NPO: Service Manager

NPO in Hilversum zoekt een Service Manager voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: geenWerken bij NPO betekent samen bouwen aan een sterke publieke omroep in Nederland. Een publieke omroep die voortdurend in ontwikkeling is en meebeweegt met de behoeften van ons publiek. Met ruim 600 medewerkers zetten we ons daar dagelijks voor in. In welke functie je ook actief bent, jouw werk heeft altijd betekenis voor de maatschappij.

Wij zijn er voor álle Nederlanders. En dat geldt ook voor nieuwe collega’s. Iedereen is welkom om bij NPO te komen werken. Benieuwd naar wat NPO jou te bieden heeft? Je kiest zelf over welk thema je meer wilt weten. Kortom, jij hebt de regie!

Service Manager

36 uur per week

Vind jij jezelf een service manager die inspirerend en verbindend is? Stel jij de kwaliteit van onze digitale producten voorop? En heeft de wereld van service management en media producten geen geheimen voor jou? Dan maken wij graag kennis met jou!

Dit ga je doen
Als service manager Dienstkwaliteit Digitaal ben je verantwoordelijk voor de inrichting en bewaking van onze service afspraken. Dit doe je aanvankelijk alleen voor NPO Start en in een later stadium voor alle andere digitale publieksproducten van de NPO. Als spin in het web stem je veel af met de business en met diverse stakeholders waaronder product owners, DevOps, klantenservice, collega service managers, procesmanager ISM en alle samenwerkende partners die een grote rol hebben in onze serviceverlening.

In jouw rol als service manager ben je betrokken bij de storingsafhandeling door onze incident coördinatoren waarbij je verantwoordelijk bent voor de escalatie en evaluatie van de grote incidenten. Je bent onderdeel van het incident crisis team en verzorgt de rapportage rond de kwaliteit van onze dienstverlening en de behaalde serviceniveaus.

Als service manager heb je oog voor de continue verbetering die we nastreven op de inrichting en uitvoering van onze serviceprocessen. Hierbij werk je nauw samen met de product owner Dienstkwaliteit Digitaal die werkt aan de continue verbetering van ons observability landschap en ervoor zorgt dat alle overige functionaliteiten aanwezig zijn om de beste serviceverlening te waarborgen.

Hier herken je jezelf in

  • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau;
  • op je cv staat minimaal 3 jaar ervaring in service management en kennis van digitale producten zoals video apps en sites;
  • je hebt ervaring met ITSM en/of ITIL en service level management;
  • als je kennis van technische (cloud)platformen hebt zoals AWS is dat een pre.

Als service manager kun je goed procesmatig werken en weet je overzicht te houden. Je weet je stakeholders door jouw manier van communiceren en samen te werken mee te nemen in veranderingen want je spreekt hun taal. Je bent in je stijl van werken toegankelijk voor zowel de business als de developers. Uiteraard ben je klant- en service gericht, sta je voor kwaliteit en ben je organisatiesensitief. Tot slot begrijp je de dynamiek die hoort bij een volcontinu bedrijf als de NPO en ben je bereid om óók je bijdrage te leveren buiten kantoortijd.

De Directie Technologie & Operations
Bij de Directie Technologie & Operations (DTO) vind je alles wat te maken heeft met techniek en innovatie. Onze producten zijn het (digitale) gezicht van de NPO, zoals websites, apps, lineaire tv- en radiokanalen en de radio studio’s. DTO bestaat uit vijf clusters, met elk hun eigen teams. Jij komt te werken in het cluster Front-end waar meer dan 40 collega’s hard werken aan de nieuwe NPO Start app die gebouwd wordt met de modernste technologieën. Het bouwen van deze nieuwe app is een uitdagend project, waar veel van afhangt. Veel collega’s zullen beamen dat er een echte startup vibe heerst binnen het cluster. Om kijkers en luisteraars een optimale ervaring te bieden zet de NPO in op het verhogen van de kwaliteit en is het team Dienstkwaliteit Digitaal opgericht.

Team Dienstkwaliteit Digitaal
Het team Dienstkwaliteit Digitaal is verantwoordelijk voor het tijdig signaleren en oplossen van alle operationele verstoringen van NPO Start. Hiervoor werken we nauw samen met de DevOps-teams die de technische services ontwikkelen en beheren, zij zijn immers de experts binnen hun eigen domein en monitoren hun eigen systemen. Dienstkwaliteit Digitaal verzamelt alle signalen van mogelijke verstoringen, analyseert deze en brengt stakeholders op de hoogte via dashboards. Tegelijkertijd bepalen we de juiste aanpak en coördineren we de storingsafhandeling. Momenteel bestaat ons team uit incident coördinatoren, een DevOps engineer en een product owner.

Arbeidsvoorwaarden

  • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn;
  • bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden;
  • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
  • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
  • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van service manager is een vaste baan voor 36 uur per week. Je krijgt een jaarcontract en het salaris ligt tussen de € 3.359,- en € 5.284,- bruto per maand op basis van 36 uur exclusief 6% eindejaarsuitkering (vast). We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x.

Inlichtingen
Wil je meer weten over de functie service manager bel of app dan met Laura Goysu, corporate Tech recruiter via 06 – 23 90 91 90.

Reageren
Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons dan jouw CV en motivatie (t.a.v. Evelien Baan, clusterlead Front-end).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen twee weken een reactie van ons. Zien we een match, dan nodigen we je graag op korte termijn uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan en waarbij wellicht zelfs een casus ingezet wordt. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

Sollici teer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.