philharmonie zuidnederland: Orkestbode

Philharmonie zuidnederland in Maastricht en Eindhoven zoekt een Orkestbode voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 15-10-2023De philharmonie zuidnederland raakt mensen met klassieke muziek. Het gezelschap staat bekend als hét professionele symfonieorkest van Zuid-Nederland en zoekt de verbinding met alle inwoners van Noord-Brabant, Limburg en Zeeland. Dit krijgt philharmonie zuidnederland voor elkaar door een rijk scala aan activiteiten. Van grote symfonische concerten met geliefde repertoirestukken in de concertzalen, tot nieuwe concertformules op onverwachte locaties. Van Carnavalsconcerten tot filmprojecten. En van eeuwenoude meesterwerken tot spannende wereldpremières. Met business events worden zakelijke verbindingen met de regio gelegd en de educatieve projecten laten jongeren magische momenten met muziek ervaren. De philharmonie zuidnederland is een orkest van en voor iedereen: een bruisend gezelschap dat altijd en overal met bevlogen musici én stafleden maatwerk levert op het hoogste niveau. Duncan Ward is vanaf het seizoen 21-22 chef-dirigent van het orkest. Onder leiding van intendant Stefan Rosu is philharmonie zuidnederland een orkest dat doorlopend haar grenzen verlegt.

Steek jij graag de handen uit de mouwen en krijg je energie van afwisselende werkzaamheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken voor de afdeling orkestzaken per direct een fulltime

Orkestbode

36 uur per week

De functie
De orkestinspectie maakt onderdeel uit van de afdeling orkestzaken. De orkestinspectie zorgt voor een optimale logistieke voorbereiding en bemensing van repetities en concerten. Het is de drive van dit team om de musici op een prettige en zorgvuldige manier te faciliteren zodat zij op het podium een topprestatie kunnen leveren. Je legt verantwoording af aan het hoofd orkestzaken en wordt in de dagelijkse werkzaamheden aangestuurd door een orkestinspecteur. Je werkt zowel vanuit de locatie in Eindhoven, als vanuit de locatie in Maastricht. Je werkt op zeer onregelmatige tijden (avonden/ weekenden), waarbij het aantal te werken uren per week kan verschillen. De omvang van 36 uur per week is dus een gemiddelde.

Een greep uit de werkzaamheden:

 • Je vervoert instrumentarium, orkeststoelen, etc. van locatie Eindhoven of Maastricht van en naar zalen;
 • op locatie zorg je voor het laden en lossen van de vrachtwagen en de op- en afbouw van het podium;
 • ook verricht je administratieve werkzaamheden, zoals het maken van technische lijsten en podiumplannen t.b.v. de diverse speelzalen;
 • je verricht voorkomende technische werkzaamheden.

Enthousiast? Wat verwachten we van je?

 • Je beschikt minimaal over een MBO werk- en denkniveau;
 • je bent in het bezit van rijbewijs B en hebt eventueel interesse om je groot rijbewijs te halen;
 • je hebt een hands on mentaliteit en je vindt het helemaal niet erg om op onregelmatige tijden te werken;
 • je weet hoe je om moet gaan met werkzaamheden die zich ad hoc voordoen en je krijgt energie van mensen tot dienst zijn;
 • je weet hoe je jouw werkzaamheden moet plannen;
 • jouw computerkennis is up to date;
 • je beschikt over voldoende kennis als het gaat over technische werkzaamheden, je bent vrij handig.

Wat biedt philharmonie zuidnederland?

 • Een inspirerende creatieve werkomgeving waar de mooiste symfonische muziek wordt gemaakt;
 • de functie wordt marktconform beloond en daarnaast ontvang je een onregelmatigheidstoeslag van 10% bovenop het bruto salaris;
 • een jaarcontract met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • secundaire arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn binnen de culturele sector.

Je kunt – uitsluitend per mail – reageren op deze functie, door vóór 16 oktober 2023 je CV en motivatiebrief te mailen naar de afdeling HRM (hrm@philharmoniezuidnederland.nl) t.a.v. Jolanda Hollands, HR adviseur. Voor informatie kan je contact opnemen met Claudia Moonen, hoofd orkestzaken door te bellen (088 – 1660 738) of te mailen (claudia.moonen@philharmoniezuidnederland.nl).

De gesprekken vinden plaats op 20 oktober 2023 in Maastricht.

Solliciteer!

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.