Tinker imagineers: AV Director

Tinker imagineers in Utrecht zoekt een AV Director voor 32-40 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: geenTinker imagineers is een bureau voor experience design. We brengen ideeën tot leven in musea, tentoonstellingen, bezoekerscentra en multimediale ruimtes. Dit doen we in NL maar ook daarbuiten. Onze ontwerpen zijn sterk verhalend en we houden van innovatieve crossmediale oplossingen. Opgericht in 1991 en gevestigd in Utrecht, werken we met ruim vijfentwintig vaste medewerkers en daarnaast een brede kring freelancers. Het vaste team bestaat uit consultans, content ontwikkelaars, ontwerpers (2D, 3D, AV, MM) en producenten.

We zoeken per direct een AV director voor het wereldwijd doorontwikkelen van de BBC Earth Experience en andere immersieve AV-projecten.

AV Director

32-40 uur per week

Je bent in staat om met meerdere partijen samen het concept, verhaal en stijl te ontwikkelen en dat te vertalen naar multi-screen storyboards. Daarnaast stuur je allerlei personen en partijen aan die een en ander verder ontwikkelen en produceren, zoals grootschalige editing en animaties, digitale interactives en sound design. Je werkt hierin samen met een of meerdere AV developers/designers en andere experience designers binnen Tinker.

Je hebt ten minste 7 jaar relevante ervaring in het ontwikkelen van immersieve AV-projecten en bent in staat om sterk verhalend en beeldend te kunnen denken en presteren. Je hebt creatieve, vernieuwende ideeën en een ontwerpstijl die tot de verbeelding spreekt. Tot slot heb je genoeg kennis van relevante AV-techniek voor dit soort projecten om een goede gesprekspartner te kunnen zijn voor technische producerende partijen. Ervaring met interactieve installaties is een pre.

Hoofdtaken binnen de functie:

 • idee- en conceptontwikkeling
 • storyline development
 • ontwikkelen style sheets
 • ontwikkelen van storyboards
 • aansturing lichtontwerp
 • samenwerking met 3D- en 2D-ontwerpers en -producenten binnen Tinker
 • afstemming met directie en klant
 • expertise in interactief ontwerp is een pre
 • expertise in ruimtelijk ontwerp is een pre

Eigenschappen die nodig zijn voor de functie:

 • 7 jaar ervaring met immersieve AV-projecten
 • beheersing van de relevante software en technische kennis
 • beheersing visualisatie- en presentatietechnieken
 • het weten te vinden van sterke innovatieve oplossingen
 • interesse in de inhoudelijke kant van mediale experiences
 • ervaring en affiniteit met natuur-, cultuur- en wetenschapsprojecten
 • positieve instelling en nieuwsgierigheid
 • team-spirit & goede sociale vaardigheden
 • een hands-on-mentaliteit en oplossingsgerichtheid
 • flexibiliteit in werktijden en werklocaties (onder andere af en toe thuis)
 • beschikbaarheid voor werken in het buitenland
 • adequaat Engels in woord en schrift

Wat kun je van ons verwachten?
Een inspirerende baan in het hart van Utrecht. Met fijne collega’s die werken met passie aan interessante opdrachten. Een passend salaris, jaarlijks winstdeling voor het team en een pensioenregeling. En daarnaast aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden.

Enthousiast geworden?
Dan maken we graag kennis met je! Klik op de ‘solliciteer’knop hieronder om jouw gegevens met ons te delen. We stellen je een paar vragen en vragen om je portfolio.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.