Orkest De Ereprijs: Klarinettist

Orkest De Ereprijs in Apeldoorn zoekt een Klarinettist voor 40 concerten per jaar | Vacature voor een Betaalde functie, Freelance/ZZP | Sluitingsdatum: 07-10-2023Als ‘instrument voor levende componisten’ is Orkest De Ereprijs hét ensemble voor nieuwe muziek in het oosten van Nederland. Voor ons zijn vernieuwing, educatie, talentontwikkeling en interdisciplinariteit de belangrijkste pijlers. We geven opdrachten aan componisten voor composities die we zelf uitvoeren. En we nemen het initiatief voor vernieuwende projecten die we in samenwerking met onze partners realiseren. Met deze aanpak hebben we een eigen plaats verworven in de wereld van de nieuwe gecomponeerde muziek. Hiermee bereiken we een breed en divers publiek: jong en oud, liefhebbers en professionals, niet-kenners en ingewijden.

De bezetting van het orkest bestaat uit blaasinstrumenten met elektrische gitaren, piano en slagwerk. De opdrachten en concerten zijn multidisciplinair met een ruime keuze uit zangers, instrumentalisten, (elektronische) kunstenaars, dansers, theatermakers en filmmakers. Inmiddels heeft Orkest De Ereprijs ruim 400 opdrachtcomposities uitgeschreven en uitgevoerd.

Samenwerkingen van Orkest De Ereprijs bestaan onder meer met: Phion, Nationale Jeugdorkesten Nederland, CODA Museum, Musis & Stadstheater Arnhem, Koninklijk Conservatorium Den Haag en ArtEZ University of the Arts.

Orkest De Ereprijs bestaat uit veertien musici die spelen onder leiding van verschillende (gast)dirigenten. De musici vormen samen de leden van de vereniging De Ereprijs. Deze leden benoemen en controleren het bestuur, die op zijn beurt een directie aanstelt voor de dagelijkse uitvoering van het beleid. De artistiek leider en zakelijk leider vormen samen de directie.

Orkest De Ereprijs zoekt per 1 januari 2024 een

Klarinettist

40 concerten per jaar

Voor deze functie wordt uitgekeken naar een flexibele klarinettist met interesse in en kennis van hedendaagse muziek die zich voor langere tijd aan ons wil verbinden en die wil meebouwen aan de toekomst, met een interesse in educatieve en interdisciplinaire projecten.

Profiel
De klarinettist (in bezit van bes- en basklarinet)

  • heeft relevante speelervaring met ensemblespel;
  • heeft affiniteit met, en belangstelling voor, hedendaagse muziek;
  • is op woensdagavond en vrijdagochtend beschikbaar voor reguliere repetities;
  • vindt het leuk én belangrijk om naast reguliere concerten mee te werken aan muziektheaterproducties en educatieve activiteiten en producties;
  • kenmerkt zich als een positief geëngageerde teamspeler die van nature open en flexibel is;
  • beschikt over sociale en communicatieve vaardigheden om inhoudelijk en prettig met orkestleden, componisten, scholieren, studenten en dirigenten samen te werken;
  • heeft affiniteit met de doelstellingen die geformuleerd staan in de missie van Orkest De Ereprijs.

Aanbod

  • Als lid ben je onderdeel van een gerenommeerd orkest met thuisbasis in Apeldoorn en met een belangrijke nationale en internationale uitstraling;
  • Een veelzijdige en afwisselende functie tegen een marktconforme vergoeding. Wij onderschrijven de Fair Practice Code, waar fair pay een onderdeel van is;
  • De formele startdatum is 1 januari 2024 met een opdracht voor 40 concerten en 80 repetities voor een termijn van één jaar, met een proefperiode tot en met 31 mei 2024 (ongeveer 10 concerten en 30 repetities).

Procedure
Sollicitatie met cv, een sollicitatiebrief voorzien van een motivering voor de functie en een (verborgen) link naar twee of drie representatieve (bij voorkeur video-)opnames, waarvan minimaal één in samenspel met een ensemble of orkest, uiterlijk op 7 oktober 2023 te verzenden gericht aan zakelijk leider Ilonka van den Bercken per e-mail aan info@ereprijs.nl.

Op basis van de schriftelijke sollicitaties wordt een voorselectie gemaakt. Voor geselecteerde kandidaten is er een procedure die één of meer mondelinge gesprekken, waarvan minimaal één met orkestleden in de commissie, behelst.

Proefspel
Na het eerste gesprek worden enkele kandidaten uitgenodigd voor proefspel in de vorm van een repetitie met het orkest op 1 december. De orkestpartijen worden gelijktijdig met de uitnodiging voor het proefspel bekendgemaakt.

Interesse?
Reageer door uiterlijk 7 oktober 2023 een e-mail te sturen met de gevraagde documenten naar: info@ereprijs.nl.

De eerste ronde gesprekken zullen op 13 oktober plaatsvinden.

Meer informatie
Heeft u vragen over de functie of de invulling ervan? Neem contact op met:
Aspasia Nasopoulou (artistiek leider) en/of Ilonka van den Bercken (zakelijk leider) en/of Sabine Laar (saxofonist) via info@ereprijs.nl.

Orkest De Ereprijs onderschrijft de Code Diversiteit en Inclusie en heeft zich ten doel gesteld om als organisatie een afspiegeling van de maatschappij te zijn. Wij zetten ons actief in om gelijke kansen en diversiteit te bevorderen. Uw kwaliteiten zijn belangrijker dan bijvoorbeeld leeftijd, gender, beperking of afkomst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen ons team versterkt.

De ingezonden sollicitaties worden discreet behandeld.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.