Female Economy: Stagiair Marketing & Communicatie

Female Economy in Amsterdam zoekt een Stagiair Marketing & Communicatie voor 0,8 fte | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 01-01-2024Het onderscheidende theatergezelschap Female Economy van mede-, neder- en buitenlanders, buitenstaanders en wijknomaden maakt theater om een diepgaande ontmoeting met ‘de Ander’ te bewerkstelligen. We trekken de wijken in en laten ons ‘adopteren’ door onder andere de bewoners, de buurtorganisaties en lokale ondernemers. We leven samen het leven en met hen vormen we onze verweven levensverhalen om tot een intieme voorstelling, een levensveranderend ritueel of levende installatie. Radicale intimiteit en fundamentele kwetsbaarheid is hierbij ons credo.

Je kent Female Economy onder meer van Vrouwen in Bad, Doula’s van de Stad, en de vele WijkSafari’s in binnen- en buitenland. Naast de voorstellingen en films die we maken, hebben we een aantal doorlopende kunstprojecten en creatieve methodieken zoals de WijkJury, AlzheimerFluisteren en Ik Ontmoet Mij. De artistieke leiding ligt bij het duo Adelheid Roosen en Ola Mafaalani, die hun maatschappelijk engagement aan hun artistieke visie koppelen. De zakelijke leiding ligt bij Bregtje Angenois-Bos. Mede-oprichters Myriam Sahraoui en Nazmiye Oral en ook jonge makers als Nina de la Parra en Leendert Vooijce zijn aan ons verbonden. Onze uitvalsbasis is Amsterdam en van hieruit trekken we naar theaters, buurthuizen en festivals en andere inspirerende plekken in Nederland en het buitenland.

Stagiair Marketing & Communicatie

0,8 fte

Dit is je plek
Female Economy biedt een dynamische leerplek in een enthousiast team en een inspirerende werksfeer. Je taken zijn uiteenlopend; wat vraagt dat je met een scherpe blik kunt schakelen tussen meedenken en maken. Als stagiair ben je binnen ons hechte gezelschap nauw betrokken bij alles wat we maken. Vanuit de artistieke inhoud denk je mee over de beste vertaling daarvan voor onze communicatie-uitingen en produceer je deze ook. ​​Je bent onderdeel van het marketing- & communicatieteam dat bestaat uit de coördinator marketing & communicatie, een vormgever, de socialmedia-medewerker, de redacteur/ schrijver en een PR-medewerker. Je werkt nauw met iedereen samen en zal een ondersteunende rol vervullen in het team.

Dit is je verantwoordelijkheid
Denken

 • Co-creatie voor content voor alle kanalen.
 • Optimaliseren van de planning voor projecten.
 • Marketingplannen smeden voor Female Economy en haar makers.
 • Analyse van resultaten en verwerken in rapportages en op grond daarvan aanbevelingen doen van wat er beter kan.

Doen

 • Het initiëren en produceren van diverse uitingen, denk hierbij aan social content, nieuwsbrieven en website materiaal, waarbij je oog hebt voor stijl en tone of voice.
 • Samenwerken met vormgevers, fotografen en videomakers voor het mooiste resultaat.
 • Knallen op alle kanalen door de contentkalender strak te hebben en uit te voeren.
 • Je denkt beeldend en het liefst ook in taal.

Je herkent je hierin
Female Economy bestaat uit een diverse groep mensen die het gedachtegoed van ons gezelschap leven. Daarom zijn we op zoek naar iemand die zich in ons herkent.

Verder:

 • Ben je enthousiast, verbindend, flexibel en initiatiefrijk.
 • Photoshop, editen, fotografie- en/of WordPress-kennis zijn een pre (We snappen dat je niet in alles kunt uitblinken).
 • Heb je affiniteit met het creatieve veld en met name de (podium)kunsten.
 • Wwerk je zelfstandig, maar floreer je ook in een team.
 • Kun je goed en helder communiceren en werk je resultaatgericht.

Female Economy is gebouwd op de diversiteit aan verhalen en achtergronden die onze maatschappij rijk is. We zijn daarom nadrukkelijk op zoek naar iemand die ons daarin kan aanvullen.

Dit bieden wij

 • Je werkt mee aan bijzondere grote en kleine projecten met inspirerende makers spelers en anderen, een veelheid aan onderwerpen en creatieve vormen.
 • Een gezelschap waarmee je voorstellingen bezoekt en dat in haar bedrijfsvoering persoonlijke ontwikkeling als speerpunt in haar personeelsbeleid heeft: denk hierbij gezamenlijke ontwikkeldagen.
 • Het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn in overeenstemming met de cao voor Toneel en Dans, voor stagiairs is dat € 375,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling.
 • We zijn gehuisvest in een fijn pand in het centrum van Amsterdam en werken met een aantal projecten vanuit ons atelier in Broedplaats De Vlugt in Amsterdam Nieuw-West.

Dit is de procedure
Een korte motivatie en cv kun je voor 1 januari 2024 sturen naar vacatures@femaleeconomy.nl ter attentie van Demelza Janmaat, coördinator marketing & communicatie, onder vermelding van ‘Sollicitatie Stagiair Marketing & Communicatie’.

Inlichtingen
Voor meer informatie over de functie kun je per mail contact opnemen met Demelza Janmaat, coördinator marketing & communicatie. De gesprekken vinden plaats in de eerste weken van januari 2024.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.