Capella Sancta Maria: Bestuurslid

Capella Sancta Maria in Amsterdam zoekt twee Bestuursleden voor circa 10 uur per maand | Vacature voor een Onbezoldigde functie | Sluitingsdatum: geenOpgericht in 2006 door Enrique López-Cortón, is Capella Sancta Maria een professioneel vocaal ensemble gespecialiseerd in renaissancemuziek. Het ensemble wordt geroemd om hun warme ronde klank, ontroerende interpretaties en hun originele programma’s.

Bestaande uit zangers van internationale faam, treedt het ensemble op in Nederland – onder andere op het Festival Oude Muziek (Utrecht), Musica Antiqua Nova (Groningen), Noorderkerkconcerten (Amsterdam), Musica Antica da Camera (Den Haag) – en op festivals in Spanje – Festival de Musica Antigua de Sevilla, Festival Internacional de Arte Sacro (Madrid) en Festival Espazos Sonoros (Santiago de Compostela).

Stichting Capella Sancta Maria is opgericht om de muzikale activiteiten van vocaal ensemble Capella Sancta Maria financieel en logistiek te ondersteunen. De stichting werkt met een bestuur van minimaal drie leden. De verantwoordelijkheid van de stichtingsbestuur spitst zich toe op:

  • Het zorg dragen voor een goed functionerend management.
  • Het houden van toezicht op het inhoudelijk en financieel beleid, en de algemene gang van zaken binnen de organisatie.

Stichting Capella Sancta Maria zoekt per direct twee

Bestuursleden

In overleg, maar ongeveer 10 uur per maand

Wij zoeken
Ter vervanging van vertrekkende Bestuursleden zoekt de stichting twee nieuwe Bestuursleden in de functie van Secretaris en Penningmeester die naast het bezoeken van Capella Sancta Maria concerten minimaal een keer per jaar vergaderen, stukken voorbereiden en eventuele actiepunten uitvoeren. De Bestuursleden kunnen ook als sparringpartner fungeren op individuele basis. Het liefst hebben we kandidaten met ervaring, maar we zoeken in ieder geval kandidaten met affiniteit voor klassieke muziek en energie om de stichting te besturen.

De kandidaten dienen aan de volgende criteria te voldoen

  • Aantoonbare bestuurlijke en/of toezichthoudende ervaring.
  • Schrikt niet van af en toe de handen uit de mouwen steken om het ensemble te ondersteunen bij de organisatie van concerten.
  • Is enthousiast om de Capella Sancta Maria extern te vertegenwoordigen en is bereid om met betrokkenheid en betrouwbaarheid bij te dragen aan de toekomstige ontwikkeling ervan.

Geen vereiste, maar wordt gewaardeerd

  • Ervaring met fondsenwerving.
  • Een relevant netwerk (nationaal of internationaal) en bereidheid om dit in te zetten.

Vergoeding
De functies zijn onbezoldigd. Vergoeding van kosten is bespreekbaar.

Geïnteresseerd?
Reacties met motivatie en curriculum vitae graag per mail sturen naar Ina Conkic, stichtingsvoorzitter: iconkic@gmail.com.

Voor een impressie van ons werk, bezoek ons Facebook profiel en YouTube kanaal.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.