar Mark Walraven (directie@cappellaamsterdam.nl) of neem contact op met Yi Ying Lie (yiying@cappellaamsterdam.nl).

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.