ARTIS: Educator

ARTIS in Amsterdam zoekt een Educator voor 32 tot 38 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 30-11-2023ARTIS is een groene oase en ontmoetingsplek, midden in Amsterdam, waar wij iedereen inspireren en activeren verantwoordelijk met natuur om te gaan. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,4 miljoen mensen het park, Planetarium, Artisplein en de musea: Micropia en het Groote Museum.

Educator

32 tot 38 uur per week

ARTIS heeft een rijke geschiedenis en traditie in educatie. Sinds 1838 worden bezoekers meegenomen in verhalen over de natuur. Verhalen over planten en dieren, sterrenkunde en onzichtbare soorten. ARTIS is een plek voor jong en oud, waar je je leven lang naar toe kan gaan. Een leven lang kan leren over de natuur. Een plek waar je geïnspireerd wordt en gestimuleerd wordt verantwoordelijk met de natuur om te gaan. De missie en visie van ARTIS vormt voor het uitgangspunt voor alle vormen van educatie: Een leefbare wereld voor toekomstige generaties. ARTIS inspireert, stimuleert en activeert iedereen verantwoordelijk met natuur om te gaan.

Werkzaamheden
Wij zijn op zoek naar een afgestudeerd bioloog met ervaring op het gebied van educatie. In deze functie richt je je op het creëren van inhoud voor verschillende educatieve producten en programma’s. Denk hierbij aan input leveren voor de bebording, het schrijven van rondleidingen, het bedenken van speurtochten en luisterwandelingen. Ook heb je een belangrijke rol in de scholing voor de vrijwilligers, rondleiders en docenten. – Collega’s van marketing en communicatie kunnen bij jou terecht voor inhoudelijke feedback op campagnes en andere uitingen en treedt op als woordvoerder. Je verzorgt lezingen voor zakelijke partijen en particulieren.

  • Het vertalen van wetenschappelijke kennis naar verschillende doelgroepen, met als doel ARTIS-bezoekers te inspireren en stimuleren goed voor de natuur te zorgen.
  • Het ontwikkelen van inhoudelijke concepten voor publieksactiviteiten, programmering in het kader van onder andere de Zoomeravonden en het Weekend van de Wetenschap en zakelijke programma’s.
  • Het schrijven van educatieve teksten zoals briefings voor rondleidingen, bebording en het ARTIS-tijdschrift.
  • Het meedenken over educatieve installaties in het Park en leiden van projecten rondom de uitvoering van deze installaties.
  • Het geven van presentaties ter ondersteuning van interne opleidingen.
  • Het inhoudelijk ondersteunen van de lezingen, colleges en cursussen van de ARTIS-Academie programma en voor het Hoger onderwijs.
  • Het optreden als woordvoerder.

ARTIS gelooft in de kracht van inclusiviteit en diversiteit, net zoals in de natuur, en heeft als doel een afspiegeling van de samenleving te zijn. Of het nu gaat om leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, achtergrond of geloof. We zorgen samen voor een leefbare wereld voor iedereen: nu en in de toekomst.

Profiel
Je hebt een WO-studie afgerond in de biologie. Daarnaast beschik je over aantoonbare didactische vaardigheden. Je voelt je verbonden met de missie en visie van ARTIS. Je hebt minimaal drie jaar werkervaring, bent creatief, nieuwsgierig en hebt ervaring in het ontwikkelen van educatieve programma’s en weet daarbij de inhoud te vertalen naar gekozen publieksgroep.

Je werkt zelfstandig, neemt initiatieven, bent pragmatisch en neemt de verantwoordelijkheid voor eigen projecten. Je kunt snel schakelen, houdt van samenwerken en blijft overeind in een complexe organisatie. Je hebt een uitstekende beheersing in woord en schrift van de Nederlandse – en de Engelse taal.

Wat biedt ARTIS?
Stel je voor dat je ’s ochtends door de monumentale poorten van ARTIS loopt, waar de gibbons je zingend verwelkomen. Je maakt de eerste bezoekers wegwijs, vol zin in de dag. Tijdens het inwerktraject maak je kennis met alle afdelingen van ARTIS: van werken in de winkel tot helpen bloembollen planten en microben kweken. Net zoals je werkomgeving, is je werk zeer veelzijdig.

ARTIS biedt je een baan met verantwoordelijkheid en uitdaging op de mooiste werkplek van Nederland. Een plek waar je een duurzaam verschil kan maken. Je hebt een breed takenpakket en bevoegdheden die daarbij passen, volop ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën en binnen ARTIS kennen we korte lijnen tussen werknemers en leidinggevenden. Je bent breed inzetbaar en werkt resultaatgericht samen met diverse afdelingen van ARTIS, binnen een informele en gezellige sfeer.

We bieden je in eerste instantie een contract van twaalf maanden aan met de intentie het daarna te verlengen. ARTIS heeft een brede reiskostenvergoeding die duurzaam vervoer stimuleert. Je krijgt ook een bijdrage voor een aanvullende zorgverzekering en je geniet van korting tot andere parken in Nederland.

Solliciteren
Als je geïnteresseerd bent in deze functie solliciteer dan vóór 30 november 2023 via onderstaande sollicitatiebutton. Je sollicitatie kun je richten aan Caroline Verweij, Hoofd Erfgoed, Educatie & Academie.

Reserveer voor deze sollicitatieprocedure alvast deze data in je agenda:

  • De eerste ronde is gepland op 5 en 7 december 2023.
  • De tweede ronde is gepland op 12 en 14 december 2023.

Inlichtingen
Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kan je terecht bij Caroline via c.verweij@artis.nl. Voor vragen over de procedure kan je contact opnemen met de afdeling Personeel & Organisatie via p&o@artis.nl.

Alle werknemers van ARTIS dienen bij indiensttreding een VOG-verklaring te overhandigen. ARTIS vergoedt de aanvraagkosten hiervan.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.