Sounds for freedom: Docent Muziek met Vluchtelingkinderen

Sounds for freedom in Schiedam zoekt een Docent Muziek met Vluchtelingkinderen voor 4 tot 8 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: geenSounds for freedom zet zich door middel van muziekprojecten in voor vluchtelingkinderen en andere kwetsbare kinderen in Nederland.

Dit doen wij met verschillende projecten waar het samen muziek maken centraal staat. Voor deze projecten schrijven wij kinderliedjes of leren de kinderen zelf liedjes te componeren. Ook schrijven wij songs over thema’s die kinderen raken.

In het project Free as a Songbird leren nieuwkomerskinderen zingend de Nederlandse taal. Woordenschat, uitspraak en klankvorming zijn als leidraad door de lessen verweven. Naast onze liedjes, schrijven de kinderen hun eigen songs en raps. Zo wordt leren heel leuk!

We werken met een eigen lesmethode die bestaat uit door ons gecomponeerde kinderliedjes, waarin de woorden zijn verwerkt die de kinderen op school leren en zang-/klankoefeningen waarmee de uitspraak van de Nederlandse taal op een speelse en muzikale manier wordt geoefend. Deze lessen worden gegeven op nieuwkomersscholen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en omstreken.

Sounds for freedom zoekt voor het schooljaar 2023/2024 een

Docent Muziek met Vluchtelingkinderen

4 tot 8 uur per week

Voor drie scholen in Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen zijn wij op zoek naar muziekdocenten met een diploma ‘Docent Muziek’ op zak. Je geeft 4 tot 8 uur per week muziekles aan groepen nieuwkomerskinderen. Hierbij werk je met onze muziekmethode en werkt periodiek naar een concertmoment toe. Bij het concert werk je samen met professionele musici (Oekraïens of Syrisch) die de presentatie samen met jou en de kinderen verzorgen.

Omdat het werken met vluchtelingkinderen meer van je vraagt dan lesgeven aan Nederlandstalige kinderen is het een pre als je hier al ervaring mee hebt. Ook als je dit niet hebt, maar wel erg gemotiveerd bent om met deze kinderen te werken ontvangen wij graag je sollicitatie. Je ontvangt van ons ook trainingen waarin je je verder kunt ontwikkelen binnen deze doelgroep.

Wie ben jij?

 • een enthousiaste, sociale en empathische muziekdocent
 • je hebt ruime ervaring in het lesgeven aan groepen kinderen
 • je kunt goed zingen en jezelf en de groep begeleiden op een akkoordinstrument
 • je gebruikt boomwhackers en andere percussie-instrumenten in de les
 • je staat open voor het werken met een nieuwe methode
 • je wil graag leren hoe je traumasensitief kunt werken
 • je kunt op een prettige manier orde houden en een veilige sfeer creëren in de les
 • je hebt een afgeronde opleiding docent muziek of vergelijkbaar

Wat bieden wij jou?

 • een fijn team met een veilige werksfeer, waarin je prettig kunt werken en van kunt leren
 • een honorarium van € 60,- per uur op freelance basis
 • een freelance jaarcontract met vaste uren per week
 • trainingen waarin je jezelf als muziekdocent verder kunt ontwikkelen

Geïnteresseerd?
Mail ons dan je sollicitatiebrief en cv. Wij hebben geen sluitingsdatum voor deze vacature, maar willen zo snel mogelijk starten bij deze scholen. Dus hoe eerder je reageert, hoe beter!

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.