Buma Cultuur: Stagiair Projectmanagement

Buma Cultuur in Hoofddorp zoekt een Stagiair Projectmanagement Buma Music in Motion voor 38 uur per week (in overleg) | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 15-12-2023Buma Music in Motion (BMIM) is een initiatief van Buma Cultuur, wat weer een initiatief is van BumaStemra. Die laatste ken je misschien wel, van de muziekrechten. Als BMIM zetten wij ons in voor het belang van muziek in games, film, series, podcasts, online shows, reclame en meer. Want wat zou Stranger Things zijn zonder muziek of die nieuwste G-Star reclame zonder pakkend deuntje? We werken onder meer op het Nederlands Film Festival, Amsterdam Dance Event en bijvoorbeeld Cannes Lions. Wij geloven namelijk dat muziek in media onmisbaar is. Met BMIM verbinden we artiesten, producers en componisten aan (internationale) makers en opdrachtgevers. Dit doen we door middel van verschillende activiteiten, waaronder een jaarlijkse conferentie, een eigen awardshow (de MIMA’s), handelsmissies naar onder meer Los Angeles en Cannes, masterclasses, workshops en netwerksessies en samenwerkingen met (film)festivals en partners als NFF, IDFA, ESNS, ADE, GoShort en nog veel meer.

Stagiair Projectmanagement

Buma Music in Motion

38 uur per week (in overleg), februari tot zomer (in overleg), mogelijkheid tot thuiswerken

Heb jij zin je handen uit de mouwen te steken bij onder andere ESNS, ADE, onze eigen Awardshow en de Cannes Lions? Ben jij een student met affiniteit voor productie en programmering? Houd jij het hoofd koel tijdens drukke tijden en complexe events? Ben jij gek op muziekevenementen en zou je daar graag je steentje aan bij willen dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houdt deze stage in?
Bij BMIM is geen week hetzelfde! Als stagiair ben je onderdeel van ons team en zorg jij samen met hen dat al onze projecten op rolletjes lopen. De ene week ben je op kantoor mailingen aan het voorbereiden en uitsturen, de laatste foto’s op de socials aan het zetten, werk je de mailbox bij, verwerk je informatie in de database en ondersteun je je collega’s waar nodig. De andere week sta je samen met een collega op één van onze events of regel je alles voor onze Awardshow in april.

En ook

 • Voorbereiden van activiteiten en de productie tijdens Buma Music in Motion evenementen (op partnerfestivals);
 • Contact onderhouden met artiesten en componisten tijdens onze evenementen;
 • Ondersteuning team;
 • Website en social media updaten;
 • Verwerken van informatie in database;
 • Administratie.

Wat verwachten we van jou? Jij

 • Hebt affiniteit met muziek en media en de muziekindustrie in de breedste zin des woords;
 • Op de hoogte van de laatste trends van streaming services, muziekindustrie en social media;
 • Bent in staat je flexibel op te stellen en je bent creatief in het vinden van oplossingen;
 • Bent punctueel en werkt zelfstandig;
 • Hands on / proactief;
 • Volgt momenteel een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau;
 • Hebt een professionele werkhouding.

Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden

 • Goede kennis van office applicaties (Outlook, Word, Excel), Mailchimp;
 • Goede kennis van social media;
 • Goede communicatievaardigheden, zowel in spraak als geschrift (Nederlands en Engels);
 • Goede kennis van Adobe Creative Cloud (Photoshop en/of InDesign) is een pre.

Wij bieden

 • Een uitdagende stage in het hart van de muziekindustrie;
 • Een uitgebreid netwerk in de muziekindustrie;
 • Een plek binnen een hecht, gezellig en gedreven team;
 • Veel verantwoordelijkheid en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Een professionele, flexibele en dynamische werkomgeving;
 • Professionele begeleiding door ervaren stagebegeleider;
 • Een marktconforme stagevergoeding.

Contact
Reageer uiterlijk 15 december a.s. door middel van het sturen van een motivatiebrief en cv naar stage@bumacultuur.nl met als onderwerp: Vacature stagiair(e) BMIM. De stage moet overigens binnen de context van een studie zijn.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.