BiblioNu: Coördinator Vrijwilligers / Medewerker Advies en Programmering

BiblioNu in Venray / Horst zoekt een Coördinator Vrijwilligers / Medewerker Advies en Programmering voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 10-12-2023We zijn de meest laagdrempelige kennisinstelling van de gemeentes Venray en Horst aan de Maas. We maken ontwikkeling voor iedereen bereikbaar. Van hoog- tot laagopgeleiden, van de allerjongsten tot de alleroudsten. Het boek is daarvoor een heel belangrijk – maar niet het enige – middel. De bibliotheek biedt allerlei vormen van ontspanning, kennisdeling en ontmoeting. Daarbij hebben we als bibliotheek een duidelijke focus en zetten ons in op drie thema’s, namelijk taal, digitaal en mens & samenleving. Het betrekken van en samenwerken met de gemeenschap en het netwerk is daarbij essentieel. Daarom kun je ons vinden op scholen, kinderopvanglocaties en natuurlijk in onze bibliotheekvestigingen met boeken, digitale hulpmiddelen en onze professionals. Zo stimuleren we de zelfredzaamheid en zelfontplooiing van mensen!

BiblioNu is volop in ontwikkeling om de bibliotheek van deze tijd vorm te geven. Dat kunnen we niet allemaal zelf maar doen we samen met vele vrijwilligers. Om dit allemaal in goede banen te begeleiden en de stroom aan vrijwilligers op peil te houden zoeken we een Coördinator Vrijwilligers.

Naast onze vrijwilligers hebben we natuurlijk ook collega’s die onze bezoekers graag warm ontvangen en te woord staan, daarom zoeken we iemand die niet alleen de rol van Coördinator vrijwilligers oppakt maar zich ook graag inzet als Medewerker Advies & Programmering.

Wij zoeken daarom een

Coördinator Vrijwilligers / Medewerker Advies & Programmering

respectievelijk 12 uur en 12-20 uur per week (in totaal 24-32 uur per week)

Over de functie
In jouw taak als Coördinator Vrijwilligers ben je de schakel tussen BiblioNu en alle vrijwilligers die bij de Bibliotheek betrokken zijn. Voor de “eigen” vrijwilligers ben je organisatorisch het aanspreekpunt. Dat vergt enerzijds om een planmatige aanpak van de opzet en organisatie van de inzet van vrijwilligers. Anderzijds draait het om de uitrol van dat plan en de begeleiding van vrijwilligers. Van die combinatie van strak organiseren en werken met mensen word jij enthousiast! Je hebt een duidelijke visie op inzet van vrijwilligers en hoe je de (interne) organisatie optimaal kunt bedienen met de inzet van vrijwilligers. Je haalt de juiste informatie op over de specifieke behoefte bij de inzet van vrijwilligers en weet wat er voor nodig is om de inzet van vrijwilligers binnen de Bibliotheek tot een succes te maken. Je waarborgt de kwaliteit en kwantiteit van de pool van vrijwilligers. Deze functie voer je uit in samenwerking met de teamleiders.

In jouw taak als medewerker Advies & Programmering ondersteun je activiteiten in de bibliotheekvestigingen. Je maakt actief verbinding met de klant en zorgt ervoor dat je inzicht krijgt in de behoefte van de klant. Je helpt de klanten bij het vinden van hun weg in de Bibliotheek of zorgt ervoor dat ze worden doorverwezen naar andere partijen.

Wat ga je doen?

