Regionaal Archief Rivierenland: Dataspecialist

Het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel zoekt een Dataspecialist voor 24-32 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: geenHet RAR is een professionele, toekomstgerichte archiefbeheerder voor de gemeenten Buren, Culemborg, West Betuwe, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel, gemeenschappelijke regelingen en Waterschap Rivierenland. Bij het RAR is veel ruimte eigen inbreng, ontwikkeling en ideeën.

Ben jij gek op data, zie je altijd kansen voor verbetering en ga je daar ook mee aan de slag? Heb je interesse in IT, digitale duurzaamheid en erfgoed? En ben je ook nog eens gewoon een heel leuke collega? Dan willen we jou heel graag leren kennen. Wij zoeken namelijk een

Dataspecialist

24 tot 32 uur per week

Dit ga je doen
De ene dag ben je bezig met het migreren van gemeentearchieven naar ons e-depot. Je controleert metadata. Zijn ze in de vorm die we hebben afgesproken? Zijn alle gegevens geleverd? Je bedenkt of je de vragen dit keer het best kunt beantwoorden met een query op de database, een draaitabel in Excel of een heel nieuwe oplossing. Je verwerkt de archieven in ons e-depot.

Een andere dag bedenk je met je collega’s plannen om de datakwaliteit in ons beheersysteem te verbeteren of je maakt een afspraak voor overleg met een leverancier of een andere betrokken partij. En een derde dag overleg je met collega’s over jouw idee voor het doorontwikkelen van ons databeheer. Waarna je je weer verdiept in de verwerkingsmodellen die je leert maken en beheren voor het importeren van digitaal archief in ons e-depot.

Dit zoeken wij
We zoeken iemand met kennis van informatietechnologie (IT) en/of archivistiek, door opleiding of ervaring. Je kunt tools van onder andere Github flexibel installeren en toepassen en je kunt scripts en querytalen schrijven en ermee omgaan. Als je weet hoe belangrijk metadata zijn bij digitale archivering en bekend bent met gemeentelijke informatiesystemen, dan is dat een grote plus. Je werkt planmatig en gestructureerd, je bewaart het overzicht en kunt prioriteiten stellen.

Dit bieden wij
Een leuke, afwisselende baan bij een innovatieve organisatie met betrokken collega’s. En verder:

  • De mogelijkheid om te pionieren in het dynamische vakgebied van digitaal archiveren.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • In overleg kun je deels thuiswerken.
  • Bij het RAR is veel ruimte voor ontwikkeling: wij vinden persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling belangrijk.
  • Een functie voor 24-32 uur per week voor twee jaar, met uitzicht op een vast contract.
  • Afhankelijk van opleiding en ervaring, een salaris van € 2.878 – € 4.052 bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 8 salaristabel Gemeenteambtenaren, d.d. 2 januari 2023).

Heb je zin om bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan snel een motivatiebrief met cv naar Jolanda de Haas via hr@rarivierenland.nl.

Heb je vragen over de functie? Neem contact op met Léon Masselink, per mail lmasselink@rarivierenland.nl of telefonisch via 0344-612 230. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Letty Kil. Bellen kan via 0344 612 230.

De gesprekken zijn op maandag 2 en woensdag 4 oktober. Meer informatie over het RAR vind je op www.regionaalarchiefrivierenland.nl. We hebben ook accounts op Facebook, YouTube, X en Instagram (@RARivierenland).

Het Regionaal Archief Rivierenland wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Daarom bieden wij ruimte aan iedereen en zetten wij de diversiteit van onze collega’s in om de beste resultaten te behalen voor onze organisatie en de inwoners. Talent als basis, diversiteit als kracht. Vanuit deze visie staan al onze vacatures open voor iedereen.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.