Stichting Oldenzaalse Musea: Directeur-Bestuurder

Stichting Oldenzaalse Musea in Oldenzaal zoekt een Directeur-Bestuurder voor 32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 05-10-2023De Stichting Oldenzaalse Musea is verantwoordelijk voor het beheer en de exploitatie van museum het Palthe Huis en Museum de Pelgrim. Samen vertellen deze musea het verhaal van de regio Oldenzaal langs de lijnen Hanze, Religie en Textiel. De musea zijn volledig vernieuwd in respectievelijk 2018 en 2023 en bieden bezoekers een gastvrije en eigentijdse beleving. Naast de exploitatie van de twee musea richt de stichting zich op een breed scala aan projecten. De collecties en verhalen van de musea worden hiermee op diverse en aansprekende wijze ontsloten voor een breed publiek. Zo is de stichting trekker van verschillende evenementen, samenwerkingsprojecten en culturele producties. Hierbij werkt de stichting regionaal en sector-overstijgend. Het projectmatig werken kenmerkt de structuur en mentaliteit van de organisatie, die valt te omschrijven als open, dynamisch en creatief.

De raad van toezicht van Stichting Oldenzaalse Musea zoekt voor haar musea een nieuwe

Directeur-Bestuurder

32 uur per week

De nieuwe directeur geeft inspirerend leiding en zet zich vol overgave in om de positie van de musea te bestendigen en te verstevigen. Het gaat daarbij niet alleen om de museale functies, maar ook om de educatieve rol en de plek in de Oldenzaalse samenleving. Hierbij wordt voortgebouwd op de constructieve samenwerking met regionale musea en diverse andere stakeholders, zowel lokaal, regionaal, provinciaal als landelijk.

Voor de nieuwe directeur-bestuurder gelden de volgende aanvullende functie-eisen / taken:

  • Cultureel betrokken en ondernemend, met durf en daadkracht;
  • Bekend met bedrijfsvoering (o.a. basisprocessen) in het algemeen en financiĆ«n in het bijzonder;
  • In staat om op een coachende en stimulerende manier leiding te geven, mensen te motiveren en de teamgeest te bevorderen;
  • Vaardig in het aansturen en begeleiden van een groot aantal vrijwilligers;
  • In staat om verdere invulling te geven aan een flexibele manier van organiseren;
  • In staat om de positie en visie van de Stichting Oldenzaalse Musea aansprekend uit te dragen en tevens het gezicht zijn van de musea bij interne en externe contacten;
  • Bekend met de complexiteit van organisaties die qua omvang en betekenis vergelijkbaar zijn met de Oldenzaalse musea;
  • In staat om voeling te houden met de Oldenzaalse politiek;
  • Is sparringpartner voor de raad van toezicht en bereidt samen met de voorzitter de agenda voor.

Wat wij bieden
We bieden een werkplek op een prachtige historische locatie in de binnenstad. Daarnaast bieden we een jaarcontract met de mogelijkheid tot omzetting naar een dienstverband voor onbepaalde tijd en een marktconform salaris.

Heb je vragen?
Neem contact op met Sandra Schipper, directeur Stichting Oldenzaalse Musea (s.schipper@palthehuis.nl; 06-47829021).

Wil je reageren op deze vacature?
Stuur dan voor 5 oktober 2023 je sollicitatiebrief en CV naar (info@palthehuis.nl o.v.v. Vacature Directeur-Bestuurder).

In de maand oktober zullen de gesprekken plaatsvinden.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.