Theatergroep De Horde: Bestuurslid

Theatergroep De Horde in Nijmegen zoekt Bestuursleden | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenIn het hart van Nijmegen-Oost wappert een nieuwe vlag: jeugdtheatergroep De Horde heeft zijn kamp opgeslagen in het iconische Badhuis. Onder artistieke leiding van Ramses Graus slaat het theater een nieuwe richting in met een mix van spel, tekst, muziek, maquettes, camera’s en poppen. De visie van De Horde: wie vanuit een ander perspectief kijkt ziet nieuwe dingen. In de woorden van Ramses:

“Theater is de enige kunstvorm waarbij een gedeelde creatie ter plekke plaatsvindt, recht voor onze ogen. Het is een levendige, ademende vorm van kunst die nooit hetzelfde is. Met de Horde wil ik kinderen die ervaring geven. Samen verdwijnen in een andere wereld.“

De Horde laat andere werelden zien met eigen producties, maar ook door samenwerking met jonge makers en inspirerende gezelschappen. De jeugdtheatergroep combineert diverse kunstvormen zoals tekst, dans, objecttheater en camera’s.

Naast theaterproducties wil de stichting een nauwe band smeden met de lokale gemeenschap en het Badhuis omvormen tot een bruisende culturele maak- en ontmoetingsplek voor buurtbewoners, liefhebbers van jeugdtheater en andere belangstellenden.

Meer informatie verschijnt druppelsgewijs op de website..

Stichting Theatergroep De Horde zoekt

Bestuursleden

Het werk van Ramses en de theatergroep wordt mogelijk gemaakt door de onafhankelijke Stichting Theatergroep De Horde. Het bestuur van de stichting is op zoek naar versterking. Kandidaten zijn betrokken, daadkrachtig en hands-on met kennis en ervaring in de theaterwereld. Herken jij je in het onderstaande profiel en wil je een bijdrage leveren, neem dan contact met ons op.

Wij zoeken een of meerdere kandidaten die

  • Affiniteit hebben met artistieke of culturele projecten en in het bijzonder met jeugdtheater.
  • Organisatiesensitief zijn en in staat zijn om een overkoepelend perspectief op de organisatie te bewaken.
  • Oog hebben voor bestuurlijke en politieke verhoudingen in stad, regio en land.
  • Het maatschappelijk doel van de organisatie laten prevaleren boven de eigen belangen.
  • De uitgangspunten van de Code Cultural Governance onderschrijven.

Kandidaten met kennis van en ervaring in de culturele en creatieve sector, bij voorkeur de theaterwereld worden bovenal aangemoedigd om te reageren. De Horde heeft diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan. Bij de selectie zullen wij in het licht van de samenstelling van het bestuur rekening houden met de eigenschappen, de achtergrond en de ervaring van kandidaten.

Voor aanvullende informatie kunt u zich wenden tot Stijn Stevens, penningmeester van Stichting Theatergroep De Horde via stijn@theatergroepdehorde.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.