ARK / Connor Schumacher: Bestuurslid

ARK / Connor Schumacher in Rotterdam zoekt drie Bestuursleden voor 4 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: 15-12-2023Connor Schumacher heeft een duidelijke visie gevormd op wat hij wil met zijn werk: mensen in beweging brengen. Onder de vlag van zijn eigen stichting ARK / Connor Schumacher, opgericht in 2020, krijgt Connor’s brede praktijk vorm met theater voorstellingen, Physical Therapy – Rave Sessions, keynotes, workshops en presentaties. Deze activiteiten, geworteld in verschillende en onderling verbonden omgevingen, delen het overkoepelende doel om mensen in beweging te krijgen, zowel fysiek als mentaal.

In 2019 ontving Connor Schumacher de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. In 2022 werd hij genomineerd voor de Gieskes Strijbis Podiumprijs erkenning die voortkomt uit zijn unieke onderzoek naar een nieuwe vorm van interactie met het publiek en de ontwikkeling van soft skills.

Connor’s evolutie als choreograaf en danskunstenaar heeft zich ontwikkeld onder de begeleiding van Dansateliers. Daar is hij tot en met 2024 verbonden als Associate Artist. Opmerkelijke werken omvatten “The Fool” (2015, 2019-20), “OK Future” (2017), “THREESOME” (2019), “Funny Soft Happy & The Opposite” (2019), Pilot PC (2020) en ClubINC (2023). Connor heeft bijgedragen als choreograaf aan verschillende Europese onderzoeksprojecten, zoals “Dancing Museums” en “Empowering Dance”.

ARK/Connor Schumacher wil deze drie perspectieven van dans versterken: het persoonlijke, het sociale en de omgeving waarin dans plaatsvindt. De komende tijd biedt ARK/Connor Schumacher aanbod aan dat verschuift van een cultuur van consumptie naar een cultuur van participatie; Contemporary dance – Raving Solutions.

In essentie draait de missie van ARK/Connor Schumacher om het idee dat onze samenleving aanzienlijk zou verbeteren als we allemaal elke dag zouden dansen.

Society will be better if we dance everyday.

Wij bewegen richting

  • Het ontwikkelen van het Technojazz-Musical genre.
  • Multidisciplinaire voorstellingen voor Grote Zaal en Festivals.
  • Sobere rave-sessies via het clubconcept Physical Therapy.
  • Workshops faciliteren voor culturele, maatschappelijke, wetenschappelijke en educatieve instituten.

Wij zoeken per direct drie

Bestuursleden (x/v/m)

Secretaris/ Voorzitter/ Penningmeester
4 vergaderingen per jaar

Secretaris
Iemand die met ons meedenkt op zichtbaarheids strategie & publieksbereik, bij voorkeur iemand met een Marketing achtergrond.

Voorzitter
Iemand met HR feel/ hoe werkt een organisatie/ wat zijn goede lijnen/ wat maakt goede leiders?

Penningmeester
Financieel & Commercieel, iemand met ervaring in de festival scene en grote venues.

Tot nu toe werkten we op projectbasis. Voor het eerst vragen we aan voor de Cultuurplanperiode ‘25-’28. We zoeken daarom bestuursleden met ervaring en affiniteit en liefde voor dans. Het bestuur komt gemiddeld vier keer per jaar bijeen. De werkzaamheden zijn onbezoldigd, onkosten worden vergoed.

We zijn een startende stichting en zullen soms buiten de vergaderingen beroep doen op kennis en ervaring van de bestuursleden. En natuurlijk wordt het bestuur uitgenodigd voor alle voorstellingen en dansen we zo nu en dan met elkaar.

Interesse?
Graag reageren voor 15 december 2023 via delta@arkconnorschumacher.com.

Inlichtingen
Ook voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Delta via bovenstaand mailadres.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie over het gezelschap en de maker: zie onze website.