MOOI Noord-Holland: Stedenbouwkundige / Planoloog

MOOI Noord-Holland in Alkmaar zoekt een Stedenbouwkundige / Planoloog voor 24 tot 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-12-2023MOOI Noord-Holland Adviseurs Omgevingskwaliteit heeft als doel omgevingskwaliteit in Noord-Holland te bevorderen en te behouden. Onze organisatie levert gespecialiseerde vakmensen in gemeentelijke adviescommissies, kwaliteitsteams en aan omgevingstafels. Ook helpen we gemeenten bij beleidsontwikkeling en fungeren we als sparringpartner en kennisontwikkelaar op het vlak van ruimtelijke kwaliteit, erfgoed en cultuurhistorie.

We maken daarnaast voor onze commissies en projectteams intensief gebruik van de kennis en ervaring van circa 55 omgevingsprofessionals die adviseren vanuit diverse specialismen: stedenbouw, planologie, landschap, cultuurhistorie, restauratie, architectuur, duurzaamheid en bouwhistorie.

In onze mooie en inspirerende kantoorvilla op de rand van de Alkmaarse binnenstad (op loopafstand van het station) werkt MOOI Noord-Holland met een hecht team van ruim 20 toegewijde, deskundige en creatieve vaste medewerkers.

Wij zoeken een

Stedenbouwkundige / Planoloog

24 tot 36 uur per week

Ben jij een enthousiaste Stedenbouwkundige / Planoloog met een stevige visie op de inrichting van onze stedelijke en landelijke leefomgeving? Zou je graag in heel Noord-Holland je expertise inzetten op alle schaalniveaus en daarbij samenwerken in inspirerend multidisciplinair teamverband? Heb je de nodige ervaring met het ontwikkelen van ruimtelijk kwaliteitsbeleid? Dan nemen wij jou graag op in ons gepassioneerde team!

Wat ga je doen?

  • Je werkt in projectteamverband aan ruimtelijk kwaliteitsbeleid, beleidsnota’s omgevingskwaliteit, gebiedsbiografieën en bouwstenen voor nieuwe instrumenten als omgevingsvisies en omgevingsplannen.
  • Je treedt op als stedenbouwkundig adviseur in onze gemeentelijke adviescommissies en kwaliteitsteams, in gebiedsontwikkelingen en bij transformaties en herbestemmingen.
  • Je adviseert gemeenten op het vlak van het bestaande ruimtelijke ordeningsstelsel en de nieuwe Omgevingswet.
  • Je werkt mee aan producten van ons Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland onder andere op het vlak van erfgoed in de Omgevingswet.

Wij zoeken jou!
Wij zoeken een enthousiaste, zelfstandige en inhoudelijke stedenbouwkundige en/of planoloog met wo werk- en denkniveau en een opleiding op gebied van landschap, stedenbouw, planologie of een vergelijkbaar vakgebied. Je kan interdisciplinair samenwerken en bent schriftelijk en verbaal sterk. Je hebt een sterke binding met erfgoed (cultuurhistorie, landschap, monumenten, archeologie) en in elk geval enkele jaren relevante werkervaring. Je hebt begrip voor en greep op de actuele ruimtelijke vraagstukken waar gemeenten voor staan, en kan complexe vragen omtrent ruimtelijke ordening (regelgeving en processen) beantwoorden.

Wij bieden

  • Een aanstelling voor 24 uur tot 36 uur per week (in overleg).
  • Een salaris tussen de € 3.700,- en € 5.300,- (op basis van 40 uur afhankelijk van je opleiding, ervaring en persoonlijke kwaliteiten).
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden.
  • Werken met een flexibel werkrooster, regelmatig op kantoor maar ook vanuit huis of op externe locaties.
  • En bovenal mag je rekenen op enthousiaste en bevlogen collegae van ruim 20 vaste medewerkers op kantoor en circa 55 adviseurs in commissies en teams.

Enthousiast geworden?
Mail dan uiterlijk 5 december 2023 je motivatie en cv naar Renate de Visser, Bureaumanager via r.devisser@mooinoord-holland.nl onder vermelding van ‘Sollicitatie Stedenbouwkundige / Planoloog’.

Sollicitatiegesprekken vinden plaats vanaf 14 november tot 1 december 2023. Onze intentie is de nieuwe medewerker per 1 februari 2024 te laten beginnen.

Informatie kan worden ingewonnen bij Renate de Visser via r.devisser@mooinoord-holland.nl of 072-5204459.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.