 • Je werkt vanuit het beleidsplan voor de opzet van vrijwilligersorganisatie BiblioNu, waar nodig ontwikkel je dat verder door en je zorgt ervoor dat in kaart gebracht wordt wat er nodig is om (nieuwe) vrijwilligers in te zetten.
 • Zorgt voor een toereikende omvang van de pool van vrijwilligers, kwalitatief en kwantitatief, middels het organiseren van informatiemarkten mogelijk in samenwerking met relevante partners.
 • Onderhoudt contacten met de Match, Taalakkoord, Synthese, de beide gemeentes en bouwt een netwerk met andere relevante partners.
 • Voert het administratieve proces uit rondom in- en uitstroom en zorgt voor begeleiding en instructie van de vrijwilligers in de tijd dat ze bij de Bibliotheek ingezet worden.
 • Zorgt ervoor dat de anderen binnen de Bibliotheek tijdig op de hoogte zijn van de inzet van vrijwilligers en dat zij weten wat er van hen gevraagd wordt om inzet van vrijwilligers tot een succes te maken. Als medewerker Advies & Programmering werk je dus ook samen met de vrijwilligers die je als Coördinator spreekt.
 • Werkt nauw samen met het team Marketing & Communicatie bij wervingsacties, maar ook bij het actueel houden van het toekomstige digitaal platform ten behoeve van vrijwilligers op de website en intranet.
 • Zorgt voor verbinding en verbondenheid van de vrijwilligers met de Bibliotheek, bijvoorbeeld door het organiseren van jaarlijkse bijeenkomsten voor vrijwilligers van BiblioNu en uit opzetten en uitvoeren van een waarderingsstructuur.
 • Adviseert gevraagd en ongevraagd de teamleider en/of het MT over de inzet van vrijwilligers.
 • Je bent verantwoordelijk voor het actief verzamelen van feedback van klanten en op basis van deze feedback formuleer je ideeën om de dienstverlening te verbeteren en/of vernieuwen.
 • Je ondersteunt bij activiteiten en hebt een actieve rol in de voorbereidingen hiervan.

Wie zoeken wij?
Je bent een zeer toegankelijke zelfstandige werker en ziet kansen in dingen waar anderen misschien helemaal niet aan denken. Je bent organisatorisch en communicatief sterk op verschillende niveaus en gaat daadkrachtig en overtuigend aan de slag. Je schakelt snel tussen verschillende werkzaamheden en bent een echte netwerker die voor een mooi gezamenlijk resultaat gaat. Verder verwachten we het volgende:

 • Mbo+ werk- en denkniveau.
 • Ervaring met project- / planmatig werken.
 • Enige jaren ervaring als coördinator in een complexe omgeving.
 • Kennis van lokale ontwikkelingen en de sociale kaart.
 • Ervaring met het aansturen en coachen van vrijwilligers is een pre.
 • Ervaring met het plannen van voor grotere groepen.

Wat bieden we jou?
Er staat een team van betrokken collega’s op je te wachten, allen met hart en passie voor hun werk en elkaar. Als organisatie staan we voor een open en transparante cultuur, waar ruimte is om (jezelf) te ontdekken en te ontwikkelen. Daarom vinden we het ook belangrijk om te investeren in vitaliteit, kennisdeling en opleidingen.

 • We bieden een jaarcontract met een salaris in schaal 6/7 (maximaal € 3.114 – € 3.415, op basis van een fulltime werkweek van 36 uur) volgens de cao Openbare Bibliotheken. De duo-functies vallen in andere schalen, vandaar deze combinatie.
 • Ook kun je rekenen op interessante secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een gratis lidmaatschap van de bibliotheek waarmee je gratis tijdschriften, kranten, boeken kunt lezen en trainingen via GoodHabitz kunt volgen, flexibele werktijden en de ruimte om ook vanuit huis te werken.

Enthousiast?
Ben jij enthousiast geworden van deze vacature en zie je jezelf helemaal in het plaatje passen? Reageer dan door voor 10 december je motivatie en cv te mailen naar Susan Vonk, recruiter, via svonk@biblionu.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de vacature kan je terecht bij Fons Steggink, directeur / bestuurder via fsteggink@biblionu.nl – 06 15 62 41 63.

De gesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 20 of donderdag 21 december 2023. Het zou fijn zijn als je hier eventueel al rekening mee kan houden in je agenda.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.