Nieuwe Instituut: HR Adviseur

Nieuwe Instituut in Rotterdam zoekt een HR Adviseur voor 36 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Fulltime | Sluitingsdatum: 30-09-2023Nieuwe Instituut is er voor professioneel ontwerpend Nederland en het bredere, geëngageerde publiek dat in architectuur, design en digitale cultuur geïnteresseerd is. Het instituut beheert de rijkscollectie voor architectuur, stimuleert onderzoek, programmeert tentoonstellingen en lezingen- en debattenprogramma’s in binnen- en buitenland.

Trefwoorden die het Nieuwe Instituut karakteriseren zijn: meerstemmig, sociaal, ecologisch, experimenteel, Rotterdam/regionaal/nationaal/internationaal, (zelf)kritisch, plezier, gastvrij, uitgesproken, toegankelijk, een goede opdrachtgever, een lerende organisatie, continu in transformatie.

Nieuwe Instituut zoekt per direct een ervaren

HR Adviseur

36 uur per week

Nieuwe Instituut werkt met een kern van ruim honderd enthousiaste en betrokken vaste medewerkers en een flexibele schil van ongeveer 40 tijdelijke opdrachtnemers. Het team HR bestaat uit twee werknemers: een HR medewerker t.b.v. de administratieve en operationele HR processen en een ervaren allround HR Adviseur. Het HR team valt onder verantwoordelijkheid van de Controller. Het HR team kent een nauwe samenwerking en houdt elkaar betrokken op alle thema’s.

Wat houdt de functie in?
De functie als HR adviseur biedt veel afwisseling. Je hebt een verbindende rol in de organisatie en adviseert gevraagd en ongevraagd medewerkers en leidinggevenden. Je bent voor hen een empathische en ervaren gesprekspartner. Je stuurt binnen het team de HR medewerker aan en houdt zo vinger aan de pols bij de operationele taken. Je acteert vervolgens tussen tactische en strategische vraagstukken die je zelfstandig weet op te pakken. Jij signaleert en draagt bij aan creatieve oplossingen. Denk aan vraagstukken op het gebied van functie en waardering, Arbo en RI&E, vitaliteit, leren en ontwikkelen, diversiteit & inclusie en arbeidsrechtelijke en rechtspositionele regelgeving. Je bent analytisch en vervaardigt kwartaalrapportages.

Je hebt nauw contact met de Controller met wie je de koers uitzet bij het ontwikkelen en optimaliseren van HR processen en beleid.

Jouw expertise

  • Je bent proactief en gedreven;
  • Je bent een generalist op HR gebied;
  • Organisatie sensitief en empathisch;
  • Je bent deskundig in het adviseren, beheerst meerdere adviesstijlen en kunt deze situationeel toepassen;
  • Je weet overtuigend en helder te communiceren;
  • Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om procedures en beleid te schrijven;
  • Je schakelt makkelijk tussen tactische vraagstukken en strategie en zorgt voor de juiste verbinding in de organisatie;
  • Je beschikt over aantoonbare relevante werkervaring in soortgelijke functie;
  • Je hebt affiniteit met de culturele sector;

Wij bieden
Een aanstelling voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Een passend en marktconform pakket arbeidsvoorwaarden (schaal 9 of 10, Museum CAO) passend bij jouw opleiding en relevante werkervaring.

Meer weten
Voor meer informatie over deze functie kan contact opgenomen worden met Michel van der Burg 0104401314. Voor vragen over de procedure neem je contact op met Sandra van Gent 0104401261.

Reageren
Sollicitaties, in de vorm van een motivatiebrief en CV, kunnen tot en met 30 september 2023 gestuurd worden naar solliciteren@nieuweinstituut.nl.

Het vieren en stimuleren van diversiteit in brede zin (blikrichtingen, denkbeelden, cultuur, leeftijd, gender, seksuele voorkeur, geloof etc.) is een belangrijk aandachtspunt van het Nieuwe Instituut. Nieuwe Instituut streeft overeenkomstig naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.