Theater de Veste: Hoofd Financiën / Controller

Theater de Veste in Delft zoekt een Hoofd Financiën / Controller voor 21,6 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 06-10-2023Heb je interesse in deze functie maar werk je uitsluitend op ZZP-basis? Geef dit dan even aan in jouw motivatiebrief.

Theater de Veste is het theater van nu en van de toekomst met een duidelijke eigen signatuur, geheel in lijn met innovatiestad Delft. We zijn een eigentijdse, eigenzinnige en multidisciplinaire plek in de randstad met een onderscheidende programmering, die bestaat uit theater-, innovatie- en debataanbod. We presenteren met plezier dit aanbod, dat gaat van spraakmakend theater tot zinnenprikkelende dans, toneel, het beste cabaret, popmuziek en klassieke muziek, jeugdtheater, festival en innovatieve events op het gebied van wetenschap, maatschappij en filosofie. We werken met een team van 22 vaste medewerkers. Momenteel vindt het gesprek met de gemeente plaats over mogelijke (ver)nieuwbouw van het theater en onderzoeken wij of het Theater van de Toekomst zich in Delft ontwikkeld kan worden, passend bij Delft als stand van innovatie en vernieuwing. Onze samenwerkingen reiken van stad tot land en verder. Theater de Veste is een stichting met een directeur/bestuurder in een Raad van Toezicht model. Per seizoen vinden er ruim 250 voorstellingen, evenementen en programma’s plaats.

Word jij onze nieuwe collega? Theater de Veste zoekt een:

Hoofd Financiën / Controller

21,6 uur per week (0,6 fte)

Ben jij een controller met hart voor theater? Wellicht ben je dan onze gedroomde nieuwe collega!

Als hoofd financiën/controller maak je deel uit van het managementteam van Theater de Veste. Het MT bestaat uit vijf personen: hoofd marketing & communicatie, hoofd techniek & gebouwbeheer, hoofd financiën/controller, hoofd horeca & events en de directeur. Je vervult een spilfunctie op het gebied van financiën binnen de organisatie.

Je bent verantwoordelijk voor:

  • Leiden en beheren van de financiële afdeling, inclusief het toezicht houden op de dagelijkse activiteiten en de professionele ontwikkeling van het team.
  • Opstellen en bewaken van het financieel beleid van de organisatie, inclusief het ontwikkelen van financiële strategieën, begrotingen en prognoses.
  • Identificeren van mogelijkheden voor kostenbesparing, efficiëntieverbeteringen en risicobeheer.
  • Het opstellen en analyseren van financiële rapportages, inclusief maandcijfers, kwartaalprognoses, begroting(en), jaarrekening en kasstroomoverzichten.
  • De begeleiding van de externe accountants- en (eventuele) belastingcontrole
  • Adviseren en ondersteunen van het management bij financiële besluitvorming en strategische planning.
  • Zorgen voor naleving van relevante wet- en regelgeving en fiscale verplichtingen.
  • Op verzoek van de directeur-bestuurder ben je aanwezig bij Raad van Toezicht-vergaderingen en incidenteel bij bestuurlijke overleggen met bijvoorbeeld de Gemeente.

Herken jij jezelf in dit profiel?
Je staat in nauw contact met de directeur-bestuurder, aan wie je adviseert, met wie je filosofeert en aan wie je rapporteert. Je kunt goed in- en uitzoomen op de cijfers: je zorgt voor accurate cijfers én je bent in staat ze met visie te interpreteren, voor de korte en de lange termijn. Je kunt makkelijk schakelen tussen strategisch en operationeel niveau. Het dragen van de bij deze functie behorende verantwoordelijkheid hoort bij jouw natuur.

De afdeling financiën bestaat uit het hoofd financiën/controller en een medewerker financiën. Je bent sociaal en hebt interesse in andere mensen, je werkt met plezier zelfstandig en bent tegelijkertijd een teamspeler. Een goede sfeer en werkplezier zijn voor jou belangrijke drijfveren. Je neemt initiatief en bent integer. Je hebt een ‘can-do’-mentaliteit en draagt eigenaarschap in je werk.

Je hebt een hbo- of wo-opleiding afgerond in een voor deze functie relevante richting. Je hebt gedegen financiële ervaring als controller, bij voorkeur in een leidinggevende functie als hoofd financiën. Of wellicht ben je toe aan een volgende stap naar een leidinggevende functie. Leg ons dan uit waarom je er klaar voor bent. Het is fijn als je financiële ervaring hebt specifiek in de theatersector, maar dit is geen must.

Misschien representeer je niet alle bovengenoemde talenten en capaciteiten, maar wél een groot deel ervan. En is dit bovenal de functie waar je heel enthousiast over bent. Wij horen graag waarom.

Wat bieden wij jou?
Wij bieden je een prachtige spilfunctie in een van de leukste theaters van Nederland, in een innovatieve stad met een divers cultureel klimaat. Je komt te werken met fijne collega’s in een betrokken team. Als organisatie zijn we trots op de impact die we, samen met onze partners, weten te realiseren. De functie is voor 21,6 uur per week. Om goed op de hoogte te blijven van alles wat er gebeurt in het theater is er een goede personeelsregeling om voorstellingen te bezoeken. Meer informatie over onze organisatie lees je op www.theaterdeveste.nl.

We volgen de cao Nederlandse Podia en de functie is ingeschaald in schaal 8 (afhankelijk van ervaring tussen de € 3.278,- en € 4.766,- bruto per maand op basis van 36 uur). De functie start per 1 januari 2024 en is voor één jaar met de mogelijkheid tot verlenging en een vaste aanstelling.

NB: Heb je interesse, maar werk je uitsluitend op zzp-basis? Geef dit dan even aan in je brief.

Theater de Veste streeft naar diversiteit en inclusie in samenstelling, achtergrond en expertise van het team.

Hoe kun je reageren?
Heb je interesse, solliciteer dan naar bovenstaande functie. Stuur uiterlijk vrijdag 6 oktober per mail je cv en motivatiebrief naar vacature@theaterdeveste.nl ter attentie van Sandra de Munck. We horen graag van je waarom je solliciteert op deze functie en binnen deze sector/organisatie.

De gesprekken vinden plaats in de weken van 9 en 16 oktober. Voor meer informatie kun je ook mailen naar d.munck@theaterdeveste.nl.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.