STRP: Meewerkstagiair Kunsteducatie en -organisatie

STRP in Eindhoven zoekt een Meewerkstagiair Kunsteducatie en -organisatie voor 16-40 uur per week | Vacature voor een Leertraject, Stageplaats | Sluitingsdatum: 05-11-2023STRP is een culturele organisatie in Eindhoven die de relatie tussen kunst, technologie en maatschappelijk relevante vragen onderzoekt. Dat onderzoek leidt onder meer tot het jaarlijkse STRP Festival met internationale exposities, publieke gesprekken en artist talks,workshops, muziek, performances en een uitgebreid onderwijsprogramma.

STRP Onderwijs organiseert tours, workshops, projecten en bijeenkomsten voor leerlingen, studenten en onderwijsmakers. Dat doen we tijdens onze evenementen, zoals STRP Festival, maar ook op locatie zoals op scholen of evenementen van partners. Met de onderwijsprogramma’s van STRP verkennen jongeren de creatieve mogelijkheden van technologie, reflecteren ze op technologische ontwikkelingen en ontdekken ze hoe technologie kan helpen bij de grote uitdagingen van deze tijd.

STRP Onderwijs zoekt een

Meewerkstagiair Kunsteducatie & -organisatie

16-40 uur per week

Omschrijving opdracht
Je werkt mee aan de ontwikkeling en uitvoering van verschillende programma’s van STRP Onderwijs, waaronder STRP Festival, workshops voor verschillende doelgroepen en STRP Spacemakers, een co-creatieprogramma voor jongeren en kunstenaars. Tijdens STRP Festival 2024 zijn er drie speciale dagen voor het onderwijs. Van 10 tot en met 12 april doen verschillende doelgroepen mee aan tours en workshops. Voor STRP Spacemakers draai je mee in het programma waarin jongeren van verschillende leeftijden en opleidingen samenwerken met een kunstenaar en hun eigen kunstproject bedenken en presenteren. En door het jaar heen zijn er verschillende workshops gepland voor onder andere de bovenbouw van het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en mbo.

Afhankelijk van je opleiding en interesse focussen we je stageopdracht op kunsteducatie, organisatorische vaardigheden of een combinatie van beiden. Door onze open organisatiestructuur krijg je veel mee van alle aspecten die komen kijken bij het ontwikkelen en uitvoeren van onderwijsprogramma’s, een festival én exposities.

Functie-eisen

 • Je volgt een relevante mbo-, hbo- of wo-opleiding in de richting van kunsteducatie, kunst en cultuur of eventmanagement;
 • Je hebt affiniteit met kunst, cultuur, technologie en maatschappelijke thema’s en bent enthousiast over de programma’s van STRP;
 • Je houdt van creatieve concepten ontwikkelen, plannen, overzicht houden en organiseren;
 • Je wilt (meer) leren over de communicatie, organisatie en productie van kunstprogramma’s en -projecten;
 • Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Illustrator, Photoshop en InDesign;
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in regio Eindhoven.

STRP biedt

 • Een inspirerende stageplaats met programma’s, projecten en evenementen rondom kunst, technologie en maatschappelijke thema’s;
 • Goede persoonlijke begeleiding;
 • Een zelfstandige en afwisselende stage, veel eigen verantwoordelijkheid
  en de mogelijkheid om je eigen plannen of initiatieven te ontwikkelen;
 • Een open en dynamische werksfeer;
 • Een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand op basis van 40 uur
  per week.

Solliciteren
Wil jij bij STRP leren door te doen? En denk je dat je wat kan toevoegen aan de organisatie? Mail dan een korte motivatiebrief en cv naar Shirley Hendrikse, Hoofd Onderwijs, op shirley@strp.nl. Vermeld in je motivatie in ieder geval voor welke periode en hoeveel uur je in totaal en per week een stageplaats zoekt. Stuur je sollicitatie minimaal 4 weken voor aanvang van je stageperiode. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.