Cameretten Festival: Lid Selectiecommissie

Cameretten Festival in Den Haag zoekt een Lid Selectiecommissie voor circa 4 tot 5 dagen totaal | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 01-12-2023Cameretten Festival is het langstlopende cabaretfestival van Nederland. Sinds de eerste editie in 1966 is het festival uitgegroeid tot een onafhankelijk podium waar nieuw aanstormend cabarettalent zich presenteert voor publiek, jury en pers.

Deze cabaretiers straalden eerder op het podium van Cameretten en hebben het pad vrijgemaakt voor een nieuwe generatie aanstormend talent: Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Jandino Asporaat, René van Meurs, Patrick Laureij, Alex Ploeg, Janneke de Bijl, Andries Tunru, Yunus Aktas en vele anderen.

Lid Selectiecommissie

circa 4 tot 5 dagen totaal

Over de functie
Jaarlijks schrijven circa 50 beginnende cabaretiers zich in voor Cameretten met de hoop door te breken en carrière te maken als professioneel cabaretier. Uit die inschrijvingen worden circa 15 kandidaten geselecteerd om tijdens de voorrondes te laten zien wat ze in huis hebben. De selectiecommissie, bestaande uit drie personen, is verantwoordelijk voor het kiezen van de zes acts die uiteindelijk zullen spelen in Diligentia in Den Haag. De drie voorrondes, en daarmee de werkzaamheden van de selectiecommissie, vinden altijd plaats in september in diverse theaters in Den Haag.

Wij hechten veel waarde aan een medewerkersbestand dat de maatschappij weerspiegelt. De vacature staat met nadruk open voor iedereen in de samenleving.

Wat wij zoeken
Voor onze selectiecommissie zijn wij op zoek naar iemand met een goede kijk op cabaret en met taalkundig inzicht. Als Lid van de selectiecommissie beoordeel je de optredens van de kandidaten die zich hebben ingeschreven en door de eerste (video)ronde zijn gekomen. Deze kandidaten strijden om een plek te bemachtigen in de volgende ronde, de halve finale. Je bent bij alledrie de voorrondes aanwezig en schrijft samen met twee collega’s de evaluaties. Daarna volgt de selectievergadering waarin jullie beslissen welke kandidaten er doorgaan.

Wat wij bieden
De kans om mee te werken aan een fantastisch cabaretfestival met uiteraard een vergoeding voor jouw werkzaamheden en kaarten voor het festival in Diligentia en de Koninklijke Schouwburg.

Solliciteren
Mail uiterlijk 1 december 2023 een sollicitatiebrief en jouw cv naar info@cameretten.nl, met bijgevoegd een brief van maximaal één A4’tje waarin je in opbouwende kritiek een (registratie van een) cabaretvoorstelling naar keuze bespreekt. De gesprekken vinden plaats in december en januari.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.