Naturalis Biodiversity Center: Kassamedewerker

Naturalis Biodiversity Center in Leiden zoekt Kassamedewerkers voor circa 20 uur per week | Vacature voor een Betaalde functie, Parttime | Sluitingsdatum: 01-10-2023Naturalis ken je vast als museum. Wist je ook dat Naturalis Biodiversity Center hét kennisinstituut is op het gebied van biodiversiteit in Nederland? Met ruim 43 miljoen objecten beheren we één van de grootste natuurhistorische collecties ter wereld. Wereldwijde samenwerkingsverbanden, wetenschappelijk onderzoek en de bijzondere collectie, maken Naturalis een uniek instituut om voor te werken.

In 2019 is ons nieuwe museum geopend. Jaarlijks verwelkomen wij ruim 400.000 bezoekers. In een indrukwekkend gebouw kan jong en oud genieten van tentoonstellingszalen vol met het mooiste uit de natuur. Door onze workshopruimtes, familie activiteiten en programma’s voor scholen is Naturalis een ontmoetingsplek voor iedereen.

Ben jij ons nieuwe natuurtalent? Voor onze prachtige museumwinkel zoeken wij enthousiaste en ondernemende

Kassamedewerkers

circa 20 uur per week

Dit ga je doen
Je komt te werken in het winkelteam (7 medewerkers) van Naturalis. De museumwinkel biedt een uniek en rijk assortiment van bijzondere producten met een verhaal. Je bent het eerste aanspreekpunt in de winkel en je adviseert bij verkopen. Je helpt onze bezoekers op een vriendelijke manier en weet goed om te gaan met feedback en eventuele klachten. Daarnaast voer je alle voorkomende kassawerkzaamheden uit. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de winkel er altijd tiptop in orde uitziet en dat de bezoekers de winkel weer met een lach verlaten.

Profiel en functie-eisen

 • Je hebt minimaal mbo werk- en denkniveau, met bij voorkeur een opleiding op retailgebied.
 • Je hebt aantoonbare ervaring als verkoopmedewerker in een winkel.
 • Je staat bezoekers netjes en duidelijk te woord en zet een klant graag in het zonnetje.
 • Je spreekt goed Nederlands en Engels.
 • Je hebt eerder gewerkt met geautomatiseerde kassasystemen.
 • Je vindt werken in een dynamische omgeving leuk en je bent stressbestendig.
 • Je deelt onze interesse voor de biodiversiteit en de natuur.
 • Je bent op korte termijn beschikbaar.
 • Je woont bij voorkeur in de buurt van Leiden.

Het museum is 362 dagen per jaar open. De piekmomenten liggen in de weekenden, vakanties en feestdagen. Je dient dan beschikbaar te zijn in deze periodes.

Ons aanbod

 • Een contract voor 20 uur per week, voor de periode van 12 maanden, waarna verlenging mogelijk is.
 • Inzet is op basis van roostering, waarbij je precieze aantal te werken uren kan verschillen per week / maand.
 • Het salaris is afhankelijk van het aantal relevante ervaringsjaren en ligt tussen de € 2.310,- en € 2.679,- bruto per maand (schaal 3 Museum cao). Daarnaast zijn overige arbeidsvoorwaarden zoals een tegemoetkoming in de reiskosten, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van toepassing.

Herken je je in het profiel?
Laat ons dan zo snel mogelijk weten waarom jij als kassamedewerker aan de slag wilt en waarom je denkt dat je geschikt bent voor deze functie. We vragen je
uiterlijk 1 oktober 2023 te reageren door gebruik te maken van het sollicitatieformulier.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met afdeling P&O via (071-751 91 91) of sollicitaties@naturalis.nl. Voor inhoudelijke vragen neem je contact op met Ellen Groenveld – Winkelcoördinator via Ellen.groenveld@naturalis.nl.

Het werk van Naturalis is belangrijk voor iedereen. We zijn daarom niet alleen voor diversiteit in de natuur, maar zoeken ook diversiteit op de werkvloer. Kom jij ons team versterken?

Bij indiensttreding dient een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te worden overlegd.

Solliciteer!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de organisatie: zie onze website.