Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten: Bestuurslid

De Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten in Rotterdam zoekt een Bestuurslid voor 5 à 6 vergaderingen per jaar | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenDe Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten (TOR) heeft zowel een artistieke als een sociale doelstelling. Sinds 2014 maken we theatervoorstellingen met en voor ouderen over thema’s die voor ouderen van belang zijn. De voorstellingen worden gemaakt in nauwe samenwerking met de spelers. We brengen ouderen in de gelegenheid hun eigen verhalen op het podium te brengen en daarmee anderen te inspireren. We laten ouderen kennismaken met het plezier van theater maken en laten het publiek de vitaliteit en veelzijdigheid van ouderen zien.

Wij vinden dat de ouderen onderbelicht zijn in de samenleving. In de media en in kunst- en cultuuruitingen zijn ouderen minder zichtbaar dan andere leeftijdsgroepen. Daarom maken we theater waarin de thema’s rond het ouder worden en de participatie van de ouderen zelf centraal staan; participatie die ook in sociaal opzicht een positieve invloed heeft op het dagelijkse leven van de deelnemers.

De Theaterwerkplaats voor Ouwe Rotten wordt geleid door artistiek leider Mariëlle van de Griendt (regisseur en dramadocent) en zakelijk leider Willy Hilverda (socioloog, schrijver en schrijfdocent).

TOR is per direct op zoek naar een derde bestuurslid (secretaris). Voor deze functie zoeken we iemand met kennis van en ervaring in de culturele en/of de sociale sector in Rotterdam, bij voorkeur vanuit het perspectief van communicatie.

Bestuurslid

5 à 6 vergaderingen per jaar

De voornaamste taak is om samen met medebestuursleden Paulette Verbist (voorzitter) en Huub ’t Hoen (penningmeester) bestuurlijke ondersteuning te verlenen aan de artistiek en zakelijke leider, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Het bestuur zal zo’n 5 à 6 keer per jaar vergaderen. Het betreft het een onbezoldigde functie zonder (reis)kostenvergoeding.

Ben of ken jij degene die past binnen deze bestuursfunctie, en wil je bijdragen aan de verdere ontwikkeling van onze organisatie? Stuur dan een mailtje naar Willy Hilverda, willy@theaterwerkplaatsouwerotten.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.