Openbare Bibliotheek Amsterdam: Medewerker Digitale Basisvaardigheden

Openbare Bibliotheek Amsterdam in Amsterdam zoekt twee Medewerkers Digitale Basisvaardigheden voor 24-36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime, Parttime | Sluitingsdatum: 27-09-2023In onze huidige snel digitaliserende samenleving kunnen we online steeds meer dingen doen en regelen. Ook zakendoen met de overheid gaat steeds vaker digitaal en steeds minder via een loket waar je langs kunt gaan. Om mee te kunnen doen en blijven doen in de huidige samenleving is het belangrijk dat iedereen digitaal zelfredzaam wordt, is en blijft. Voor de Amsterdammers die minder zelfredzaam zijn of dreigen te worden, wil de OBA een veilige ontmoetingsplek zijn waar ze kunnen werken aan hun (digitale) basisvaardigheden.

Sinds september 2022 biedt de OBA op inmiddels op18 vestigingen Hulp bij Digitaal aan. Bewoners van de metropoolregio Amsterdam kunnen terecht op inloopspreekuren waar getrainde medewerkers ze helpen met vragen over de digitale overheid of met algemene en technische vragen van digitale aard. Ze kunnen begeleid zelfstandig werken aan het verbeteren van basisvaardigheden tijdens het Oefenuur. Ten slotte kunnen ze trainingen en cursussen volgen, zoals Klik en Tik, DigiSterker en DigiVitaler, om hun digitale vaardigheden verder te ontwikkelen.

Wie zijn wij?
De Stichting Openbare Bibliotheken Amsterdam (OBA) is een culturele instelling met circa 300 medewerkers en heeft als missie om alle Amsterdammers te inspireren om te blijven leren en om kennis, cultuur en informatie voor iedereen bereikbaar en toegankelijk te maken. De OBA biedt alle Amsterdammers vrije toegang tot informatie, kennis en cultuur door middel van haar bibliotheekdiensten en de culturele en educatieve programmering. Met 28 vestigingen en circa 3,5 miljoen bezoekers per jaar is de OBA de meest bezochte culturele instelling in Amsterdam.

Om Hulp bij Digitaal te continueren zoekt de OBA voor het projectteam Basisvaardigheden twee

Medewerkers Digitale Basisvaardigheden (m/v/x)

24-36 uur per week

Als Medewerker Dienstverlening Digitale Basisvaardigheden ben je verantwoordelijk voor het op actieve en aantrekkelijke wijze begeleiden van ons aanbod digitale vaardigheden. Je bemenst de spreekuren van Hulp bij Digitaal waar burgers tijdens openingsuren terecht kunnen met (digitale) hulpvragen. Je bereidt de cursussen voor en begeleidt in samenwerking met partners de cursussen en workshops en je verzorgt de randvoorwaarden hiervoor. Je evalueert de activiteiten en brengt verbetervoorstellen aan.

Je gaat actief contact aan met bezoekers en mogelijke partners om hen te informeren over het aanbod en te ondersteunen waar gewenst. Je bouwt een netwerk op en onderhoudt het.

Je voert je werkzaamheden uit op een van de van de Hulp bij Digitaal-vestigingen in Amsterdam, Diemen of Weesp. Natuurlijk kan het zo zijn dat je ook op andere vestigingen wordt ingezet. In de toekomst kan het zijn dat je op zaterdagen werkt.

Je profiel
De ideale Medewerker Dienstverlening “Digitale Basisvaardigheden” herkent zich in de volgende functie-eisen:

 • Je hebt ten minste een afgeronde mbo-opleiding en minimaal 2 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt kennis over en affiniteit met ontwikkelen van digitale vaardigheden bij burgers
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
 • Je hebt kennis van, en ervaring met moderne ICT-middelen en social media
 • Je bent stressbestendig en kan goed zelfstandig werken
 • Je ontvangt onze bezoekers op een klantvriendelijke manier
 • Je hebt een positieve instelling
 • Je beschikt over enkele specifieke competenties:
  • inventief
  • samenwerkingsgericht
  • flexibel
  • assertief
  • oplossingsgericht
  • proactief

Wij bieden

 • Een uitdagende en veelzijdige rol in een unieke Amsterdamse organisatie in transitie, actief op het gebied van cultuur, ontwikkeling, informatie en maatschappij
 • Goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden
 • Een parttime of fulltime functie (24-36 uur per week)
 • In eerste instantie een tijdelijk contract voor 1 jaar
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket (schaal 6 cao openbare bibliotheken, bruto maandsalaris minimaal € 2.318 tot maximaal € 3.114 op basis van 36 uur per week).

Informatie
Wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met Victoria Burgers, Kwartiermaker Digitaal Burgerschap, via v.burgers@oba.nl.

Heb je vragen over de procedure, dan kun je op maandag, woensdag of donderdag contact opnemen met Debby Reemers, P&O Adviseur Recruitment, op telefoonnummer 06-216 216 93.

De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 3 oktober.
De tweede gesprekken vinden plaats op maandag 9 oktober.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
De cao openbare bibliotheken/kunsteducatie is van toepassing.

Omdat je als medewerker dienstverlening digitale basisvaardigheden met vertrouwelijke informatie van bezoekers in aanraking komt, wordt een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aangevraagd.

Reageren
Iedereen is welkom bij de OBA en krijgt een gelijke kans. In een stad met meer dan 860.000 unieke Amsterdammers, zien we deze kleurrijke variatie graag terug onder onze medewerkers, vrijwilligers en stagiaires. Voel je vrij om op deze vacature te reageren.

Stuur ons jouw motivatie en cv uiterlijk woensdag 27 september 2023.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.